Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Madzia-pro100kąt?
Yaaculek
23-01-2009, 00:54
Czy lepiej jest w pro100kącie czy w kwadracie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img89.imageshack.us/img89/4800/photo1313akopiakopia750nq7.jpg)
^|^®OO|)n0 p0f13[)Zi3ć czy pro100kąt czy kF@[)rat - n@ pefn0 1|\|@©3j by/\/\ p®zyciął. ufff
p()z])|24W14|V|
;-)
^|^®OO|)n0 p0f13[)Zi3ć czy pro100kąt czy kF@[)rat - n@ pefn0 1|\|@©3j by/\/\ p®zyciął. ufff
p()z])|24W14|V|
;-)
R O T F L.
Odnośnie pytania - ja tego nie widzę ani w prostokącie, ani w kwadracie. Nie podoba mi się ani kadr (cięcie głowy i przekrzywienie jej), ani kolory, ani wyraz twarzy.
R O T F L.
Tłumaczenie potrzebne? ;-)
Nieźle się natrudziłem komponując tą wypowiedź i teraz nie jestem pewien czy dam radę ją odczytać...
A tak na poważnie - Autorze... bez urazy, ale może lepiej niech standardy n-k się tu nie przyswajają.
Co do zdjęcia - kadrowanie jest złe i nieistotne czy to kwadrat czy prostokąt + dużo bałaganu w kadrze. Kolorystycznie do bani, bez wyrazu.
Kabal, przydałoby się, ale naprawdę - dzięki Ci wielkie za poprawę humoru z rana :)
Swoją opinię dotyczącą zdjęcia już wyraziłem.
diZaster
23-01-2009, 13:18
apropos kabala, poczytajcie sobie www.sweetbrokacik.pl ;)
a zdjecie jakies takie na nie
Sculptoris
23-01-2009, 13:22
W kwadracie
Yaaculek
23-01-2009, 21:53
p()z])|24W14|V|
;-)
Faktycznie się natrudziłeś z tą odpowiedzią,następna przynajmniej na temat :)
Yaaculek
23-01-2009, 21:59
Tłumaczenie potrzebne? ;-)
Nieźle się natrudziłem komponując tą wypowiedź i teraz nie jestem pewien czy dam radę ją odczytać...
A tak na poważnie - Autorze... bez urazy, ale może lepiej niech standardy n-k się tu nie przyswajają.
Co do zdjęcia - kadrowanie jest złe i nieistotne czy to kwadrat czy prostokąt + dużo bałaganu w kadrze. Kolorystycznie do bani, bez wyrazu.
Ktoś kiedyś powiedział,że w fotografii (myślę,że nie tylko:) trzeba łamać schematy.
Może mi wyjaśnisz o co chodzi z tym bałaganem?
hackermuz
23-01-2009, 22:04
p()z])|24W14|V|
;-)
najbardziej zmiażdżyło mnie uff, kadr taki se, może ciąć w trapez? :D
Yaaculek
23-01-2009, 22:08
najbardziej zmiażdżyło mnie uff, kadr taki se, może ciąć w trapez? :D
Jest coraz ciekawiej :)
Aż tak schematów jeszcze nie potrafię łamać,może w koło? :)
Yaaculek
23-01-2009, 22:15
W kwadracie
Jednak w kwadracie lepiej
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img89.imageshack.us/img89/6793/photo1313akopiakopia750xk7.jpg)
Już wyjaśniam...
Od twarzy uwagę odciągają - części garderoby w różnych odcieniach/kolorach (nieregularnie ułożone) + kolczyk + kawałek ściany. Po prostu jest tego mz za dużo.
Kwadrat lepszy, ale ja bym spróbował inaczej - nie w kF@[)racie (ups, wybacz, wymsknęło mi się :-) )
Spróbuję coś pociąć - jeśli pozwolisz.
Nad kolorystyką się nie natrudziłeś - zdjęcie jest płaskie. Kolory ubrania zlewają się z kolorem skóry (podobne odcienie).
A mi podoba się pierwotne zdjęcie
Kraftsman
24-01-2009, 02:25
tylko prostokąt. olewamy kwadraty ;-)
Sculptoris
24-01-2009, 12:04
Podoba Wam się bo autor nie wiedzieć czemu wrzucił je jeszcze większe co w połączeniu z cropem wyolbrzymia twarz. W efekcie nie ogląda się go tak dobrze jak prostokąta ;-) Tam było zdecydowanie za dużo bałaganu, który nic nie wnosi do kompozycji. Za nim tak tęsknicie? :-)
nonnatus
24-01-2009, 18:25
Ktoś kiedyś powiedział,że w fotografii (myślę,że nie tylko :) trzeba łamać schematy.
ino żeby lamać schematy, trzeba je najpierw opanować...
(radzę się tak nie przywiązywać do maksym ludowych.
powiedz panu policjantowi z drogówki, że chciałeś łamać schematy... chłopak Ci wytłumaczy co i jak... :D)
wracając do fotek:
zacznij na spokojnie od zwykłych portretowych ujeć.
nie kombinuj, nie szalej z kadrami.
zwykły poprawnie wykonany portret na początek...
zwykły.
Przemsky
24-01-2009, 20:00
Mysle ze moze chodzic o:
-brazowe cos w LD
-cos przecinajacego to brazowe cos
-mankiet w PD, cien rzucany przez reke na szyi
-czerwonawa plama po lewej na srodku
-odstajace pojedyncze wlaski od calosci fryzury..
Mnie juz nauczyli ze mala GO+zdjecie glowy jeszcze portretu nie czyni. Teraz czas na Ciebie.
Pozdrawiam :)