Zobacz pełną wersję : Plener w Karkonoszach 11-14.06.2009 /watek z Cafe Nikon/
Joa, Remol71 w mojej sprawie już napisał do Ciebie:)
Alf wyjaśniło się coś z transportem rzeczy na górę?
Wyjaśniło i to pozytywnie. Nie musimy zostawiać rzeczy w samochodach, możemy je sobie wnieść na plecach :D:D:D
Wyjaśniło i to pozytywnie. Nie musimy zostawiać rzeczy w samochodach, możemy je sobie wnieść na plecach :D:D:D
pinokio nie siej zamętu :D na 90% będzie transport bagaży... Alf zamierza specjalnie z Nepalu sprowadzić jaki czy inne lamy :P
Ja tak tylko, żeby lepsze buty założyli :D:D:D
Lepsze, a przynajmniej wygodne buty za kostkę i tak są wskazane, a wręcz wymagane!
Bartek - NinoVeron
11-03-2009, 15:45
mam nadzieje, że te jaki czy lampy będą też w ostatni dzień schodzić na dół :D
Megazordon
11-03-2009, 16:26
Ostatnio to dość modne, więc ja też potwierdzam przybycie na plener. Ja i osoba towarzysząca.
mam nadzieje, że te jaki czy lampy będą też w ostatni dzień schodzić na dół :D
Lamy, jaki i garbusy, wszystko zejdzie, albo się sturla :)
Po co lamy...pinokio nam zniesie ;) :D
a Gr33nY mu pomoże :-P. Pomożecie??? :mrgreen:
Również potwierdzam planowaną obecność :) PW wysłane :)
a Gr33nY mu pomoże :-P. Pomożecie??? :mrgreen:
W dół nie ma problemu, poniżej Strzechy płynie spory strumień do samego Karpacza, a tam na zaporze się zatrzyma, wystarczy pontonik :)
Wojteksw
12-03-2009, 09:16
Potwierdzam rezerwację pokoju 3-osobowego, dla mojej skromnej osoby (Wojteksw) oraz Tomek96 i jedna osoba towarzysząca, razem 3. Wybieram się samochodem. Wysłałem PW.
Nie chcę was martwić, ale dzisiaj podano, że Śnieżka zadrżała i jak będziemy w Karkonoszach to już nie będzie UFO :)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tapniecie-na-Sniezce---obserwatorium-meteorologiczne-ewakuowane,wid,10938475,wiadomosc.html?ticaid=17a8 9
A Ty co kasandra jakowaś? :)
Nie chcę was martwić, ale dzisiaj podano, że Śnieżka zadrżała i jak będziemy w Karkonoszach to już nie będzie UFO :)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tapniecie-na-Sniezce---obserwatorium-meteorologiczne-ewakuowane,wid,10938475,wiadomosc.html?ticaid=17a8 9
Spoko! Łatwiej będzie panoramkę zrobić!:mrgreen::twisted:
To czym ja do domu wrócę..:(
Uprzejmie donoszę, że w chwili obecnej lista osób, które potwierdziły swój udział w plenerze wygląda następująco:
2. ALF +1
4. jacekmarysienka +1
6. Jarek76 +1
7. pinio
8. Imago
9. Gr33nY
10. rxb
12. gdasteve +1
13. xMAREKx
14. PrzeMoon
15. Guancho
16. december
17. MałaMi
18. pinokio
20. Kundzior + Magda
22. enix +1
24. robren +1
26. Sawi + manaika
27. Remol71
28. cloned
30. jery +1
32. cialat +1
33. elix
35. jajacek44 +1
37. ostrytux +1
39. talpini +1
41. Megazordon +1
43. wilk325 +1
45. bartos +1
46. Mikie_001
47. perfektcom
49. bart_i +1
51. lapolaca +1
54. Wojteksw +2
55. Zoidberg
57. axer +1
59. yoora +1
60. Xathloc
61. shaddixx
62. tecron
64. Piter + serwus
65. em.wol
66. Joa
67. Książkiewicz
68. nysander
70. blezeje +1
71. glisek
72. Artur
74. andre84 +1
76. pilon +1
77. PaulinaB
Kto następny...? :)
Wstydził byś się...ja, stary chop z problemami kręgosłupowymi i stawowymi nie pękam, a Ty, piękny, młody...:(
Duch Karkonoszy straszy ;)
I robi się od górę :(
ja tez sie potwierdzam z obecnoscia, ale jednak sam moja +1 jakos nie bardzo sie pisze na chodzenie po kamieniach.
moj samochod tez bedzie obecny.
