Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mel
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/1722400.jpg)
Tak kiedyś wypatrzyłem, ostatnio wróciłem i poprawiałem.
Pewnie wrócę raz jeszcze bo temat fajny a kupiłem sobie kilka nowych zabawek.
Nie chcę Ciebie urazić ale ja tego zdjęcia bym tu nie wystawił a tym bardziej w tej kategorii.
Nie uraziłeś, raczej zaciekawiłeś. Nie wystawiłbyś bo słabe? Co do kategorii fakt miałem problem. Pozdrawiam.
Ponieważ zdjęcie zupełnie się nie broni. Słaby kadr, brak przestrzeni, brak przemyślanej (czyt. dobrej) kompozycji. Krzywo. Generalnie na tym zdjęciu nic nie współgra w mojej opinii. Balans bieli też do poprawki. Powiem tak, ja to zdjęcie ze swojego dysku bym usunął. Ale niech wypowiedzą się inni by moja opinia nie była autoratywna.
A mnie akurat zaciekawiło spojrzenie wieszczów socjalizmu na ohydnie burżuazyjny hotel ;]
Nie mnie - kategoria mało adekwatna. Zdjęcie fajnie wypatrzone ale konwencja niezbyt. Taka niezdecydowana. Może mocne, reportażowe bewu? Tak strzelam...
Poczekam na komentarze innych, może masz rację. Nie zgadzam się co do nieprzemyślanego kadru. Ciasno, hmm tak miało być (czy to się broni czy nie, to już kwestia do dyskusji). Co do balansu, zachciało mi się dziwnej pory i zachodzącego słońca. Pozdrawiam i dziękuje za uwagi.
Słaby kadr, brak przestrzeni, brak przemyślanej (czyt. dobrej) kompozycji. [...]Powiem tak, ja to zdjęcie ze swojego dysku bym usunął.
Ja bym nie usuwał, poszedłbym jednak w kierunku mocniejszego kontrastu, podoba mi się ukazanie "wieszczów socjalizmu" jak to trafnie anchel określił z wielkimi hotelami (?) w tle.
Możesz spróbować też z bw.
Poza tym polemizowałbym także co do stwierdzenia, że brak tu przemyślanej kompozycji. Myślę, że autor wiedział, jakie chce zrobić zdjęcie i nie był to przypadkowy shot :)
Generalnie jak dla mnie - kadr jak najbardziej na tak (mogę nie być obiektywny jako fan politologii i wszystkiego z tym związanego), natomiast samo zdjęcie nie do końca - widziałbym to mocniej, niekoniecznie w bw, chociaż może.
Chętnie zobaczę kolejną wersję.
malasana
22-01-2009, 00:18
Mocna obrobka (kontrastowe b/w z zafarbem np:D) + inna kategoria (tzn. street np) i bedzie super. Krajobraz to to nie jest.
Dobry pomysl (za Anchelem), tylko trzeba go dopiescic.
Pałąc Kultury, hotel i biurowiec to nie krajobraz, to fakt.
Ale pomysł mi się podoba. Trochę popracować i coś z tego wyjdzie. Zresztą, jak masz wrócić, to po przeczytaniu opinii, wiesz co poprawić.
:)
Fajna fota, ciekawie to wypatrzyłeś. Podoba mi się :)
jerezano
22-01-2009, 08:55
A mnie akurat zaciekawiło spojrzenie wieszczów socjalizmu na ohydnie burżuazyjny hotel ;]
Tylko gdzie ci wieszczowie? Nie ma ani Marksa, ani Engelsa, ani tym bardziej Lenina....:mrgreen:
borregaard
22-01-2009, 10:03
Oszukałeś mnie tytułem..spodziewałem się Wydziału Mechaniczno-Elektrycznego albo żółwia gadającego o tym imieniu (był taki film....) :mrgreen:
Nie ten dział i krzywo....
Pzdr
Andrzej
Może ci panowie to egzotyka dla Ciebie ,dla mnie kosz ,nawet jak przesłanie zagłuszy wszystko inne i powali miliony na kolana....:wink:
Tylko gdzie ci wieszczowie? Nie ma ani Marksa, ani Engelsa, ani tym bardziej Lenina....:mrgreen:
Metaforyczne spojrzenie, manifestujące się zamyślonym profilem, wybitnego przedstawiciela klasy robotniczej.
Lepiej?
Myslę, że szerzej, z większą GO i BW, sam pomysł na plus.
jerezano
22-01-2009, 16:14
Metaforyczne spojrzenie, manifestujące się zamyślonym profilem, wybitnego przedstawiciela klasy robotniczej.
Lepiej?
A, to proszę Kolegi, dużo lepiej :mrgreen: