Zobacz pełną wersję : Nikon Capture NX2, ponowna instalacja
Witam,
przymierzam sie do zakupu NX2, tylko nie wiem czy warto, poniewaz latem chce zmienic kompa i problem w tym czy bede mogl tego softa jeszcze raz zainstalowac z oryginalnym kluczem na nowym kompie ? I jeszcze jedno pytanko , w jakim jezyku jest soft NX2 sprzedawany w Polsce?
Witam,
przymierzam sie do zakupu NX2, tylko nie wiem czy warto, poniewaz latem chce zmienic kompa i problem w tym czy bede mogl tego softa jeszcze raz zainstalowac z oryginalnym kluczem na nowym kompie ? I jeszcze jedno pytanko , w jakim jezyku jest soft NX2 sprzedawany w Polsce?
zero problemu; angielski
jarek_wt
28-01-2009, 23:59
Witam,
Ad 1. Nie powinno być problemu z kluczem. NX2 jest normalną aplikacją i nie jest jak np. Windows w wersji OEM przywiązany do komputera na stałe.
Ad 2. Po angielsku, z strony Nikona można ściągnąć instrukcję po polsku.
pozdrawiam
Dzieki za odpowiedzi, i jeszcze jedno pytanko, poniewaz nie znam angielskiego chcialbym sobie siagnac wersje niemiecka i wpisac klucz z oprogramowania ktore kupie w Polsce, mysle ze program NX 2 po niemiecku zaakceptuje mi ten klucz? Czy moze klucz jest "przywiazany " konkretnie do tego programu na plytce ktory sie dostaje w opakowaniu? Jesli ktos moze pomoc to z gory dziekuje za odpowiedz.
jarek_wt
29-01-2009, 19:54
Dzieki za odpowiedzi, i jeszcze jedno pytanko, poniewaz nie znam angielskiego chcialbym sobie siagnac wersje niemiecka i wpisac klucz z oprogramowania ktore kupie w Polsce, mysle ze program NX 2 po niemiecku zaakceptuje mi ten klucz? Czy moze klucz jest "przywiazany " konkretnie do tego programu na plytce ktory sie dostaje w opakowaniu? Jesli ktos moze pomoc to z gory dziekuje za odpowiedz.
Trudno powiedzieć, różni producenci stosują różną politykę. Może biuro handlowe Nikona będzie w stanie coś odpowiedzieć. Mnie osobiście się wydaje że nie powinno być z tym problemu.
pozdrawiam
sejmajnejm
29-01-2009, 21:47
zdecydowanie polecam zapytac sie nikona, czy bedzie to mozliwe, bo wcale byc nie musi.
pzdr.
Raz kozie smierc, jutro jade do Szczecina i kupuje NXa w Polsce. A jak klucz nie bedzie dzialal z niemiecka wersja to wgram ta angielska. No jutro sie przekonamy jak to bedzie. Ale wedlug mnie nie powinno byc problemu, najwazniejszy jest dobry i aktualny klucz.
jarek_wt
31-01-2009, 22:04
Raz kozie smierc, jutro jade do Szczecina i kupuje NXa w Polsce. A jak klucz nie bedzie dzialal z niemiecka wersja to wgram ta angielska. No jutro sie przekonamy jak to bedzie. Ale wedlug mnie nie powinno byc problemu, najwazniejszy jest dobry i aktualny klucz.
Daj znać jak ci poszło. Będzie to wskazówka na przyszłosć.
pozdrawiam
No niestety nie wyszedl mi wyjazd i kupno, teraz prawdopodobnie kupie w Niemczech cena wprawdzei o 35 € wyzsza ...teraz kosztuje w najtanszym sklepie 156 € a jeszcze w grudniu mozna bylo kupic za 130 €. Wiec jak widac ceny w Niemczech tez podskoczyly.
NX2 jest normalną aplikacją i nie jest jak np. Windows w wersji OEM przywiązany do komputera na stałe.W takim razie nie ma problemu żeby posadzić go na np. 8 komputerach? Czy może jest jakaś ograniczona liczba instalacji?
Liczba instalacji nie jest ograniczona, ale jeśli się nie mylę licencja zezwala na jednoczesną instalację na dwóch komputerach, jednego właściciela!!!
Technicznie może uda się zainstalować na większej liczbie komputerów, ale będzie to podobne piractwo, jak ściągnięcie nielegalnej kopi i jakiegoś klucza, no może będzie to ciut trudniejsze do udowodnienia, ale jednak nielegalne.
Podkreślam, że chodzi o jednego właściciela licencji i dwa komputery w tym samym czasie. Jeżeli zmieniasz jeden komputer na drugi i pierwszego usuniesz CNX2 i zainstalujesz na nowym, to wciąż jest to tylko jedno aktywne stanowisko.
Podepnę się pod temat.
Właśnie zainstalowałem po raz pierwszy NX2 w wersji "Trial version. Free trial for 60 days".
Przed uruchomieniem program posłał gdzieś jakąś wiązankę, a następnie posłał mi wiązankę w formie "Your trial period has expired..."
Jeszcze nie zdążyłem go ani razu uruchomić, a już zostałem nazwany złodziejem. Ciekawe.
Czy możecie mi w jakiś sposób pomóc?
Z góry dziękuję.