Bierzemy rowery?
Mamy następnych :)
67. Książkiewicz
68. nysander
70. blezeje +1
71. glisek
ALF, mógłbyś ich podkleić do listy powyżej? :)
PS. Na spóźnialskich czekam jeszcze do jutra!
ja tez sie potwierdzam z obecnoscia, ale jednak sam moja +1 jakos nie bardzo sie pisze na chodzenie po kamieniach.
moj samochod tez bedzie obecny.
Bierzemy rowery?
Nie wiem jak będzie z parkowaniem rowerów, ale wokół jest kilka tras górskich rowerowych, więc jeśli będzie więcej chętnych na wycieczki rowerowe, to przemyślimy sprawę :)
Nie wiem jak będzie z parkowaniem rowerów, ale wokół jest kilka tras górskich rowerowych, więc jeśli będzie więcej chętnych na wycieczki rowerowe, to przemyślimy sprawę :)
właśnie, to ponawiam pytanie, czy ktoś zamierza zabrać ze sobą rower?
Potwierdzam! Ja + 1! Uffff... dobrze, że tu wszedłem w ostatniej chwili :)
dobrze, że tu wszedłem w ostatniej chwili
Jeden mój znajomy wszedł w ostatniej chwili...i do dzisiaj bawi trojaczki ;)
Wyszedł chyba:-D
Wyszedł chyba:-D
Wydawało mu się, że wyszedł w ostatniej chwili:) Chyba tak powinno być;)
Cóż... ja, poniekąd, mam już osiemnaście podrośniętych dziewczynek do bawienia :p Też nawet nie wiem, kiedy się pojawiły ;)
I nie czepiajcie się ;) Jest logicznie ;) Wszedł do pomieszczenia, w którym znajdowała się kobieta w ostatnich chwilach owulacji :p Na bank ALFowi o to chodziło ;)
Ps. I przepraszam za zamieszanie z tak późnym potwierdzeniem, ale zdaje się, że coś z PRIVami się namieszało :(
motylanoga
16-03-2009, 16:49
Z ufo coraz gorzej.... (http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6388545.html)
No!! Nieciekawie to wygląda!
Bez paniki, dopiero jeden odleciał. Dwa zostały, a czeskiej knajpy na szczycie nie wywiało :)
Ale kto daje takie zdjęcie z syfami na matrycy i podpisane Agencja Gazeta? (http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,6388545.html?i=2)
Szkoda ufo - fajnie było tam zawsze.....
Szkoda ufo - fajnie było tam zawsze.....
no ja myślę że będą kiedyś to naprawiać bo to w końcu wizytówka Karkonoszy jedna z wielu
Ale kto daje takie zdjęcie z syfami na matrycy i podpisane Agencja Gazeta? (http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,6388545.html?i=2)
jak to kto? Paweł Kozioł, przecież podpisane jest;)
Wiecie jak serducho boli kiedy się patrzy jak znika jeden z symboli dzieciństwa? :cry: Eh mam dzisiaj doła jak Wielki Kanion...
Wracam do tematu listy obecności ;) kolejni chętni - Alfie przyklej ich pliss do listy głównej :)
72. Artur
74. andre84 +1
76. pilon +1
77. PaulinaB
Dzięki Joa :)
W ciągu tego tygodnia znikną wszystkie wątki plenerowe i powstanie jeden w dziale plenerowym. Podamy w nim dane do przedpłat, wstępny plan pleneru i resztę wiadomości.
Na dzień dzisiejszy lista zawiera 77 osób i zbliża się do zamknięcia, a lista rezerwowa będzie uruchomiona od dnia zakończenia przedpłat.
Małe sprostowanie: lista (łącznie z towarzyszącymi) zawiera 77 osób :)
Na dzień dzisiejszy lista zawiera 113 osób
Chryste...
no ja myślę że będą kiedyś to naprawiać bo to w końcu wizytówka Karkonoszy jedna z wielu
Zawsze można przenieść Katowicki Spodek ;)
Chryste...
Nie, jego nie będzie:mrgreen:
Nie, jego nie będzie:mrgreen:
A skąd to założenie, nigdy nic nie wiadomo...:mrgreen:
A skąd to założenie, nigdy nic nie wiadomo...:mrgreen:
No..powiedzmy, że pokoju nie trzeba chyba rezerwować:???:
No..powiedzmy, że pokoju nie trzeba chyba rezerwować:???:
Pokoju nie, ale nie pamiętasz, ze szkoły, że on jest wszędzie :)
Pinokio, ja może i młodo wyglądam, ale za moich czasów mimo wszystko o tym w szkole nie było-wręcz przeciwnie:mrgreen:
Pinokio, ja może i młodo wyglądam, ale za moich czasów mimo wszystko o tym w szkole nie było-wręcz przeciwnie:mrgreen:
Pewnie jak to czytał, to wołał o pomstę do nieba i teraz pada śnieg :( a było już tak ładnie...
