Zobacz pełną wersję : Odbitki w Łodzi ?
Wojtek.B
23-01-2009, 11:43
Hej, nie wiem czy to dobry dział jeśli nie to proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
Pytanie do kolegów z Łodzi, które foto-labolatoria w tym mieście polecacie do robienia odbitek ze zdjęć cyfrowych?
Kryteria to jakość i profesjonalizm, będę wdzięczny za jakieś konkretne informacje.
Do tej pory wywoływałem w Fokalu z którego byłem zadowolony ale przy większej ilości zdjęć wychodzi strasznie drogo przy cenie rzędu 1PLN za 10x15. Testowałem też MM i Rossman ale tego to już w ogóle nie biorę więcej po uwagę.. Straszna KICHA
Proszę o jakieś alternatywy dla Fokala z lepszymi cenami a nie ustępującą mu jakością.
Pozdrawiam,
Wojtek
Hehe widzę że nie tylko ja mam ten problem. :-) A tak na serio ... mimo że taniej ale napewno nie idź do MM. Zdjęcia czerwone miiejscami przepalone a o tym że poprzycinane to już nie wspomnę. Nie widać tego jak nie porównasz z innym lab-em. Na razie jak dla mnie super sprawą jest jedyny jak dla mnie LAB na rogu Żwirki i Piotrkowska. FotoSpektrum bo dajże nazywa się. Niestety cena nieco większa ale ja uważam że warto. Robiłem tam foty ze ślubu i jak to się mówi nigdzie indziej nie pójdę ... :-)
drhardware
27-01-2009, 22:52
Najlepsze odbitki, co prawda z analogu, robiłem w Folabie na pomorskiej przy kościele św. Teresy.
xmaniekx
28-01-2009, 10:28
Ja za to z czystym sumieniem moge polecić media markt na brzezińskiej. Wiele razy oddawałem tam odbitki i dostawałem to co miałem na monitorze ;) Może to zabrzmieć dziwnie ale podobają mi sie bardziej niż odbitki z LAFOB'a na pomorskiej. W Lafobie zdjecia były o wiele ciemniejsze niż na monitorze(z czym przy odbitkach z Media Markt się nie spotkałem), muszę się za to zgodzić z opinią ze analoga wywołuja wspaniale ;)
Pozdrawiam
poszukaj, był już taki temat.
Ja mogę z czystym sumieniem polecić lab na piotrkowskiej- przy skrzyżowaniu ze Żwirki i Wigóry, na rogu jest sklep z notebookami. Trzeba iść kawałek w kierunku Mickiewicza.
Sory za taki opis, ale chyba zostawiłem ich wizytówkę w samochodzie.
Robię u nich odbitki, włącznie z dużymi wydrukami (rzędu 90x60cm)- zawsze byłem zadowolony. Jak poprosisz o profil labu- dostaniesz bez problemu... bo gdzieniegdzie to robią wielkie oczy, czego ja od nich chcę ;)
ja tez polecam FOTOSPEKTRUM na piotrkowskiej przy żwirki LINK (http://www.fotospektrum.pl)
Wojtek.B
01-02-2009, 23:00
Dzięki za odpowiedzi, sprawdzę Wasze punkty bo trochę się tego nazbierało..
rockabilly
01-02-2009, 23:38
z tym MM bym nie generalizował....w galerii sa fatalne ale ja zawsze odbijam na Brzezińskiej i jest okej...zawsze szybko, bardzo dobrze i w dobrej cenie. Mają tam frontiera i jak dotąd moja współpraca z nimi przebiega bezkolizyjnie...
Zwirki/Piotrkowska? a podejde i wywołam z ciekawości...orientujecie się może który łódzki lab ma papier supermatt? taki wiecie, aksamitny:)
Najlepsze odbitki, co prawda z analogu, robiłem w Folabie na pomorskiej przy kościele św. Teresy.
ale drogo tam :(