PDA

Zobacz pełną wersję : Rewal. Wiosenny plener NKP

Strony : 1 [2]

deoc
21-04-2009, 16:03
Oho, no to będzie wesoło jeśli wieczór spędzisz tak samo jak w Zakopcu, gdy przyjechaliśmy o 1 w nocy... :D

Tylko przywiez te "zlewki" - bardzo dobre :D:D:D:D:D
P.S. Moze byc 2L butelka :)

motylanoga
21-04-2009, 16:08
Tylko przywiez te "zlewki" - bardzo dobre :D:D:D:D:D
P.S. Moze byc 2L butelka :)

Nałęczowiankę sprzedają w 1,5l flaszkach niestety :D

I jesteś pewien? Ostatnim razem strasznie mi wypominałeś tego zajzajera gdy już syndrom poranka dnia następnego minął na tyle, że wstałeś ;-) ;-) ;-)

kronos28
21-04-2009, 16:08
Mam pytanie organizacyjne: planujemy z Meg przyjechać w środę, ale późno w nocy. Prawdopodobnie ok 24 byśmy się doturlały. Mamy brać namiot i rozbić go na plaży, czy jest szansa na zakwaterowanie o tak dzikiej porze? Ktoś w ogóle będzie od środy? Napiłybyśmy się czegoś ;)

narazie wiem, że w środę przyjedzie wilk325

Zadzwonie i się zapytam ale myślę, że raczej nie powinno być z tym problemu :)

nie zapeszajac, my rowniez planujemy przyjechac w srode i to w godzinach rannych, ale takze bedziemy musieli Was opuscic w niedziele rano...
Narazie na 80%, bo Kasia cos tam na uczelni moze miec :/ A co do otwarcia to jak cos to JA Wam otworze ;)

no to jak bedziesz wiedzieć to prosze o info co by poinformować panią w pensjonacie, że przybędziecie w środę :)

Sam jeszcze nie wiem jak przybędę bo jest parę akcji do załatwienia... MOŻE w środę a na pewno w czwartek

ogólnie będę mieć w czwartek dzionek za kółkiem, więc jakby co to ze mną nie popijecie ;)

motylanoga
21-04-2009, 16:10

Dobra, do wilka to sama sobie zadzwonię ;-) Thx za info!

kronos28
21-04-2009, 16:12
Dobra, do wilka to sama sobie zadzwonię ;-) Thx za info!

ja o wilku nie mowie tylko o pani ze pensjonatu :D wilku to swoją drogą tam będzie ;)

A wy będziecie w rewalu o tej 24 czy np. w koszalinie tudzież innym kołobrzegu??

motylanoga
21-04-2009, 16:16
ja o wilku nie mowie tylko o pani ze pensjonatu :D wilku to swoją drogą tam będzie ;)

A wy będziecie w rewalu o tej 24 czy np. w koszalinie tudzież innym kołobrzegu??

Wyjeżdżamy samochodem z Gdyni po południu, gdy Meg wyrobi zmianę przy taśmie w fabryce. Kto wie co nas spotka po drodze... Ale ambitny plan jest taki, by na wieczór być w Rewalu.

I pani z pensjonatu niech sobie śpi, sami się obsłużymy. ;-)

deoc
21-04-2009, 16:17

no to jak bedziesz wiedzieć to prosze o info co by poinformować panią w pensjonacie, że przybędziecie w środę :)

Dlatego nie pisalem o tym, bo to nic pewnego - jak tylko bede wiedzial na 100% odrazu zadzwonie/napsze do Ciebie :)

....
I jesteś pewien? Ostatnim razem strasznie mi wypominałeś tego zajzajera gdy już syndrom poranka dnia następnego minął na tyle, że wstałeś ;-) ;-) ;-)

Odpowiem Ci dyplomatycznie ----> NIE PAMIETAM :D:D:D

motylanoga
21-04-2009, 16:19
Odpowiem Ci dyplomatycznie ----> NIE PAMIETAM :D:D:D

To ja postaram się przywieźć, w pewnym momencie człowiek jest w stanie wypić wszystko ;-)

kronos28
21-04-2009, 16:22
I pani z pensjonatu niech sobie śpi, sami się obsłużymy. ;-)

wieczorkiem dam info co i jak, ale jak pisałem raczej nie będzie z tym problemu i recepcja będzie czynna - jakby co to ja powitam chlebem i solą :D ;)

motylanoga
21-04-2009, 16:23
wieczorkiem dam info co i jak, ale jak pisałem raczej nie będzie z tym problemu i recepcja będzie czynna - jakby co to ja powitam chlebem i solą :D ;)

Czyli nie musimy się spieszyć :D

kronos28
21-04-2009, 17:31
Dlatego nie pisalem o tym, bo to nic pewnego - jak tylko bede wiedzial na 100% odrazu zadzwonie/napsze do Ciebie :)

git - czekam na info :)

Jak przyjeżdżacie to mówicie że z nkp, podajecie nazwisko i ksywkę i na recepcji już wam pokoik przydzielą :).

Czyli nie musimy się spieszyć :D

hahaha - veri fany ;) :D

jakby co to moge podać pare ciekawych miejscówek do zobaczenia na trasie Gdańsk - Rewal ;)

No to wrzucam krótki spis i opis atrakcji jakie warto odwiedzić i mozna będzie zobaczyć (część z nich ujęta w programie ale wiadomo - nie wszystko da się obskoczyć ;)):

REWAL

Rewal jest jedną z popularniejszych nadmorskich miejscowości województwa zachodniopomorskiego. Jego położenie na wysokim brzegu klifowym, a także szeroka, piaszczysta plaża i korzystny mikroklimat, sprawia, iż każdego roku przyjeżdżają tutaj rzesze wczasowiczów. Rewal powstał w XV w. jako osada rybacka, a od XIX w. jest ośrodkiem wczasowym. Jest on administracyjnym, kulturalnym i oświatowym centrum gminy.

Atrakcje Rewala:
• Kościół Najświętszego Zbawiciela, we wnętrzu którego zobaczymy stary tryptyk przedstawiający Matkę Boską w otoczeniu świętych. Świątynia stoi przy ul. Dworcowej.
• Amfiteatr - odbywają się w nim koncerty, przedstawienia i kabarety, a także wybory Miss Bałtyku przyciągające każdego lata rzesze turystów. Wieczorne spotkania w amfiteatrze umilają każdemu pobyt w Rewalu.
• Taras widokowy - można z niego podziwiać piękno Bałtyku, a wieczorami piękne zachody słońca.
• Baza rybacka - znajduje sie w niej kilka malowniczo wyglądających kutrów, a po przypłynięciu rybaków z połowu możemu kupić tytaj świeże ryby.
• Kolejka wąskotorowa "Ciuchcia - Retro - Expres" - możliwość przejażdżki nią stanowi dużą atrakcję dla wczasowiczów. Kolejka wyjeżdza rano z Gryfic i przez cały dzień kursuje przez takie miejscowości jak: Trzęsacz, Rewal, Niechorze oraz Pogorzelica. W skład kolejki wchodzą stare wagony i zabytkowy parowóz o imieniu "PARYS". Ciuchcia jeździ od czerwca do września kilka razy dziennie, a zabytkowy parowóz Parys kursuje w każdą niedzielę. (istnieje prawdopodobieństwo, że na „majówkę” owo cudo też będzie jeździć).
• Szlaki turystyczne - przez Wybrzeże Rewalskie prowadzą liczne szlaki turystyczne: 2 koloru czerwonego, "Szlak Nadmorski Błękitny" oraz niebieski z Niechorza przez Pobierowo do Dreżewa.
Atrakcje okolic

TRZĘSACZ
• Słynne ruiny gotyckiego kościoła (przełom XIV i XV w.) - świątynia stoi na klifie, który przez wieki zbliżał się do kościółka, "pożerany" przez morze (wiąże się z tym ciekawa legenda, którą warto usłyszeć stojąc w tym właśnie miejscu). W 1901 r. nic się nie dało już zrobić i część świątyni runęła na plażę. Udało się uratować wyposażenie kościoła, które przeniesiono do kamiennej katedry przy ulicy Pałacowej. W 2001 r. zabezpieczono brzeg przed kolejnymi osunięciami.