Powiem szczerze...wnerwiłem się...na liście miałem ok 120 osób, Joa wysłała do wszystkich PW z prośbą o potwierdzenie, odpowiedziało 78 osób, część odpowiedziała odmownie, ale do cholery, dlaczego ja wcześniej o tym nie wiedziałem???
Dlaczego, jeśli już ktoś podjął decyzję, że nie jedzie, nie dał od razu info w wątku lub na PW do mnie? Kurczę, moje dzieciaki z kółka zachowują się poważniej.
Jak mamy coś planować jeśli zachowujecie się w taki niepoważny sposób? Przecież zawieramy jakieś umowy, dogadujemy się w sprawie noclegów, parkingu itd, blokujemy komuś udział...ehhhh...ręce opadają :(:(:(
to i tu napisze:
Jacku nie nerwuj sie
nie ma sensu bo takie jest zycie i takie sa realia zlotowe
tym bardziej, ze zaczales akcje tego zlotu baaaardzo wczesnie
plany sie zmieniaja bardzo szybko i czesto
widze to po sobie niestety
zazdroszcze tym, ktorzy moga sobie zaplanowac przyszly rok/miesiac
ja nawet nie wiem co bede robil za tydzien
tyle spraw na glowie a te WAZNE czasem wyskakuja nieoczekiwanie
zupelnie szczerze Ci przyznam, ze i tak jestem pod wrazeniem ze tyle osob potwierdzilo juz swoj udzial
to naprawde jeszcze sporo czasu jest
Zasada jest taka: najpierw wszyscy na hurrra sie zapisuja
potem realia sprawiaja, ze dosc spora czesc rezygnuje
ale... przed Zlotem samym bedzie kolejna fala tych, ktorym sytuacja jednak pozwala jechac
i zaczyna sie "dopisywanie".
Przerabialem to juz tyle razy i co gorsza... doskonale te osoby rozumiem.
Od czasu jak oglosiles ten Zlot wydarzylo sie tak duzo (swiat, kraj, forum, nkp), ze nie sposob wymieniac :smile:
Wiec nie dziw sie, strzel pifko i pomysl o tych super 78 ktorzy juz wiedza!
Ci są najwazniejsi (w temacie Zlotu)
To naprawde sukces :smile:
Sławku, sęk w tym, że na połowę kwietnia musi być wszystko dograne na ostatni guzik jeśli ma coś z tego pleneru wyjść dobrego.
Ja wszystko rozumiem, ale jak można coś planować (znając realia karkonoskie) jeżeli ludzie podchodzą do tego w ten sposób.
Nie mam pretensji jeśli ktoś zrezygnował i napisał do mnie lub w wątku...mam pretensje do tych, którzy nie raczyli powiadomić o swoich decyzjach!
Mnie ten plener nie pasuje pod każdym względem...to końcówka roku szkolnego i jest taki nawał pracy, że nie wiadomo w co ręce włożyć, tydzień później wyjeżdżam na trzy tygodnie i trzeba się do tego przygotować, ale tak sobie wszystko poustawiałem, żeby ogarnąć i plener i rok szkolny i wyjazd, pozmieniałem prywatne plany, udobruchałem żonkę i ślęczę po nocach żeby wszystko zagrało...dobrze, że są Jacek, Asia bo bym się pewnie pochlastał z robotą...
Sory, że tak emocjonalnie, ale...
Powiem szczerze...wnerwiłem się...(:(:(
Sopkojnie, złość piękności szkodzi :) Jak już Sławek napisał, w maju zaczną się ludzie dopisywać. Jedni zapiszą się znowu, bo im się plany ponownie zmienią, inni już będą wiedzieli co i jak. Każdy chce mieć miejsce zaklepane, a potem... różnie w życiu bywa. Lub w pracy. Niestety nie wszyscy jesteśmy panami swojego czasu.
Jak mogę w czymś pomóc, to daj znać.
Jestem pewien, że łatwiej będzie zapewnić schronisko niż miejsca parkingowe (jedno dla mnie proszę) ;)
Głowa do góry!
