PDA

Zobacz pełną wersję : Dobry programik do robienia "Screenshots"

Kosti68
25-01-2009, 13:33
Jaki programik byscie polecili do robienia Screenshots, moze najlepiej jakis darmowy ale nie koniecznie....jesli dobry programik jest wart kasy to nie ma z tym problemu zeby za niego zaplacic.

david555
25-01-2009, 13:39
FastStone Capture 6.3

http://www.faststone.org/FSCapturerDownload.htm

autograf
25-01-2009, 13:48
IrfanView

BugsBunny
25-01-2009, 21:20
FastStone zdecydowanie, nie tylko prosty screenshot ale też strony "zawinięte", i wygodny, i darmocha

stig
25-01-2009, 21:57
Jaki programik byscie polecili do robienia Screenshots, moze najlepiej jakis darmowy ale nie koniecznie....jesli dobry programik jest wart kasy to nie ma z tym problemu zeby za niego zaplacic.Napisz moze dokladniej, do czego Ci to potrzebne, bo do wiekszosci celow wystarcza zwykle wcisniecie klawisza PrintScreen (tudziez wspomagane dodatkowo Altem). :)

Kosti68
26-01-2009, 12:35
Wlasnie , mysle ze ten bedzie najlepszy, tylko ze za darmo to on nie jest. 20 $ za niego chca.

pebees
26-01-2009, 12:36
PrintScreen. W prawym górnym rogu klawiatury... :D

Borowa
26-01-2009, 14:07
SCREENHUNTER !!!!!

możesz robić screen z całości lub części ekranu no i podaje wielkość w pikslach

super sprawa (u nas cały PHP na tym pracuje i nie tylko)

segl
26-01-2009, 14:11
SnagIt 8

mikkay
26-01-2009, 14:25
Gadwin PrintScreen - darmowy.

wigi
26-01-2009, 17:11
Prt Scr - tak napisane na klawiszu mojej klawiatury - polecam :)

pinio
26-01-2009, 17:30
Jeśli zwykły systemowy PrintScreen mi nie wystarcza, to odpalam ustrojstwo o nazwie Screenshot Captor.

jarek_wt
29-01-2009, 00:32
Jaki programik byscie polecili do robienia Screenshots, moze najlepiej jakis darmowy ale nie koniecznie....jesli dobry programik jest wart kasy to nie ma z tym problemu zeby za niego zaplacic.

Tytułem pocieszenia w czasie przyszłym :))) :
w Windows7 będzie narzędzie "Snipping Tool", które pozwala z ekranu skopiować dowolny fragment, począwszy od klasycznego prostokąta, poprzez wskazane okna lub całego ekranu, aż po kształy nieregularne.

pozdrawiam

Władca Pixeli
29-01-2009, 05:46
PrintKey 2000
http://www.webtree.ca/newlife/printkey_info.htm

Gigor
30-01-2009, 22:05
Screenshot Pilot, jest dość praktyczny i zapis w kilku formatach, jest ponadto darmowy

Sindbad
02-02-2009, 16:34
HyperSnap

grzybecki
04-02-2009, 12:00
Szczerze mówiąc, nigdy nie miałem potrzeby używać czegoś bardziej zaawansowanego niż guzik PRINT SCREEN. Podejrzewam że i jego funkcji do końca nie umiem wykorzystać :)

krzysztof jot
04-02-2009, 18:05
vista dodatkowo ma gotową aplikacje "narzędzie wycinanie" spełniajace absolutnie wystarczająco swoje podstawowe zadanie

david555
04-02-2009, 18:11
Ależ Wy pitolicie, sam już nie wiem ,czy to jakieś popisy, czy co inszego, ale zamiast pokazywać jacy to z Was komputerowi bywalcy zobaczcie jak działa FastStone (link na pierwszej stronie). :D

Przecież to ma być narzędzie wygodne i dla osób, które z tej funkcji często korzystają i niekoniecznie są informatykami z zawodu. ;)

Sindbad
04-02-2009, 18:20
Ależ Wy pitolicie, sam już nie wiem ,czy to jakieś popisy, czy co inszego, ale zamiast pokazywać jacy to z Was komputerowi bywalcy zobaczcie jak działa FastStone (link na pierwszej stronie). :D

Przecież to ma być narzędzie wygodne i dla osób, które z tej funkcji często korzystają i niekoniecznie są informatykami z zawodu. ;)

HyperSnap jest chyba najprostszym programikiem tego typu ze sporymi możliwościami. Jeśli ktoś potrafi włączyć komputer, to na pewno sobie z tym programem poradzi.
Dlaczego uważasz, że jeśli ktoś proponuje coś, co sam sprawdził i uważa za godne polecenia, to pitoli i popisuje się? Wyluzuj ;-)

david555
04-02-2009, 18:35
Dlaczego uważasz, że jeśli ktoś proponuje coś, co sam sprawdził i uważa za godne polecenia, to pitoli i popisuje się? Wyluzuj ;-)

Ja mówię o piewcach "print screena" i ich sceptycyzmie, wobec wszystkiego, czego oni nie stosują.

Już luzuję. :D

elix
04-02-2009, 18:42
Prt Scr - tak napisane na klawiszu mojej klawiatury - polecam :)

To masz jakaś starszą wersję bo ja mam Prnt Scrn ;)

stig
04-02-2009, 18:52
Ależ Wy pitolicie, sam już nie wiem ,czy to jakieś popisy, czy co inszego, ale zamiast pokazywać jacy to z Was komputerowi bywalcy zobaczcie jak działa FastStone (link na pierwszej stronie). :DA Twoje upieranie sie przy FastStonie, podczas gdy wystarczy wcisnac jeden klawisz na klawiaturze, to nie jest pitolenie? Nie wiesz przeciez jak skomplikowanych operacji grabowania ekranu oczekuje autor, bo nie raczyl przez caly czas istnienia watku tego wyjasnic. Skad wiec wiesz, ze nie wystarczy mu po prostu wcisniecie tego zasranego klawisza, i na sile obstajesz przy swoim, zeby sciagal i instalowal specjalnie program do wykonania tak banalnej czynnosci? Zaproponowales swoje rozwiazanie, wiec juz skoncz to bicie piany!

Kosti68
04-02-2009, 18:56
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i porady, w tej chwili sciagnalem sobie Screen Hunter i jestem z niego zadowolony.

david555
04-02-2009, 18:57
... wiec juz skoncz to bicie piany!

Ech stig, stig, nigdy w życiu nie uda mi się ubić takiej piany, jak Twoja..
Co fachowiec, to fachowiec. :D

Faktycznie, ze nie powiedział do czego potrzebuje, a ja podstępnie posunąłem płatne rozwiązanie.
A fuj. ;)

MARTINK
06-02-2009, 21:45
Napisz moze dokladniej, do czego Ci to potrzebne, bo do wiekszosci celow wystarcza zwykle wcisniecie klawisza PrintScreen (tudziez wspomagane dodatkowo Altem). :)

Zdziwilbys sie jak malo osob zna te "sztuczke" z ALTem.

krzysztof jot
12-02-2009, 02:13

. ;)

zwłaszcza o wycinaniu w viście - klikasz narzędzie, zaznaczasz dowolny fragment na ekranie i masz wyciete w opcjami do edycji, zapisu wysłania itp... no straszne pitolenie. I popisy... ale Twojej niewiedzy. sorry.