NIECHORZE
• Latarnia morska (45 m) zbudowana w 1866 roku na klifie i odbudowana w 1948. Z tarasu latarni roztacza się wspaniały widok na jezioro Liwia-Łuża i Bałtyk.
• Muzeum Rybołówstwa Morskiego przy Al. Bursztynowej 28.

POGORZELICA
• Lasy sosnowe - Pogorzelica zawdzięcza im swój niepowtarzalny mikroklimat. Wpływają one bardzo korzystnie na nasze zdrowie, a w szczególności na układ oddechowy.
• Jezioro "Liwia Łuża" - znajduje się częściowo w Pogorzelicy oraz w Niechorzu. Z morzem łączy je kanał "Liwka", który stanowi naturalną granicę pomiędzy Niechorzem a Pogorzelicą. Jezioro jest rezerwatem ptactwa wodnego.
• Loty samolotem - przy drodze dojazdowej do Niechorza mieści się lotnisko, gdzie organizowane są przeloty samolotami. Cena wynosi ok 50 zł za osobę.

DREŻEWO
• XIX-wieczny pałac, zbudowany przez szczecińskiego Radcę handlowego Schlutowowi. W 1890 roku pałac spalił się doszczętnie. Jego odbudową zajęli się nowi właściciele Boninowie, którzy założyli przy nim duży park. W parku rosną m.in. kasztany jadalne i miłorzęby. Pałac wznosi się na skarpie, swym wyglądem przypomina budowlę obronną. Do Dreżewa najlepiej dojechać własnym środkiem lokomocji, choć w sezonie letnim kursuje kolejka retro.

TRZEBIATÓW
• Sanktuarium Macierzyństwa NMP z XIV w. Latem warto wejść na wieżę, z której roztacza się malownicza panorama na okolicę. Przez wiele wieków wieża była punktem orientacyjnym dla statków na morzu, oddalonym o 10 km od miasta.
• Baszta Kaszana z XIV w. jest fragmentem średniowiecznych murów obronnych. Ze szczytu wieży roztacza się ładny widok na rzekę i kanał Młynówkę.
• Pałac z XVIII w., w którym mieści się biblioteka i izba regionalna.

KŁODKOWO
• Kościół z XV w. z barokowym wnętrzem. Okucia na drzwiach świątyni są najstarszym przykładem sztuki kowalskiej na Pomorzu.

OTOK
• Wiktoriański pałac, który znajduje się pośród parku.

GRYFICE
• Muzeum Kolei Wąskotorowej, w którym możemy zobaczyć dawne parowozy. W budynku obok znajduje się ekspozycja pokazująca historię kolei na świecie i kolejki wąskotorowej na Pomorzu Zachodnim.
• Kościół Mariacki, którego wnętrze zdobi barokowe i rokokowe wyposażenie. Latem w kościele można posłuchać koncertów organowych.
• Stare centrum.
• Park miejski leżący na prawym brzegu rzeki. W parku znajduje się ładny dla oka staw, nad którym można odpocząć, w cieniu starych drzew.

RYBOKARTY
• Późnogotycki kościół św. Józefa zbudowany z polnych kamieni pod koniec XVII w.
• Neogotycki pałac stojący pośród parku krajobrazowego dochodzącego do jeziora.

KAMIEŃ POMORSKI

Katedra
Najwspanialszym pomnikiem historiii zarazem największym obiektem zabytkowym Kamienia Pomorskiego jest katedra. Ufundował ją książę Kazimierz I. Pod koniec XV w. katedra otrzymała nowy ołtarz główny - gotycki tryptyk. Wnętrze katedry wzbogaciły barokowe organy (1669), ambona (1683), lektoryjna krata z ołtarzem przed prezbiterium (1684) oraz piękna krata wokół XIII-wiecznej chrzcielnicy kamiennej (1685).W podziemiach katedry chowano książąt zachodniopomorskich i biskupów kamieńskich. Od 1965 r. w zabytkowych wnętrzach katedry odbywa się Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej.

Wirydarz katedralny. Wzniesiono go na początku XIV w. jest jedynym wirydarzem przykatedralnym w Polsce. W przeszłości służył do nabożeństw, procesji medytacji i publicznych pokut. Ze względu na egzotyczną zieleń, która go otacza, stanowi najbardziej cichy i malowniczy zakątek zabudowań katedralnych. Obecny wygląd wirydarz przybrał w 1881r. (wówczas odrestaurowano go). Obecnie na jego środku umieszczono granitową chrzcielnicę-studzienkę z XII w.
Skarbiec katedralny - W połowie XIV w. nad wschodnim skrzydłem krużganków dobudowano cztery gotyckie sale najstarszego według przekazów Jana Długosza i najbogatszego w Polsce skarbca katedralnego. Znajdowały się tu liczne dzieła sztuki gromadzone przez stulecia... Pod koniec ostatniej wojny wyposażenie skarbca wywieziono i uważa się je za zaginione. Obecnie w pomieszczeniach skarbca znajduje się muzeum przykatedralne.
Kamieńskie organy - Barokowe organy w katedrze kamieńskiej ufundował w 1669 r. ostatni po kądzieli z rodu Gryfitów książę pomorski Ernest Bogusław de Croy i Arechot. Konstruktorem i budowniczym organów był Michał Bergiel ze Szczecina. O wielkości instrumentu świadczą dane: 13 m szerokości, 9 m wysokości i 2660 piszczałek Koszt budowy wyniósł 4000 talarów. Pierwszy koncert odbył się w grudniu 1672 r. W czasie działań wojennych organy poważnie uszkodzono. Wyremontowano je w 1962 r. Przywrócono instrumentowi dawną świetność. Osiągnął ponownie 47 głosów i ma teraz 3300 piszczałek.
Muzeum Kamieni

W Muzeum Kamieni w Kamieniu Pomorskim prezentujemy setki ciekawych minerałów, skamieniałości, a także eksponaty pochodzące z kosmosu.
Przechadzając się po salach warto zwrócić uwagę na olbrzymie geody ametystów. Jednym z najciekawszych eksponatów jest gniazdo jaj dinozaura kaczodziobego, fragmenty skamieniałych kości prehistorycznych zwierząt, w tym kompletny szkielet dinozaura Deinonychusa, a także meteoryt Gibeon. W muzeum wyświetlany jest na bieżąco film pokazujący życie olbrzymich prehistorycznych gadów.

Muzeum mieści się w XIV wiecznej Baszcie Wolińskiej (1308r.) jedynej z ośmiu ocalałych. Dodatkową atrakcją jest taras widokowy, z którego można zobaczyć miasto (z wysokości doskonale rysuje się dawny kształt grodu) oraz jego okolice, a w szczególności Zalew Kamieński, wyspę Chrząszczewską oraz Głaz Królewski, z którym wiąże się ciekawa legenda i od którego wywodzi sie nazwa miasta. Po zalewie można udać się w rejs statkiem do Dziwnowa.