Do zobaczenia w Karpaczu! :)
PS. Jak można to i pokój z widokiem na Śnieżkę. Może upoluję, jak następny dysk będzie się walił ;)
Sopkojnie
spokojny to bym był jakbym nie musiał świecić oczyma przed ludźmi...piszesz w maju...nie znasz tutejszych realiów, jeśli nie zarezerwujesz miejsca w styczniu i nie wpłacisz zaliczki do kwietnia to zapomnij o wolnych miejscach w długie ykendy...i to nie tylko w górach, również u mnie...już dzisiaj 75% miejsc jest zajętych na czerwiec.
Zdaję sobie z tego sprawę. Sam już porezerwowałem miejsca i popłaciłem zaliczki do konca sierpnia. Ale nie wszyscy mogą planować tak daleko. Mialem wyjechać w kwietniu na tydzien, urlop dostalem, w pracy wszystko dograłem, a tu się okazuje, że jeden z zespołu odchodzi i... po urlopie i kwietniowym Roztoczu. A wiosna jest taka piękna :(
Ale masz całkowitą rację, o takich rzeczach powinno się powiadamiać od razu.
Jakby co, to ponownie zgłaszam chęć pomocy przy oraganizacji.
Dzięki...będę pamiętał, na razie ludzie są potrzebni głównie na miejscu, ale w czasie pleneru... :D
Kundzior
31-03-2009, 22:33
Coś ja nie wiem o jakiś zaliczkach, co gdzie jak napiszcie!!
Karol - spokojnie, info o składzie pokoi i zaliczkach pojawi się lada moment... chwilowo ALF jest po prostu bardzo zapracowany :)
Ja mogę podać nr konta, ale zacytuję pewien znany kabaret "Nie będzie pan zadowolony" ;)
Spoko...jutro mam trochę wolnego, to posiedzę nad sprawami plenerowymi dłużej i pewnie wieczorem (czyli po 23 ;) ) podam info...muszę wcześniej jeszcze uzgodnić to ze Sławkiem, więc może się trochę opóźnić...w każdym razie ruszamy :D
Kundzior
31-03-2009, 23:37
Super ja już zakombinowałem i na 100we będę miał wolne. Myślałem ze coś przegapiłem to była by porażka maksymalna.
Alfie pracuj pracuj powoli i dokładnie by byków nie było :)
Jeszcze tyle trzeba czekać...
Megazordon
01-04-2009, 11:07
Ja i tak dopiero po 10 kwietnia pieniążki przeleję :)
Ja do 10 to już wszystkie przeleję ;)
Dzisiaj u mnie była awaria światła, więc byłem odcięty od netu przez pół dnia :( i nie zdążyłem wszystkiego ogarnąć, ale postaram się do piątku to zrobić i powiesić info.
Megazordon
01-04-2009, 22:34
Ja do 10 to już wszystkie przeleję ;)
Oszczędzaj wątrobę na plener :)
Dzisiaj u mnie była awaria światła...
a za moich czasów, jak nie było wszędzie komputerów.... :)
poczekamy, poczekamy, do tego czasu to może jaki procent na kontach urośnie ;)
Dzisiaj u mnie była awaria światła .....
I co chciała ? wkręcić się na jakieś wolne miejsce na plener ? ;)
Się śmiej...cały w nerwach chodziłem przez pół dnia...a mogłem sporo zrobić, ino wsjo miałem na kompie, więc bez uporządkowanego ruchu swobodnych elektronów nic zdziałać nie mogłem :(
Dla plenerowiczów:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=94241
To wiadomo już po ile i komu ( tych jest pewnie wielu :D) mamy wpłacać?
Jestem umówiony ze Sławkiem na jutro wieczór na rozmowę...później napiszę posta o przedpłatach.
Są nowe wieści...
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=1225125#post1225125
Coś mało ludzików wypełniło ankietę wycieczkową...do roboty :)
I proszę o szybkie przedpłaty!
UWAGA!
W czasie pleneru, podczas imprez wieczornych, będą organizowane konkursy: wiedzy o Karkonoszach, wiedzy fotograficznej, "z jajem", sprawnościowe (też z jajem). Do wygrania będą cenne nagrody w postaci gadżetów klubowych!!!
Ciekawy jestem, czy bylibyście chętni na jakieś spotkanie z ciekawym człowiekiem, opowieści o górach ilustrowane zdjęciami?
.....Ciekawy jestem, czy bylibyście chętni na jakieś spotkanie z ciekawym człowiekiem, opowieści o górach ilustrowane zdjęciami?
