Zobacz pełną wersję : Problem z odcieniami kolorów w RAWSHOOTER
zetorek24
26-01-2009, 23:41
Proszę o pomoc. Co jest przyczyną gorszego nasycenia kolorów po przerobieniu RAWa na JPG. Jak to rozwiązać?
maciey75
27-01-2009, 10:35
Generalnie taki rodzaj konwersji troche ucina ale chyba ludzkie oko to niego "wytropi". Raczej na 10x15 nie bedzie roznicy..... Ja nie zauwazylem takich aby mi rawshooter tak robil. Moze cos masz nie tak w opcjach konwersji ustawione?
Generalnie taki rodzaj konwersji troche ucina ale chyba ludzkie oko to niego "wytropi". Raczej na 10x15 nie bedzie roznicy..... Ja nie zauwazylem takich aby mi rawshooter tak robil. Moze cos masz nie tak w opcjach konwersji ustawione?
CO TY NAPISAŁEŚ? :shock: Czy ktoś pojmuje sens tej wypowiedzi?
zetorek24
27-01-2009, 17:38
no u mnie różnica jest dość widoczna i byłbym wdzięczny za wskazówki co konkretnie zrobić w programie, albo w kompie bo może tam tkwi problem?
maciey75
27-01-2009, 23:58
CO TY NAPISAŁEŚ? :shock: Czy ktoś pojmuje sens tej wypowiedzi?
ucina - w domysle nasycenie
10x15 - chodzilo o zdjecia na papierze
Ja nie zauwazylem takich aby mi rawshooter tak robil - no dobra to jest bez sensu, pomyslalem i napisalem bez sensu :)
.... ale po co od razu capslock? :/
Wracajcac do pytania Kolegi. Zobacz jakie masz ustawienia w "batch convert" -> quality