Cennik:
Dorośli - 10 złotych
Emeryci, renciści i studenci - 7 złotych ( po okazaniu legitymacji)
Młodzież do 18 lat - 5 złotych
Dzieci do lat 5 – bezpłatnie

Ratusz Gotycki
Ratusz powstał na przełomie XIII i XIV w., usytuowano go w centrum staromiejskiego rynku. Obecnie ratusz jest siedzibą Urzędu Miejskiego.

Kościół św. Mikołaja
Wzniesiono go w XIV w. z cegły i niewielkiej ilości kamienia narzutowego. Pierwotnie był bezwieżną kaplicą szpitalną. W wyniku późniejszych zmian około XVI w. dobudowano nowe przęsło i charakterystyczną pięcioboczną wieżę.

KOŁOBRZEG

Położony jest w zachodniej części polskiego wybrzeża. Od Szczecina oddalony jest o 140 km, a od Koszalina o 40 km. Droga nr 6 umożliwia dogodne połączenia z zachodnią Polską i Trójmiastem. Zarówno Kołobrzeg, jak i okolice znane są z uzdrowisk i sanatoriów. Bogata oferta noclegowa umożliwia spory wybór tanich miejsc. Miłośnicy jazdy konnej mogą korzystać z kilku stadnin znajdujących się w okolicach Kołobrzegu. W Budzistowie znajduje się jeden z najlepszych w Polcse ośrodków hipoterapii. Pasjonaci lotnictwa mogą polatać awionetą nad morzem.
Kiedy raz ktoś przyjedzie w te okolice, na pewno jeszcze kiedyś powróci!
Atrakcje turystyczne Kołobrzegu:
• Latarnia morska o wysokości 26m - została zbudowana w 1945 roku, w miejscu dawnej latarni w forcie Ujście. Z budowli można podziwiać piękną panoramę okolicy. Światło latarni widoczne jest z 30 km.
• Molo o długości 220 m.
• Ratusz neogotycki z XIX w., który stanowi wizytówkę miasta. Wyglądem przypomina on średniowieczny zamek, o czym świadczą wieże i blanki strzelnicze. Wewnątrz znajduje się Galeria Sztuki Współczesnej, natomiast w podziemiach o gotyckich sklepieniach, mieści się kawiarnia muzyczna.
• Nowa Starówka - ciekawy zaspół budunków o zabytkowym układzie ulic, który rozciąga się na zachód od Ratusza. Architektura jedynie udaje starą zabudowę.
• Fortyfikacje twierdzy - Kołobrzeg od XVII w. do XIX w. miał charakter miasta-twierdzy, wtedy to właśnie zbudowano najwieksze fortyfikacje. W czasie II wojny światowej Kołobrzeg równiez pełnił rolę obronną. Niektóre z fortyfikacji zachowały się do dzisiaj - przy plaży znajdują się mury szańca Kamiennego z lat trzydziestych XIX w., natomiast w parku im. gen. Henryka Dąbrowskiego można obejrzeć fragmenty rowów fortecznych z XVIII w.
• Muzeum Oręża Polskiego - istnieje od 1963 r. Prezentowane są w nim unikalne i bogate zbiory militariów, od czasów wczesnego średniowiecza do współczesnosci, ułożone w porządku chronologicznym.
Cennik:
ul. E. Gierczak – dzieje oręża polskiego:
Bilet normalny: 7zł
Bilet ulgowy:5 zł
Rodzinny (2+2): 20zł
ul. Armii Krajowej – oddział historii miasta
Bilet normalny: 10zł
Bilet ulgowy: 7zł
Bilet rodzinny (2+2): 25zł
• Pałac Brunszwickich wybudowany w 1808 r., znany jest także jako Pałac Branuschweigów. W czerwcu 1977 r. otwarto w nim wystawę „Dzieje Kołobrzegu”. Obecnie pałac pełni funkcje wystawowe (wystawa „Dzieje Kołobrzegu”, „Zbiory Metrologiczne” oraz wystawy czasowe), administracyjne, edukacyjne, kulturalne i magazynowe.
• Las Kołobrzeski - przebiega przez niego błękitny szlak turystyczny. W lesie znajdują się liczne bagna, pomniki przyrody i trasy rowerowe.
• Aleja Nadmorska (promenada) ciągnąca się od portu aż po granice miasta, przechodzi przez malowniczy park im. S. Żeromskiego
• Turystyczne rejsy w morze z portu w Kołobrzegu - statki Viking, Pirat, Monika III itd.

kronos28
21-04-2009, 17:45
Aha jeszcze jedna sprawa - praktycznie naprzeciwko naszego pensjonatu znajduje się ciekawy zajazd z jadłem ;) http://www.rog.maxmedia.pl/ (całkiem dobre - sprawdziłem). Teraz pytando - wyznaczamy to jako miejsce naszych wieczornych biesiad (po powrocie z wycieczek w piątek i tak każdy bedzie głodny jak wilk wiec uderzy zapewne tam, bo najbliżej)? Jest możliwośc rezerwacji itd. rzecz jasna... Jak zrobimy rezerwację miejsc będziemy mieć pewność że każdy bedzie mial gdzie usiąść a tak jak pójdziemy na żywioł to może być problem z miejscami bo to... 1 maj...

Na sobote planowane jest co innego ale nie wiadomo czy wypali :( wiec nic nie obiecuje... (i tu dziękuję Sl@wciowi za jego nieocenioną pomoc - dzięki bardzo - masz u mnie piwko tudzież coś innego mocnego :D ;))

hesja
21-04-2009, 19:00
kronosinski :)
mow mi gdzie i kiedy poslac baloon Nikon :)
bo rozumiem ze baloon musi byc ? :)

leela
21-04-2009, 19:10
A ja mam pytanie czy ktoś nie przygarnął by mnie do autka? Komu Łódź po drodze? :) Mogłabym tez gdzies dojechac..
A moze przez Wyszogród?

kronos28
21-04-2009, 19:34
kronosinski :)
mow mi gdzie i kiedy poslac baloon Nikon :)
bo rozumiem ze baloon musi byc ? :)

bah bez balooona to nie ma co jechać :D jak ma nikoniarz trafić do swego miejsca schronienia nie mając go odpowiednio oznaczonego ;)

Gr33nY
21-04-2009, 21:46
A ja mam pytanie czy ktoś nie przygarnął by mnie do autka? Komu Łódź po drodze? :) Mogłabym tez gdzies dojechac..
A moze przez Wyszogród?

Hmmm
Mam podobny problem :D ale jak coś jedziemy pociągiem ?

leela
21-04-2009, 22:10
Hmmm
Mam podobny problem :D ale jak coś jedziemy pociągiem ?

No ba :)

motylanoga
22-04-2009, 10:09
Jest możliwośc rezerwacji itd. rzecz jasna... Jak zrobimy rezerwację miejsc będziemy mieć pewność że każdy bedzie mial gdzie usiąść a tak jak pójdziemy na żywioł to może być problem z miejscami bo to... 1 maj...

Z mojego jakże bujnego doświadczenia dwóch plenerów chciałam tylko zwrócić uwagę na: godziny otwarcia knajpy oraz temat wnoszenia własnego hmm... napitku to tejże. Jeśli to da się jakoś rozwiązać to wnioskuję za imprezowaniem tam, bo w pensjonacie będą przecież małoletni. Albo i pełnoletni, ale zmęczeni życiem...

kronos28
22-04-2009, 10:17
Z mojego jakże bujnego doświadczenia dwóch plenerów chciałam tylko zwrócić uwagę na: godziny otwarcia knajpy oraz temat wnoszenia własnego hmm... napitku to tejże. Jeśli to da się jakoś rozwiązać to wnioskuję za imprezowaniem tam, bo w pensjonacie będą przecież małoletni. Albo i pełnoletni, ale zmęczeni życiem...

rezerwację zrobię... a co do wnoszenia własnego to pogadamy a jakby co to... no nas przecież nie wywalą ;) bo bedziem jeść, pić (nie tylko alk) i jako że jest to baaaardzo blisko to pewnie dzień w dzień - śniadanka i co tam jeszcze by chciał. Circa 40 osob to całkiem niezły klient na weekendzik ;). Pogadamy....