Zdecydowanie tak. Bardzo dobry pomysł. Tylko znając moje doświadczenia z pleneru bieszczadzkiego - mało realne z uwagi na .... Ach, nie przejdzie mi przez klawiaturę :)
Jest już numer konta na przedpłaty...liczę, że się sprężycie :D
http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=1225125&postcount=3
Czy tylko mi linka nie działa?
Czy tylko mi linka nie działa?
Nie tylko Tobie nie działa.
Kasa poszła :(
Spotkanie z ciekawym człowiekiem... - tak :)
Konkursy - tak :)
nysander
12-04-2009, 14:29
spotkanie tak, konkursy ... pożyjemy ... jestem dobrej myśli :)
Ktoś wybiera się na plener z dziećmi? Jeśli tak, to w jakim są wieku?
tiaaa, ja będę miał czwórkę w wieku 20+ ;)
Co najmniej 2 osoby :)
Ja, z córą. We wrześniu skończy dwa lata.
Ja też zabieram młodego :) wiek 2 lata
No to super. Ja zabieram 3 letniego brzdąca, więc będzie miał się z kim bawić.
To jeszcze zabierzcie przedszkolankę ;) :D
To jeszcze zabierzcie przedszkolankę ;) :D
Przecież jedziesz :) Zajmiesz się trochę w ramach nabierania wprawy :mrgreen:
Pytanie retoryczne-czy identyfikatory będą, czy ewentualnie zabrać stare z Zakopca lub Bieszczad i co z tymi którzy ich nie mają?
o wlasnie
ktos sie tym musi zajac :)
sugeruje moze taki sam format jak ostatnio?
zrobi sie niezla kolekcja
no chyba ze ktos sie artystycznie wyzyje i zrobi nowy wzorek :)
Myślę, że tradycyjnie zajmie się tym kol. hcman :) Dał znać, że nie ma nic przeciwko temu.
Myślę, że tradycyjnie zajmie się tym kol. hcman :) Dał znać, że nie ma nic przeciwko temu.
No to Karkonosze załatwione.:-D
Proponuję, żeby było tak jak zwykle, bo mogą niektórzy potem robić zamieszanie :(
Tadziu, wie o czym mówię.
WPŁATY PRZYJMUJEMY DO DZISIAJ (30.04.) DO GODZINY 15;00 (WPŁYW NA KONTO!!!)
Później wysyłamy fax do schroniska...jak to będzie załatwione, to dopiero odetchnę i będę mógł zabrać się za resztę spraw. Co ze spóźnialskimi? Nie wiem na dziś...po przelewie będę rozmawiał z właścicielem schroniska i może coś jeszcze uda się załatwić, ale bez gwarancji.
i jednak sie spoznilem, ale jakby bylo jedno wolne miejsce, lub ktos zrezygnowal to prosilbym o dopisanie ;)
i jednak sie spoznilem, ale jakby bylo jedno wolne miejsce, lub ktos zrezygnowal to prosilbym o dopisanie ;)
No i to jest jedynie słuszna decyzja, jednak te 9h drogi z Rewala dało Ci do myślenia:)
miejsca Ci u nas dostatek se mysle :)
i baaardzo sie ciesze sie :)
bo co ja bede robil jak wszyscy w gory pojda? :)
Ja myślałem, że ze schroniska to tylko w dół:), ot człowiek całe życie się uczy.
...co ja bede robil jak wszyscy w gory pojda? :)
To już wiem po co ci ta 500-tka, żeby po górach nie łazić tylko przez nią focić :D
....
Ze mna siedzial i "debatowal" :D
Ja myślałem, że ze schroniska to tylko w dół:), ot człowiek całe życie się uczy.
A Ty gdzie sie wybierasz?? :D Zostajesz ;) Zawsze masz niezla "szklarnie" :D to sie cos podepnie i potestuje :)
bedzie jak w Axalp
tylko... bez samolotow :mrgreen:
zawsze mozna kolo schroniska makro porobic i taaakie tam (jak sie czlowiek przewroci podczas debaty)
:D
bedzie jak w Axalp
tylko... bez samolotow :mrgreen:
zawsze mozna kolo schroniska makro porobic i taaakie tam (jak sie czlowiek przewroci podczas debaty)
:D
Samoloty czasem też tam latają :D
Samoloty czasem też tam latają :D
dokładnie :mrgreen: ostatnio (2007) jak na weekendzie majowym tam byłem to się szybowiec jakiś pałętał nad równią :-D
a tak ogólnie to z Jeleniej chyba jakieś loty turystyczne są organizowane nad kotliną :-D możnaby coś pomyśleć
pozdrawiam
Myślimy, ale nie tą razą, za mało czasu :D
kolejny good news :)
wreszcie zakonczylem negocjacje i...
melduje ze juz mam pelny squad w moim pokoju:
hesja
Mariusz_imfoto
i....
