Zobacz pełną wersję : Jakie prawdopodobieństwo sigma 30mm/1.4 a D80
Wiem że sigma 30/1.4 nie wspołpracuje z body D200, trzeba cos tam w serwisie sigmy zrobic. Mam taka sigme i to jedną z pierwszych wiec na 100% jest niekumata z D200. Ciekawi mnie czy jest prawdopodobieństwo ,że tak samo bedzie z D80.od czego to moze zależeć?
Adam Trzcionka
03-08-2006, 11:21
leszeg, coś mi się o uszy obiło, że niektóre sigmy sie żrą z d200 - tak sie składa, że swoją pozyczyłem, ale w week sprawdzę ją z d200 i dam znać. jeśli dobrze pamiętam wujekX ma i d200 i to szkło. wie ktoś coś więcej? na czym to polega, co i kto "poprawia"?
poprawia serwis sigmy i jest wykaz szkieł ktore nie pracuja dobrze z D200 tylko własnie chodzi mi o to czy to wina oprogramowania body czy cholera wie
było gdzies na stronie sigmy
Adam Trzcionka
03-08-2006, 12:25
leszeg, wujekX potwierdza, że sigma 30/1.4 z d200 bardzo się lubią nie ma problemów. zatem i z d80 nie powinno być
moze wujekX ma juz wersję poprawioną . Bo tak tez było. No ale mniejsza z tym, kupców na moje D50 nadal nie ma. Dwa body bede miał? :)
Że się tak wtrącę... Co to za body D80? :o :wink:
czy to wina oprogramowania body czy cholera wie
W żadnym wypadku wina body, to po prostu Sigma nie kupiła pełnego opisu protokołu gadania z body. Do wprowadzenia D200 było OK. Po wprowadzeniu (widocznie Nikon dodał troszkę w protokole transmisji), chłopaki w Sigmie musieli co-nie-co dorobić :-)
czyli w moim wypadku skoro mam sigme z niemiec i gwarancja dostawcy to moge zapomniec o darmowym dodaniu tego czegos.lepiej sprzedac ja i finał a kiedys tam kupic nowa wersję.
No ale mniejsza z tym, kupców na moje D50 nadal nie ma. Dwa body bede miał? :)
Ja tak kombinuję :)
No ale mniejsza z tym, kupców na moje D50 nadal nie ma. Dwa body bede miał? :)
Ja tak kombinuję :)
Kupcy pewnie się znajdą. Tylko terez większość osoób czeka na premiera d80 (w tym ja) i związane z nią ruchy cenowe. Może cena d70s spadnie na tyle, że nie będzie się opłacało sępić tych kilku stówek i uda sie kupić tanio :) A jak nie to IMO używane d50 będą szły jak ciepłe bułeczki.
powerfactorx
03-08-2006, 20:09
http://www.wrozka.pl/
http://www.wrozka.pl/ dobre :)
dzieki za info :) zobaczymy jak to w praktyce bedzie
w sumie fajnie ze wy juz tak wszystko wiecie o tym d80 czy d800 a moze d8000
nawet widzialem ze znacie specyfikacje i ceny i w czym bedzie lepszy od canona
sory ale z deka smiesza mnie takie watki na takim forum jakim jest forum nikona
edit: co jak co ale ja z gory wiem ze napewno bedzie gorszy od d100 i lepszy od d70 (nie pytajcie skad to wywnioskowalem) : P :D
szczególnie, że niektórzy wolą d70 od d100
co jak co ale ja z gory wiem ze napewno bedzie gorszy od d100 i lepszy od d70
Fanatyk D100 ?? :)
1 2 3 4 5....70 80 100..
edit mialo byc dx2 czyli dd i kurdnie nie umiem przyczepic d2h do niczego hmmm... juz wiem d2h to canon pewnie tylko chinole nalepki pomylili