Aha: jakby kto miał pytania czy cuś to kontakty do mnie:

606937929 (co poniektórzy już wiedzą, że odbieram nawet o 5 rano... ale tego nie sprawdzajcie :mrgreen: ;))
GG 3520624
mail [email protected]

david
22-04-2009, 21:01
Będę jechał w czwartek po południu z Bydgoszczy, gdyby ktoś chciał dojechać lub mógłbym zabrać po drodze to pisać.

kronos28
22-04-2009, 21:57
dla tych co maja GPS aby sie nie zgubili:

N 54° 04' 51.91"
E 15° 01' 22.17"

Czyli furtka do pensjonaciku ;)

wilk325
23-04-2009, 08:50
dla tych co maja GPS aby sie nie zgubili:

N 54° 04' 51.91"
E 15° 01' 22.17"

Czyli furtka do pensjonaciku ;)

Nareszcie jakiś konkret, kto teraz mapy używa:-D, a i pieszo się trafi nawet pod wpływem.:)

kronos28
23-04-2009, 10:08
Nareszcie jakiś konkret, kto teraz mapy używa:-D,

:D

a i pieszo się trafi nawet pod wpływem.:)

bah a jak baloon sie swicić bydzie to jak latarnia przy wejściu do portu ;)

wilk325
23-04-2009, 11:14
Identyfikatory obgadane, przywiozę je ze sobą.

kronos28
23-04-2009, 16:08
noo to busik potwierdzony i jedziemy do Kolobrzegu w sobote zbiorowym transporterem ;)

Gr33nY
23-04-2009, 17:07
Kronos a mógłbyś się zorientować jak jest z transportem z Kołobrzegu do Rewala? bo wygląda na to że będę jechał PKP. Na szczęście nie sam :D

kronos28
23-04-2009, 17:40
o której przybędziecie do Kołobrzegu?

Gr33nY
23-04-2009, 19:59
wg rozkładu wygląda to tak jakby pociąg dojeżdżał do Kołobrzegu przed 20

kronos28
23-04-2009, 20:38
to ten TLK z Krakowa co jest 19:48 w Kołobrzegu przez Warszawę Cmentarną? Będziecie we czwartek jak rozumiem?

Gr33nY
23-04-2009, 20:41
Na razie taki jest plan.

kronos28
23-04-2009, 20:43
a ile was bedzie bo mogę was zgarnąć - 2 osoby moge wziąć... W okolicach godziny 20 będę lecieć przez Kołobrzeg na Rewal :)

Gr33nY
23-04-2009, 21:05
Wygląda na to że będzie nas 3 osoby, to jakiś problem ?

kronos28
23-04-2009, 21:06
hmmm no jak sie ściśniecie z tyłu to jakoś przetrwacie...

deoc
24-04-2009, 20:30
potwierdzone, ze deocki beda juz w srode rano... jak nasza fiacina sie dotoczy nad morze ;) Jeszcze tylko musze podjac meska decyzje jak jechac.... przez PL czy DE...
P.S. Ale fajna ta wlascicielka pensjonatu, pozwolicie, ze przytocze moja rozmowe przed chwilka wykonana....
P - Pani
T - deoc alkoholik po 4 Tyskaczach :D

Piatek wieczor, gdzies w Polsce dzwoni telefon:
........
T: Dobry wieczor, Sz... Tomasz, dzwonie w sprawie pleneru Nikona, chcialbym zapytac o mozliwosc przyjechania w srode...
P: A witam, nie ma zadnego problemu - w srode od rana jestesmy w pensjonacie - mozna przyjezdzac, jedyny problem, ze trzeba zaplacic :D:D:D:D
T: eeee to jakos z tym damy rade ;)
P: A co to ten Nikon, jakas firma?? Bo ma jakis balon ma przyjechac....ma
T: Nie no spokojnie to nie duzy balon... taki 1x1m w podstawie i wysoki na 3m... takze z nim nie bedzie problemu (a z nami bedzie - przyp. redaktora), a nam bedzie wskazywal droge.... ;)
P: oooo to moze on zostanie jako reklama na caly sezon??
T: Ja to nie wiem... chyba nie da rady, bo on za nami tak tylko lata... i jak pojedziemy to przyjedzie i tak kurier i go zabierze...zabierze go
P: szkoda.... no ale jak cos to zapraszam :)
T: Dziekuje, bedziemy w srode w godzinach dopoludniowych,
Dobranoc.....

P.S. A moze by tak zostawic ten balon na sezon letni ;)
Lece po browara.....
motylanoga.... szykuj wywar - wez lepiej 2 butelki po naleczowiance :)
P.S2.
Byla taka rozmowa na poprzednich plenerach... coby wszyscy ustalili jakie soki mamy przywiesc, coby nie mieszac pomaranczowego z jablkowym, dlatego proponuje ustalic jednego producenta soku...powiedzmy POLSKIEGO coby nie mieszac i nie bylo problemow... jak ktos woli kawe to bedzie pił kawe.... ale dobrze by bylo ustalic to tu... na zamknietym forum ;)

hesja
24-04-2009, 20:41
BOLS?? :mrgreen:

niesmiało zasugerował hesja...

deoc
24-04-2009, 20:42
BOLS?? :mrgreen:

niesmiało zasugerował hesja...

ja tam jestem za.... obojetne ;) "blisko moża to morzna popływać" ;)
Jak prezes powiedzial to moze lepiej nie podskakiwac....
Wiecie jeden woli nektar, drugi 100%, a trzeci z miąszem....
wszyscy i tak pijemy ten sam SOK POMARANCZOWY

mswilk
24-04-2009, 21:42
A że się tak zapytam - jest tam może WiFi ?
Mozna płacić kartą ?

motylanoga
24-04-2009, 21:43
Mozna płacić kartą ?

Ooo... wreszcie jakieś sensowne pytania. :D

hesja
24-04-2009, 21:46
TAK, kartą NKP :D

deoc
24-04-2009, 21:50

Noo wreszcie jakies profity z karty NKP....
a oco chodzi z tymi sensownymi pytaniami??

motylanoga
24-04-2009, 22:18
Noo wreszcie jakies profity z karty NKP....
a oco chodzi z tymi sensownymi pytaniami??

No że odpowiedzi na nie mogą być bardzo przydatne. ;)

gajowy
24-04-2009, 23:06
wszyscy i tak pijemy ten sam SOK POMARANCZOWY

Ja niestety się wyłamię i jeśli można to jednak pozostanę przy Coli :mrgreen:

hesja
24-04-2009, 23:09

ale ale... od Coli to sie w głowie... kołysze :mrgreen:

JK
24-04-2009, 23:26
ale ale... od Coli to sie w głowie... kołysze :mrgreen:
Taaa. Miś koala się znalazł. :-D
Tamtemu też się kołysze.

wilk325
24-04-2009, 23:41

Faktycznie sama Cola bez dodatków jest mało strawna:), do niej koniecznie jakiś single malt jest potrzebny.

david
25-04-2009, 11:24
Kto reflektuje na Tonic?
Narazie zgłosił się pewien Gin. :)

kichu
25-04-2009, 11:36
Faktycznie sama Cola bez dodatków jest mało strawna:), do niej koniecznie jakiś single malt jest potrzebny.