GAJOWY! :D
kolejny good news :)
wreszcie zakonczylem negocjacje i...
melduje ze juz mam pelny squad w moim pokoju:
hesja
Mariusz_imfoto
i....
GAJOWY! :D
Ty to masz dar przekonywania, mnie w Rewalu mówił że nie da rady.:-D
Wojteksw
08-05-2009, 09:09
Czy są już bardziej sprecyzowane ustalenia w sprawie identyfikatorów. Jestem zainteresowany dla siebie i młodzieży.
Dla ciągle przerażonych górskością pleneru wklejam małą fotografię poglądową...co prawda z lat trzydziestych, ale ze współczesnym opisem :mrgreen:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img526.imageshack.us/my.php?image=kleinerteichhampelbaude.jpg)
toż to nasze schronisko na jakimś szczerym polu na wieeelkiej równinie leży:)
Kundzior
14-05-2009, 20:11
Eee no coś w tym stylu obok jest śnieżka wyczytałem w przewodniku :)
Nie równina, ale Równia...i nie leży na niej schronisko, ale jest ok 20min powyżej schroniska :D Dzisiaj jest tam sporo kosówki :D
Nie równina, ale Równia...i nie leży na niej schronisko, ale jest ok 20min powyżej schroniska :D Dzisiaj jest tam sporo kosówki :D
Tę kosówkę... da się wypić ? :)
Tę kosówkę... da się wypić ? :)
musi! :mrgreen:
Jak przypili to i pewnie wypijecie i to ;-)
Zapomnijcie...w górach robimy odwyk ;) :D
Kundzior
14-05-2009, 23:42
Ostrooo co!! Kosówka 20 minut od schroniska, równina jak Równia, i wszystko da się wypić:) Coś mi mówi że impreza będzie mocna. A i żeby nie było o wschodzie słońca też pamiętam :)
Równia czy równina nie ważne, grunt aby pod górkę nie było:)
Odwyk od spalin, miejskiego hałasu, mi pasuje.
Prędzej Hesja przejdzie przez ucho igielne ;-)
Najważniejsze to pamiętać o zapasach, bo z pustego to i Hesja nie naleje:D
Piter po zaopatrzenie będzie można furą skoczyć, tym razem mroczka nie ma to i wrócić się uda :)
Prędzej Hesja przejdzie przez ucho igielne ;-)
ze mna "na barana" :D
Wojteksw
16-05-2009, 11:07
Kto zajmuje się sprawą identyfikatorów, brak odzewu na moje wcześniejsze pytanie.
nie martw sie - bedziesz mial na pewno :) Tyle tylko, ze dobrze by bylo podac liste imion +1ek, zeby nie bylo np."Wojteksw +2" :)
Kto zajmuje się sprawą identyfikatorów, brak odzewu na moje wcześniejsze pytanie.
Wojtek, Asia zbiera wszystkie dane (i z tego co wiem to je juz chyba wszystkie ma)
a drukiem zajmuje sie hcman wiec... spoko loko :)
jak podales dane swojej gromadki do Joa
to mozesz spac spokojnie :)
Wojteksw
16-05-2009, 11:43
nie martw sie - bedziesz mial na pewno :) Tyle tylko, ze dobrze by bylo podac liste imion +1ek, zeby nie bylo np."Wojteksw +2" :)
Bardzo dziękuję za wiadomość i wysyłam PM.
robcie robcie :mrgreen:
bedziemy sie Wam z deocem bacznie przyglądać :D
Wojteksw
16-05-2009, 11:46
Wojtek, Asia zbiera wszystkie dane (i z tego co wiem to je juz chyba wszystkie ma)
a drukiem zajmuje sie hcman wiec... spoko loko :)
jak podales dane swojej gromadki do Joa
to mozesz spac spokojnie :)
Tak, Asi podałem wszystkie dane, ale muszę uzupełnić Artura.
