PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Debiut na forum. Pierwsze zdjęcia Kingi

Pawel Kucharski
21-01-2009, 18:24
Na początku chciałbym się serdecznie przywitać. Przygodę z fotografią zacząłem niedawno więc efekty moich starań nie będą jeszcze rzucać na kolana. Oto efekt jednej ze spontanicznych sesji z moją dziewczyną. Niestety jako "studio" posłużył przedpokój. Proszę o rady co mam poprawić i jak. Pozdrawiam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://lh3.ggpht.com/_l2AN6eWVPzY/SXdJUX8WJGI/AAAAAAAABOA/pXiGKJmJVg8/s512/DSC_2335a.jpg)

piotr w
21-01-2009, 18:27
To jest prowokacja ? (mam nadzieję)

papajpo
21-01-2009, 18:27
Nie wiem czy dobrze widzę ale chyba jest nie ostro - chyba napewno

stock
21-01-2009, 18:29
długo przecierałem oczy ze zdumienia...
pytasz co poprawić - wszystko...
A na poczatek wyprowadź modelkę z mieszkania. Zobaczysz jak wiele to zmieni...
A jeszcze lepiej to odłóż aparat na miesiąc - wbij się w wątek portrety i ludzie na forum, przejrzyj foty z gwiazdkami wraz z komentarzami - po czym weź aparat i zacznij robić foty...

To co zaprezentowano wyżej - rodem z fotka.pl - niestety

Mylisz się co do rzucania na kolana - efekty rzucają na kolana - tyle, ze w nieco odmienny sposób..

alfabravo
21-01-2009, 18:35
Porada kolegi stock jak najbardziej godna polecenia.

papajpo
21-01-2009, 18:47
Może kolega pomylił wątki i chciał umieścić to zdjęcie w temacie humor. (bez urazy)

MikeP
21-01-2009, 18:51
Na początku chciałbym się serdecznie przywitać. Przygodę z fotografią zacząłem niedawno więc efekty moich starań nie będą jeszcze rzucać na kolana. Oto efekt jednej ze spontanicznych sesji z moją dziewczyną. Niestety jako "studio" posłużył przedpokój. Proszę o rady co mam poprawić i jak. Pozdrawiam

Zmien se dywanik w przedpokoju bo nie da sie zdjecia ogladac przez niego

Pawel Kucharski
21-01-2009, 18:54
stock tak wiem, że mieszkanie to nie najlepsze miejsce ale tak jak pisałem - to był spontan. nie chciałem, żeby wyszło to jak na "fotka.pl". Obiecuję się poprawić.

Grzegorka
21-01-2009, 18:58
Pawle, powiedz czy zastanowiłeś się chwilę wrzucając to zdjęcie? Bo to że nie zastanowiłeś się robiąc je to już wiemy. Może skoro przygodę z fotografią zacząłeś niedawno to najpierw pooglądaj, poczytaj, popytaj, a później oceń czy Twoje prace są już warte pokazania, czy jeszcze nie bardzo. Do fotka.pl brakuje temu zdjęciu wyłącznie tego, że Twoja dziewczyna nie robiła sobie sama tego zdjęcia komórką w lustrze. Na nie, bardzo na nie...

piotr w
21-01-2009, 18:58
wiem, że mieszkanie to nie najlepsze miejsce
Mieszkanie to również doskonałe miejsce na fotografię, ale chyba przegiąłeś ze stylizacją :).

koffee
21-01-2009, 19:01
mnie powaliło na kolana ;P

Pawel Kucharski
21-01-2009, 19:01
No cóż, debiut okropny :) Myślę, że moje zdjęcia w dziale "Przyroda" bardziej przypadną Wam do gustu. Pozdrawiam.

Nemeth
21-01-2009, 19:06
No cóż, debiut okropny :) Myślę, że moje zdjęcia w dziale "Przyroda" bardziej przypadną Wam do gustu. Pozdrawiam.

No niestety :)
Ale gdybyś pokazał w przedpokoju łabędzia to by zrobiło to większe wrażenie :D

tomhagen
21-01-2009, 23:29
pomyliłeś zdjęcie - to pewnie miało iść na Naszą Klasę :)

kronos28
21-01-2009, 23:36
nie chciałem, żeby wyszło to jak na "fotka.pl". Obiecuję się poprawić.

ale wyszło... na fiotke peel jak znalazł - wszystko jest:

- korytarz w mieszkaniu z boazerią - jest
- blurek w stylu "słiiitt sikstiinn" - jest
- rączki uniesione do góry i splecione za głową w stylu "hamerykański fylm akcji" - jest
- drzwi do kibelka w tle (nieodzowny element!) - jest
- atmosfera w stylu "zara ide na potupajke" (sugeruje to korytarz, ubiór oraz kurtki i buty będące elementem zdjęcia) - jest

no to się popisałeś... dawno czegoś takiego nie było

ArtX
21-01-2009, 23:40
(...) więc efekty moich starań nie będą jeszcze rzucać na kolana...

i tu sie myslisz :mrgreen:

6868
21-01-2009, 23:49
ale wyszło... na fiotke peel jak znalazł - wszystko jest:

- korytarz w mieszkaniu z boazerią - jest
- blurek w stylu "słiiitt sikstiinn" - jest
- rączki uniesione do góry i splecione za głową w stylu "hamerykański fylm akcji" - jest
- drzwi do kibelka w tle (nieodzowny element!) - jest
- atmosfera w stylu "zara ide na potupajke" (sugeruje to korytarz, ubiór oraz kurtki i buty będące elementem zdjęcia) - jest

no to się popisałeś... dawno czegoś takiego nie było
... i jush mam czysty monitor... :)

dejnekas
21-01-2009, 23:55

Jakbyś tam wstawił kwiatek bo byłoby 2w1 :)

SzDz
22-01-2009, 00:04
fajny ten wiklinowy pająk... gdyby wykadrować inaczej to byłoby rzeczywiście przyrodnicze :)

JK
22-01-2009, 00:09
Była fajna zabawa, ale może już wystarczy.