Pani siadzie, Pan spocznie, Pan poczeka... sie zalatwi :)

wilk325
25-04-2009, 16:30

Cardhu czeka:)

kronos28
26-04-2009, 00:33
potwierdzone, ze deocki beda juz w srode rano... jak nasza fiacina sie dotoczy nad morze ;) Jeszcze tylko musze podjac meska decyzje jak jechac.... przez PL czy DE...
P.S. Ale fajna ta wlascicielka pensjonatu, pozwolicie, ze przytocze moja rozmowe przed chwilka wykonana....
P - Pani
T - deoc alkoholik po 4 Tyskaczach :D
...

Normalnie dopiero co do dom wkroczyłem po dwóch dniach beznecia...
O! to juz widze sobie poradziłeś :)... no i gitara hihi

Mozna płacić kartą ?

WiFi... nie ma co liczyć... Karta... nie wiem ale wiem, że w Rewalu "bajkomaty" są... (i pewnie na majówkę staną nowe "sezonowe")

to nią można płacić? To zasadnicze pytanie - ile mam na koncie NKP :D ;)?

to mam brać tyż czy sie gupio pytam ;)

kichu
26-04-2009, 01:15
wez wez, ja tez cos wezme :) od przybytku glowa nie* boli :)

* niepotrzebne skreslic :)

Sl@wcio
26-04-2009, 20:25
Za pensjonat w 99,99% kartą zapłacić się nie da.
Poza tym sok o nazwie "Bols" nie jest produktem polskim ;-) A w dobie kryzysu proponuję wspierać polskich wyborowych producentów.

kronos28
26-04-2009, 20:35
No to może napisze co się może przydać w Rewalu:

1. Kocyk na plażę
2. Kąpielówy, stroje, reczniki itepe dla lubiących extremalne doznania temperaturowe ;)
3. Jak ktoś ma możliwośc/miejsce jakiś leżaczek może... na sobotni wieczór może się przydac jak pogoda dopisze...
4. Jakieś cieplejsze ciuchy na wieczór (nad morzem może wiać i zazwyczaj jest chłodniej wieczorami)
5. Z fotograficznych: statywik, filterki - obowiązkowo szara połówka z przejściem hard nad morze i soft na reszte akcji (jak ktoś ma), polarek...
6......

;)

kronos28
26-04-2009, 20:38
Za pensjonat w 99,99% kartą zapłacić się nie da.

Generalnie warto mieć przy sobie gotówkę i tyle... spokój ducha i mniej latania w poszukiwaniu wypluwacza papierków NBP

A w dobie kryzysu proponuję wspierać polskich wyborowych producentów.

sugerujesz jakąś konkretną markę :D ;)

Sl@wcio
26-04-2009, 20:47
... Z fotograficznych: statywik, filterki - obowiązkowo szara połówka z przejściem hard nad morze i soft na reszte akcji (jak ktoś ma), polarek...

Fotograficzny polarek Nikon Klub Polska - chyba wszyscy już go mają ;-) Z pewnością się przyda, tak jak Tomek mówił - nad morze wieje (nawet jak nie ostro - to cały czas)

sugerujesz jakąś konkretną markę :D ;)

To taka ukryta reklama ;-) Pranie mózgu a'la Kim Ir Sen.

deoc
26-04-2009, 21:12
wiecie - ja nie proponowalem łódki B.... tylko prezes i za jego zdaniem jestem.... dobrze tez wiecie, ze mnie to obojetne, bo ja i tak nie pije ;)
Co do szarej połówki z przedjsciem hard/soft to ja nie wiem OCB i nie mam czegos takiego... wszystkie polowki mam albo pomaranczowo/rubionow/czerwono/brazowe - typu *warm up* albo raczej UV *0* ;)

Sl@wcio
26-04-2009, 21:28
....Co do szarej połówki ....
Myślę że na jednej się nie skończy, a czy będzie szara?... za to świat wyda się kolorowy przez jakąś chwilę ;-)

PrzeMoon
27-04-2009, 13:13
Wyjazd coraz blizej a wiec: jesli ktos chce sie zabrac na trasie Zagan-Rewal prosze o info na PW.

Pozdrawiam
Przemek

kichu
27-04-2009, 22:52

Mam nadzieje, ze do czwartkowego wieczora cos zostanie :)

Tez cos przywioze :)

wilk325
28-04-2009, 08:34
Mam nadzieje, ze do czwartkowego wieczora cos zostanie :)

Tez cos przywioze :)

Coś zostanie:), też mam nadzieję że nie będzie to wspomnienie.:mrgreen:

goldie
28-04-2009, 14:30
że tak powiem... Bols ?

:):):):)

... i pozwoliłem sobie GLIsiu na wzięcie Twojej foteczki i dodanie jej jako mojego avatara ...

już się nie mogę doczekać spotkania :)

deoc
28-04-2009, 14:47
Coś zostanie:), też mam nadzieję że nie będzie to wspomnienie.:mrgreen:

Wilku czy Ty przypadkiem nie przyjezdzasz w srode?? :>?? (Zasugerowal deoc w kwestii 12 y.o. whiskey in wednesday evening)
Tyle, ze we wsi Cz-wa takiego wynalazku jeszcze nie widzialem (Cardhu), wiec moze zasugerujesz cos innego na deser ;) - a moze na "sniadanie" przed czwartkiem :D

wilk325
28-04-2009, 15:49
Wilku czy Ty przypadkiem nie przyjezdzasz w srode?? :>?? (Zasugerowal deoc w kwestii 12 y.o. whiskey in wednesday evening)
Tyle, ze we wsi Cz-wa takiego wynalazku jeszcze nie widzialem (Cardhu), wiec moze zasugerujesz cos innego na deser ;) - a moze na "sniadanie" przed czwartkiem :D
Będę w środę ( mam nadzieję że pomiędzy 18-19, strasznie dużo radarów nastawiali na tych drogach - tak więc uwaga na punkty ) i coś się do kolacji znajdzie:)

kronos28
28-04-2009, 16:37
Będę w środę ( mam nadzieję że pomiędzy 18-19, strasznie dużo radarów nastawiali na tych drogach - tak więc uwaga na punkty )...

to może dopomoge garścią informacji dla tych co nie maja CB/Navi:

Jadących od strony Warszawy przez Świecie-->Tuchole-->Chojnice-->Człuchów-->Koszalin-->Kolobrzeg:

Noga z gazu i patrzymy na pobocza bo zdjęcia robią na bank w:
- Chojnicach (fotoradar przenośny przy wlocie od strony Tucholi i wylocie na człuchów również przy wlotach na obwodnice) plus do tego nieoznakowane radiowozy z wideo rejestratorem;
- Rychnowy - fotoradar stacjonarny czynny 24h;
- Człuchowie - fotoradar przenośny i mają ich kilka (bodajże 2 lub 3) stoją przy wylotach i wlotach do miasta (od strony Chojnic, Koszalina, Bydgoszczy itd.) - a stoją na bank bo "zuchy z człuchowa" słyną z tego na caaały kraj... a gonią ich...
-... zuchy z Białego Boru - fotoradary przenośne (sztuk 2 podobno juz mają 3) stojące przy wlocie (może focić w obie strony) od strony Człuchowa i wylocie na Koszalin (szprytnie schowany za rynną przy ostatnim budynku na zakręcie przy wylocie z miasta) - stoją na bank.... ograniczenie 40-50km/h i radze tak jechać bo ja dostałem fotke z 56km/h... no comment
- Bobolice - fotoradar przenośny uwaga... schowany w kuble na śmieci (serio...) czasami porzyczają drugi od białego boru - ograniczenie 40 km/h i tyle radze jechać...
- Kłanino - fotoradar stacjonarny działa 24 godziny na dobę - ograniczenie 50km/h
- Koszalin - parę masztów na fotoradr (przy wlocie od strony Bobolic koło cmentarza i dalej przed rondem solidarności) oraz przenośny należący do straży miejskiej... co smieszne w życiu mi w koszalinie zdjęcia nie zrobili...