Tak, Asi podałem wszystkie dane, ale muszę uzupełnić Artura.
zdecydowanie Artur nie moze taki wybrakowany jechac :)
uzupelnij go :mrgreen:
Wojteksw
16-05-2009, 12:03
Dlatego, jak Artur chciał jechać z nami, to zapisał się do zacnego grona na forum i kupił sobie za kieszonkowe P6000 i teraz będzie pasował do grupy. Teraz ćwiczy GPS w P6000 aby dokładnie lokalizować miejsca gdzie będziemy.
robcie robcie :mrgreen:
bedziemy sie Wam z deocem bacznie przyglądać :D
Ja z Wami, jak przyjmiecie:)
hihi :)
bedzie to dla nas zaszczyt :)
od razu uprzedzam kolejne posty:
to "my z deocem" bylo tylko tak napisane
bo na bank w naszej grupie "bacznie sie przygladajacych"
bedzie wiecej sztuk niz trzy :D
ja zamierzam sie wam przygladac jak wy bedziecie sie przygladali tym co na odwyku beda:)
Heh, ja na szczęście mam zupełnie inne plany-jadę zdjęcia robić:mrgreen:
ja zamierzam sie wam przygladac jak wy bedziecie sie przygladali tym co na odwyku beda:)
Ty nie badz taki skromny - Z NAMI SOBIE SIĄDZIESZ :D;)
P.S.
A rozpalimy ognisko na plaży?? plooose
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/05/Shrek_2cateyes01-1.jpg
źródło (http://www.starstore.com/acatalog/Shrek_2-cat-eyes-01.jpg)
Jaja jajami, a ja przypominam, że będziemy w górach, które ładnych parę osób mają na sumieniu, więc weźcie to sobie pod rozwagę.
bierzemy, oczywiscie ze bierzemy :)
tez juz kiedys w gorach bylismy
i wyzszych tez :)
gory maja fajne zalety, np. kaca nie ma lub jest mniejszy :)
Nie tyle byliście w górach, co poszliście i wróciliście ;)
No i przypominam, że mamy do zaliczenia kilka wschodów i zachodów...lepiej pomyśleć kiedy znaleźć czas na sen :D
byliśmy też, nie raz
Jacku rozumiem Twoje podejscie i mysle ze mozemy ten temat zakonczyc
bo musisz pamietac ze to nie pojada dzieci z podstawowki a dorosle osoby
ktore swoje w zyciu widzialy i swoje wiedza i kazdy wie gdzie i jakie granice
moze przekroczyc a ktorych nie.
Na pewno duzo widziales i duzo Wiesz (i o górach)
ale zapewniam Cie ze i wsrod reszty towarzystwa sa tacy ktorzy moze nawet widzieli wiecej
wiec...
chodzi o to by kazdy z nas spedzil super czas
i zebysmy sobie nawzajem nie przeszkadzali
i tego sie trzymajmy. Wtedy bedzie wspaniale :)
No i przypominam, że mamy do zaliczenia kilka wschodów i zachodów...lepiej pomyśleć kiedy znaleźć czas na sen :D
Tak... poszliśmy i wróciliśmy - szczęśliwie, a w międzyczasie BYLIŚMY... dzień, dwa, tydzień, w lecie i w zimie...
I czasami na sen szkoda czasu :)
A skoro kwestia alkoholu w górach została poruszona, to (przynajmniej moim zdaniem) nie ma w tym nic złego, oczywiście w pewnych granicach - jak zawsze i wszędzie :) Więc nie oszukujmy się, że dorośli ludzie się nie napiją :D
Nawet więcej - nigdzie alko nie wchodzi tak dobrze jak w schronisku :P Nie bez powodu jest też w schroniskach sprzedawany :)
Sławku...to niekoniecznie tak...po to robimy plener, żeby się wszyscy dobrze bawili, ale...wszyscy...nie chcę aby organizatorzy trzęśli dupami bo ktoś po "męczącej" nocy źle postawił nogę i trzeba było wzywać GOPR. To oczywiście nie znaczy, że nie można sobie piwka wypić, byle rozsądnie...a z tym u naszych kochanych forumowiczów różnie bywa ;)
oj Alfie Alfie
zdarzalo mi sie byc na paru naszych zlotach (wszystkich)
i na ladnych kilku bylem organizatorem
na trzech dzwonilem po pogotowie
i powiem Ci - zawsze sie swietnie bawilem
czego i Tobie zycze :)
jeszcze raz powtarzam:
jada ludzie dorosli a jak jada dzieci to pod nadzorem swoich rodzicow i opiekunow
to nie jest wycieczka szkolna
jak ja sobie skrece noge to na pewno zaden z "organizatorow" nie bedzie za to odpowiadal tylko... ja sam.
wiec... relaks :) zawsze bylo dobrze i zawsze bedzie i nie ma powodow robic jakichs sztucznych obostrzen i tym razem...
uwierz w ludzi, w nas... jestesmy juz duzi :)
Za dużo widziałem aby wierzyć :(
Wiesz mnie uczono inaczej...organizator odpowiada za imprezę i uczestników.