Na trasie bobolice - kłanino - mostowo - koszalin oraz koszalin - kołobrzeg napotkać można często srebrnego mondeo MKIII z ciemnymi szybami i masą kijów sterczących z dachu - blaszki zaczynają się na ZDR

- Tymień - fotoradar przenośny
- Kołobrzeg - fotoradar przenośny - stoi sobie zazywczaj na ulicy koszalińskiej - czyli wlocie od strony koszalina.
Do rewala powinien być spokój ale ja bym sie nie sugerował

Jadący od strony Poznania:

Piła - na obwodnicy stacjonarne
Jak ktoś jedzie przez Szczecinek - wlot od strony piły - stacjonarny 50km/h, przenośny na ulicy Słowiańskiej w mieście - 40km/h (ciężko go zauważyć bo stoi między drzewami i jest czarny), wylot na koszalin - stacjonarny 50km/h.

A dla tych co nie jadą przez szczecinek to noga z gazu w Płotach... i to tyle co znam te rejony....

Wilku chyba nie muszę ci pisać że trasa z Bydzi na piłe to istna fotosesja... ostanio robię ją średnio 2x na tydzień i jadą ją przeszło 2h... niecałe 90km odcinek... przesada... Część z nich to atrapy ale kto wie które...

Hlynur
28-04-2009, 22:25
Zapomniałeś dopisać o radarze który stoi w Manowie i na ograniczeniu 50 strzela fotki już od 56..................

kichu
28-04-2009, 22:43
Będę w środę ( mam nadzieję że pomiędzy 18-19, strasznie dużo radarów nastawiali na tych drogach - tak więc uwaga na punkty ) i coś się do kolacji znajdzie:)

Ja planuje w czwartek okolo poludnia wyjechac, wiec przy tym pokryciu radarowym :/ to pewnie tez jakos tak dojade.

kronos28
29-04-2009, 09:12
Zapomniałeś dopisać o radarze który stoi w Manowie i na ograniczeniu 50 strzela fotki już od 56..................

aaaa no tak... stacjonarny koło Nadleśnictwa jadąc od strony Bobolic za pasami...

Przesada z tymi fotoradarami i pseudo strażą gminną/m(w)iejską co istnieje tylko w celu klepania fotek i pilnowania tego całego oprzyrządowania owe fotki robi...

mswilk
29-04-2009, 09:32
(...)
Jak ktoś jedzie przez Szczecinek - wlot od strony piły - stacjonarny 50km/h, przenośny na ulicy Słowiańskiej w mieście - 40km/h (ciężko go zauważyć bo stoi między drzewami i jest czarny), wylot na koszalin - stacjonarny 50km/h. (...)

Potwierdzam, w Szczecinku radzę jechać przepisowo, bo oprócz dwóch stacjonarnych na wylotach, w mieście jest ustawiany przenośny fotoradar przez Straż Miejską, który ma możliwość fotografowania tyłu auta, podobnie jak radar na wylocie na Koszalin.

goldie
29-04-2009, 09:32
ja wyjeżdżam z Łodzi w czwartek koło 9ej - jade przez Poznań, Ostrów, Szczecin i potem na Rewal - dobra droga ?

wilk325
29-04-2009, 09:41
ja wyjeżdżam z Łodzi w czwartek koło 9ej - jade przez Poznań, Ostrów, Szczecin i potem na Rewal - dobra droga ?

Każda droga jest dobra, byle do celu - Rewala _ prowadziła.
Jak wolisz autostradą to chyba dobra, chociaż mnie z Łodzi wychodzi: Włocławek, Toruń, Świecie, Tuchola, Chojnice, Człuchów, Biały Bór, Bobolice, Białogard, Trzebiatów, Rewal.
Do zobaczenia.

kronos28
29-04-2009, 09:59

to ja proponuje inaczej - będzie krótsza (też bede lecieć tą trasą) bo jadac przez szczecin nadkladasz z 50km:

Poznań - Piła - Wałcz - Czaplinek - Drawsko Pomorskie - Łobez - Resko - Płoty - Gryfice ->Rewal

A poza tym ta droga całkiem malownicza ;). Jadąc głównymi (a głównymi wyznaczają zazwyczaj "marzenki") narażasz się na masakryczny tłok w czwartkowe popołudnie (bo wszystkim marzena wyznaczy głównymi ;)). Na tej trasie ruch może byc zdecydowanie mniejszy niż na krajówkach.

kichu
29-04-2009, 10:10
Poznań - Piła - Wałcz - Czaplinek - Drawsko Pomorskie - Łobez - Resko - Płoty - Gryfice ->Rewal

Co ciekawe ta trasa polecil mi TomTom - jako najszybsza - z ta tylko zmiana, ze nie kazal wjezdzac do Pily,
ale puscil mnie gdzies bokiem.

deoc
29-04-2009, 12:20
no to sie zastanawiajcie, a my tym czasem idziemy na plaze....2min spacerkiem i jakies 50 schodow i dol.
Slonce swieci,chmur nie ma, wiec zdjec nie bedzie,ale mozna rozpoczac akcje mahon ;) i picie browara w oczekiwaniu na reszte...
Jechalismy na lodz, poznan, gorzow, szczecin.... Pusto i szybko... Znaczy 8h
Jakby ktos przybyl a nikogo nie bylo to daje tel. 693538645.
No to milej pracy i oczekwiania na wyjazd
Monopod(l) 50m od pensjonatu...ide sprawdzic co maja.

kronos28
29-04-2009, 12:22
Co ciekawe ta trasa polecil mi TomTom - jako najszybsza - z ta tylko zmiana, ze nie kazal wjezdzac do Pily,
ale puscil mnie gdzies bokiem.

obwodnicą... maj ąc na mysli piłe piszo o obwodnicy :)

to miała być niespodzianka :mrgreen: ;)

Sl@wcio
29-04-2009, 12:34
no to sie zastanawiajcie, a my tym czasem idziemy na plaze....2min spacerkiem i jakies 50 schodow i dol.
Slonce swieci,chmur nie ma, wiec zdjec nie bedzie,ale mozna rozpoczac akcje mahon ;) i picie browara w oczekiwaniu na reszte...
Jechalismy na lodz, poznan, gorzow, szczecin.... Pusto i szybko... Znaczy 8h
Jakby ktos przybyl a nikogo nie bylo to daje tel. 693538645.
No to milej pracy i oczekwiania na wyjazd

Znaczy że przejeżdżaliście przez moją miejscowość i nie raczyłeś zadzwonić, zajechać na kawę itp? Zniesmaczyłeś mnie tym ;-(

kurczak
29-04-2009, 13:06
Tak, tak, tyle radarów........

Nie mam wyjścia muszę przykleić liść na dwustronną taśmę do rejestracji, włożyć ulotkę za wycieraczkę, czarne okulary i w drogę ;).

deoc
29-04-2009, 13:50
siedzimy... Nic sie nie dzieje

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7e2b4c401525785f)

mswilk
29-04-2009, 13:54
siedzimy... (...)

... my też siedzimy ... w pracy jeszcze ...

kronos28
29-04-2009, 16:43
no to mam wieści z pensjonatu - jeszcze stoi :mrgreen: ;)

Sl@wcio
29-04-2009, 19:09
siedzimy... Nic sie nie dzieje

źródło (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7e2b4c401525785f)
Taaaaak kiedyś też statywik wziąłem na plażę.... rok czasu go czyściłem i zawsze coś chrzęściło.

wilk325
29-04-2009, 20:47
no to mam wieści z pensjonatu - jeszcze stoi :mrgreen: ;)

Ale nie wiem jak długo:), już na miejscu.

kronos28
29-04-2009, 20:48
o proszę - to zostawcie coś dla nas ;)

wilk325
29-04-2009, 20:49
Tego wszystkiego nie jesteśmy w stanie dzisiaj bez Was zniszczyć.

mswilk
29-04-2009, 20:50
No pieknię - podkręcajcie nas dalej :evil:
Jeszcze 24h...

wilk325
29-04-2009, 20:51
No pieknię - podkręcajcie nas dalej :evil:
Jeszcze 24h...

Część klanu Wilków musi być na posterunku.:)

mswilk
29-04-2009, 20:54
Część klanu Wilków musi być na posterunku.:)

Ba - mowa, a tak apropo - jak z internetem ?

kronos28
29-04-2009, 21:15
Ba - mowa, a tak apropo - jak z internetem ?

a co ty taki uzależniony? ;) weekend bez neta bedzie :D

mswilk
29-04-2009, 21:21
(...) weekend bez neta bedzie :D

no nie wiem czy podołam... żona byłaby zadowolona ;)

ekonet
29-04-2009, 22:19
Tego wszystkiego nie jesteśmy w stanie dzisiaj bez Was zniszczyć.
Tadek, Ty nawet mnie nie denerwuj.
Usunę subskrypcję tego wątku, coby mi serce nie pękło...

kronos28
29-04-2009, 22:28
Tadek, Ty nawet mnie nie denerwuj.
Usunę subskrypcję tego wątku, coby mi serce nie pękło...

to ty mnie nie denerwuj - tyłeczek w autko i jutro cię widze w Rewalu z pikną laureczką w jednej rączce i flaszką w drugiej :D ;)

ekonet
02-05-2009, 22:06
A chrześcijanin nadal tańczy...?

MarS
02-05-2009, 22:14
A chrześcijanin nadal tańczy...?
nie .... hymnem tego zlotu jest nowy przebój prosto z Rosji gdzie refren leci jakos tak .. "dawajj, polewajjj" :mrgreen:

JK
02-05-2009, 22:32
nie .... hymnem tego zlotu jest nowy przebój prosto z Rosji gdzie refren leci jakos tak .. "dawajj, polewajjj" :mrgreen:
... a później obfotografują swoje ptaki na wystawę. :mrgreen:

kichu
03-05-2009, 10:57
3. Oczywiscie, wszyscy co focą .............. w końcu każdy chce zaistnieć na wystawie "Ptaki Polskie" z zebranych materiałów wynika iż na wsystawie bedzie 49 zdjęc mew i jedna fota łabędzia :mrgreen:

No nie do konca :)

źródło (http://img514.imageshack.us/img514/8084/d7c0060.jpg)

:D :D

JK
03-05-2009, 11:01
Ooooo. Hesja leci. :lol:
Nieźle musiał sobie pośpiewać. :mrgreen:

MarS
03-05-2009, 13:24
No nie do konca :)

:D :D

Krzychu .... nietoperz nie jest ptakiem ... na wystawę sie nie załapie....

wilk325
03-05-2009, 16:24
Bydgoszcz dojechała cało, zdrowo i bez fleszy na drodze.
Podziękowania dla Tomka za zorganizowanie pleneru jednocześnie mało go jakoś tym razem było.
Wszystkim pozostałym dzięki za super zabawę jak zawsze w Waszym towarzystwie.
Nieobecni muszą bardzo żałować, bo jest czego.

Sl@wcio
03-05-2009, 19:44
Dziękuję za wspólnie spędzone chwile. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.

Hlynur
03-05-2009, 19:46

Dokładnie to samo miałem napisać............

wilk325
03-05-2009, 20:19

Dokładnie to samo miałem napisać............

No to i ja się dołączę:)

mswilk
03-05-2009, 20:32
Równiez melduję przybycie.
Dzięki za udany pobyt !

Hlynur
03-05-2009, 21:27
Nie samoloty, ale też latają na bio-naturze. Pierwsze me fotki:

http://nikon.org.pl/showthread.php?t=97311

deoc
03-05-2009, 22:12
to i my dojechalismy szczesliwie.... szkoda, ze tak krotko....
Dziekujemy wszystkim za super zabawe w super towarzystwie.... i do nastepnego....
a teraz przepraszam Was bardzo, ale po 9h jazdy chce mi sie PIĆ !!! :)

mswilk
03-05-2009, 22:15
Wiatraczek wyszedł uroczo, o wychodku nie wspominając ;)

wilk325
03-05-2009, 22:19
a teraz przepraszam Was bardzo, ale po 9h jazdy chce mi sie PIĆ !!! :)

Dopiero teraz:), no to Twoje i pozostałych.

kurczak
03-05-2009, 22:22
Wróciłem bez korków i w jednym kawałku. :)

Szkoda, że tu nie mam morza, został mi tylko piasek na butach :).
Fajnie było !!!!

harb
03-05-2009, 22:24
Dopiero teraz:), no to Twoje i pozostałych.

dzięki Tadziu :-D było miło

deoc
03-05-2009, 22:31
wlasnie uzupelniam plyny.... jadac sie nie da pić ;) za duzo rozlewam i mi sie droga panoramuje ;)

ZADANIE TEMATYCZNE - POPLENEROWE
kazdy kto nie byl nauczy sie na pamiec tej oto piosnki.... na nastepnym zlocie bedzie egzamin

Давай наливай, поговорим!
Будущий день покажется светлым как сто балерин,
И если не лень, то повторим,
Прямо сейчас пусть будут эти, сто балерин,

(он)-О, где мой покой, я словно в бреду,
Их целая сотня и как я свою в этой сотне найду,
(она)-Зачем же свою,единственную...Ты хочешь найти в каком-то балетном строю,
(вместе)-Ну хватит мечтать, пора продолжать....

Прямо сейчас пусть будут эти, сто балерин,

(он)-Ты так хороша, мне не обьяснить,
(она)-Так может быть ночь, протянет между нами волшебную нить,
(он)-Но ты не одна...
(она)-И ты не один...
(вместе)-Ведь нас окружают не зримые сто балерин...
(она)-И как теперь быть,пожалуй налить....

Прямо сейчас пусть будут эти, сто балерин...
сто балерин...
сто балерин....
сто балерин...
сто балерин...
сто балерин...

Davaj nalivaj, pogovorim!
Budushij den' pokazhetsia svetlym kak sto balerin,
I jesli ne len', to povtorim,
Priamo sejchas pust' budut eti, sto balerin,

(on)-O, gde moj pokoj, ja slovno v bredu,
Ih celaja sotnia i kak ja svoju v etoj sotne najdu?
(ona)-Zachem zhe svoju,jedinstvennuju...
Ty khochesh' najti v kakom-to baletnom stroju,

(vmeste)-Nu khvatit mechtat', pora prodolzhat'....

Priamo sejchas pust' budut eti, sto balerin,

(on)-Ty tak khorosha, mne ne ob'jasnit',
(ona)-Tak mozhet byt' noch', protianet mezhdu nami volshebnuju nit',
(on)-No ty ne odna...
(ona)-I ty ne odin...
(vmeste)-Ved' nas okruzhajut ne zrimyje sto balerin...
(ona)-I kak teper' byt',pozhaluj nalit'....

Priamo sejchas pust' budut eti, sto balerin...
sto balerin...
sto balerin....
sto balerin...
sto balerin...
sto balerin...

wersja oryginalna

http://patrz.pl/mp3/piosenka-do-wodki-dawaj-naliwaj-pogoworim

harb
03-05-2009, 22:44
deoc
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/03/k020-1.gif
źródło (http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k020.gif)

kichu
03-05-2009, 22:52
No to i ja się dołączę:)

Jak wszyscy to wszyscy :) Dziekuje za mile towarzystwo i do nastepnego :)

MarS
03-05-2009, 23:00
No harb, dałeś czadu z tą 1 o wychodku nie wspominając :)
ja dość często tamtędy jeżdzę tylko że bez paparatu i tak już kilka razy sobie myslę jaki fajny młyn może by go tak obfocić ... a teraz postawiłeś poprzeczke wysoko oj wysoko :)

harb
03-05-2009, 23:07
ja dość często tamtędy jeżdzę tylko że bez paparatu i tak już kilka razy sobie myslę jaki fajny młyn może by go tak obfocić ... a teraz postawiłeś poprzeczke wysoko oj wysoko :)

dzięki - tak jakos udało sie to przyfocic :-D

hesja
03-05-2009, 23:39
melduje powrot...
dzieki wszystkim za super zabawe!
sorki ze tak bez uh i ah bo humor gdzies poszedl po powrocie

mala prosba:
fotki wrzucamy do dzialu poplenerowego
ktory zalozymy juz niebawem...
Marta pomozesz? :)

Cala reszta spraw w tym ta najwazniejsza tak szybko jak sie tylko da

wilk325
03-05-2009, 23:43
sorki ze tak bez uh i ah bo humor gdzies poszedl po powrocie

To na poprawę zobacz sobie "grupówkę" - super wspomnienie.:)

PrzeMoon
04-05-2009, 00:03
Też melduję dotarcie do domu, w tą stronę odbyło się bez "zgubienia" obwodnicy Gorzowskiej więc poszło szybko i sprawnie ;) Dzięki wszystkim za kolejne miłe spotkanie i do zobaczenia na następnym plenerze.

Pozdrawiam serdecznie
Przemek

Gr33nY
04-05-2009, 00:38
Melduję że dotarłem. Trochę nie do końca najprostszą i najkrótszą trasą, ale było warto :)

Podziękowania dla:
PaulinyB za towarzystwo w drodze na plener :)
kichu1979 za dowiezienie nas na miejsce oraz za magiczną trasę :D
motylejnogi oraz meg za wycieczkę do Niechorza i Trzęsacza
kronosa za darmowe bilety na wąskotorówkę ;)
hlynura za lekcję pokory
goldiego za głos rozsądku
wilka325 za to że jest :D
hesji za prezesurę i podpisywanie faktur ;)
Sł@wcia za ognisko
deoca za podwózkę powrotną :)
WSZYSTKIM za to że poprostu byli :D:D:D:D

hesja
04-05-2009, 00:41
hesji za prezesurę i podpisywanie faktur ;)

to ja go wczoraj wóóódą czestowalem a on mnie tak!? :mrgreen:

yassiek
04-05-2009, 00:44
I my bardzo dziękujemy. :D
Dojechaliśmy bez problemów - trasa Hesji sprawdziła się w 100%.
Harb, MarS, też myślałem, czy by się nie zatrzymać przy tym wiatraku, ale ten brak zdecydowania i pojechaliśmy. Swoją drogą szkoda, że był bez żagli.

Gr33nY
04-05-2009, 00:51
to ja go wczoraj wóóódą czestowalem a on mnie tak!? :mrgreen:

jaką wódką ? ja nie widziałem alkoholu na plenerze pod balonem nikona ;)

hesja
04-05-2009, 00:55
trasa Hesji sprawdziła się w 100%.

wbrew zalozeniom... najmniejszego korka
i gdyby nie problemy Mai z pewna zupa widziana jeszcze pozniej kilkakrotnie
to bylibysmy szybciej niz we srode jadac do Rewala :)

jaką wódką ? ja nie widziałem alkoholu na plenerze pod balonem nikona ;)
hmmmm no to stary juz jestem w takim razie :)
albo... zacznij jesc mieso :D

Gr33nY
04-05-2009, 00:59
hmmmm no to stary juz jestem w takim razie :)
albo... zacznij jesc mieso :D

Raczej odstawie metylowy, może jeszcze coś ze wzroku zostanie ;)

hesja
04-05-2009, 01:13
SZANOWNI ZLOTOWICZE (i nie tylko?) ZAPRASZAM
PRZECZYTAJCIE i... działamy?

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=97365

wasia
04-05-2009, 08:04
Witam :-D
Też szczęśliwie dojechaliśmy - dzięki David !
Niestety siedzę już w pracy :twisted:

Jak zawsze było świetnie - bo parafrazując cytat z pewnego filmu - chodzi o to by te minusy nie przesłoniły nam plusów :) Oczywiście przede wszystkim to zasługa doborowego towarzystwa - nigdy nie zawodzicie - dziękuję wszystkim

Kronos i wszyscy którzy przyłożyli się do tego SUKCESU - dzięki za organizację
Tadziu - dzięki za użyczenie sprzętu - dzięki czemu przywiozłem kilka fotek.

Pozdrawiam i do następnego razu

goldie
04-05-2009, 09:17
dobra.
dojechalismy wczoraj całą 5tką.
mało brakowało a pchalibyśmy auto - no chciałem walnąć 1100 na jednym baku :D
było blisko ale skapitulowałem - zw strachu :)

Dzięki za wszystko, mam nadzieje ze zobaczymy sie niedlugo !!!

hesja
04-05-2009, 10:40
no to mamy juz dzial Rewalowy na... foteczki ;)
http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=164

kronos28
04-05-2009, 10:43
and the last but not least :D ;)

Dziękuję wszystkim za wspaniały plener :) Jak coś nie wyszło to przepraszam, debiut to był i mam nadzieje że następne będą już lepsze ;)

Specjalne podziękowania dla:
Sl@wcia za ognisko, miejscówkę i ogólny wkład jaki dał - dzieki :)
Lukiera za morski rejsik po taniości ;)
Harba za towarzystwo w drodze z i do Rewala

Dzieki wszystkim za przybycie i jak zawsze fajną atmosferę - do zobaczenia mam nadzieję niebawem :)

wilk325
04-05-2009, 10:44
no to mamy juz dzial Rewalowy na... foteczki ;)
http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=164

Zapomniałeś o : http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=97311

hesja
04-05-2009, 10:46
nie zapomnialem bo o takich fotach zapomniec sie nie da
ale niech tu zostanie linka
bo przeca to w przyrode wrzucone
jak Lechu bedzie chcial to zdubluje
tak bedzie najlepiej :)

Marcin T
05-05-2009, 07:46
Ha, mamy w zanadrzu jeszcze jeden wentylatorek. Chyba oszaleliśmy jadąc go uwiecznić 70km od Rewala. Też jest bez łopat i nie taki bajkowy ale...niebawem pojawi się w dziale krajobrazowym :)

harb
05-05-2009, 07:49
Ha, mamy w zanadrzu jeszcze jeden wentylatorek. Chyba oszaleliśmy jadąc go uwiecznić 70km od Rewala. Też jest bez łopat i nie taki bajkowy ale...niebawem pojawi się w dziale krajobrazowym :)

jest tez bardzo ładny, mam juz go zrobionego(warto było gonic te 70 km) ale tym razem ustepuję Ci Marcin pierwszeństawa - czekam na foty :-D