I czasami na sen szkoda czasu :)
Asia cieszę się, że w końcu to zrozumiałaś:D Czyli możemy zapomnieć o tym małym incydencie w Zakopcu? Właśnie ta zasada mi przyświecała:)
czyli ogniska na plazy nie bedzie :(
A tak juz na powaznie to ALFie - nie znamy sie osobiscie - jeszcze, ale o moje zachowanie mozesz byc spokojny.... nigdy po alkoholu nie jezdze, nie wychodze ze schroniska, nie skacze z 2'go pieta, nie biegam nago po lesie :D:D:D I obiecuje Ci ze zaraz zamowie jakies szare połówki, coby jakies wschody i zachody porobic ;) Na wycieczke obiecuje zabrac hesje i wilk325'a i beda trzezwi (na tyle by isc i nie opozniac, nie chcwiac sie)
P.S. I tak wlasnie mi sie przypomnialo Axalp2007 jak o 4 rano na "lekkim" kacu probowalem wejsc na KP :D :D Ale dalem rade ;)(przy pomocy Carlsberga...)
Gdyby Carlsberg organizowal Plenery byly by to prawdopodobnie najlepsze plenery fotograficzne na swiecie....
Zdrówko.... :)
Gdyby Carlsberg organizowal Plenery byly by to prawdopodobnie najlepsze plenery fotograficzne na swiecie....
Zdrówko.... :)
buuuahaha :mrgreen: i Twoje! ;P
Wiesz mnie uczono inaczej...organizator odpowiada za imprezę i uczestników.
mnie nie uczono :( ja to wiem :)
ale tez wiem duzo innych rzeczy
np. to ze ludzie tam jada sie TEZ pobawic i nie wolno im w tym przeszkadzac...
alfie zakonczmy temat alkoholu
bo mam wrazenie ze piszesz o tak oczywistych sprawach ze szkoda czasu na to :)
naprawde dorosli ludzie sie na plener wybieraja
uwierz w to w koncu i.... strzel sobie male bezalkoholowe ;)
Asia cieszę się, że w końcu to zrozumiałaś:D Czyli możemy zapomnieć o tym małym incydencie w Zakopcu? Właśnie ta zasada mi przyświecała:)
W Zakopcu gorączka przysłoniła mi zdrowy rozsądek :P Gdyby nie to, pewnie sama bym śpiewała... i byłby to mój ostatni plener :mrgreen:
Megazordon
17-05-2009, 18:36
Jeśli ktoś jest chętny na moje miejsce na plenerze, to proszę o PMkę. Niestety trochę mi się sytuacja w pracy skomplikowała i mam problem z wyjazdem ogromny.
rozumiem, ze zaplaciles zaliczke i nie chcesz jej stacic?? Takze jak cos to mozesz byc spokojny ;) Podaj nr. konta i Ci przeleje Twoje wplate, a wezme Kasie ze soba :)//z tym ze ja potrzebuje jednego miejsca
(jak nikt sie nie zglosi to chociaz polowe odzyskasz ;) )
Takze spokojnie :)
Chyba, ze ktos sie juz zglosil??
Megazordon
18-05-2009, 20:50
Nikt się jeszcze nie zgłosił. A zaliczki oczywiście szkoda, natomiast jeszcze bardziej mnie wkurza fakt, że nie pojadę. Zaraz wyślę Ci PM'kę z numerem konta.
Maciek R
19-05-2009, 08:00
Masz do oddania jedno miejsce czy dwa? Jak zostało drugie, to ja chętnie, tylko sprawdzę, jak stoję z kasą i po południu się odezwę.
Userro,
miejsce jest dla dwóch osób, niezależnie od tego, jaką decyzję podejmie deoc w kwestii swojej Kasi :) Pisz PW jak się zdecydujesz, byle jak najszybciej :)
Jeszcze prawie miesiąc... :(
Chciałeś powiedzieć - jeszcze tylko 3 tygodnie :D
Megazordon
20-05-2009, 00:37
Masz do oddania jedno miejsce czy dwa? Jak zostało drugie, to ja chętnie, tylko sprawdzę, jak stoję z kasą i po południu się odezwę.
Mam do oddania jedno, bo już jedno deoc zamówił. Widzę jednak, że Joa coś już poczyniła chyba jakieś kroki, abyś mógł pojechać z osobą towarzyszącą.
Jeszcze prawie miesiąc... :(
miesiąc, to ja mam do wakacji :D
Mam do oddania jedno, bo już jedno deoc zamówił. Widzę jednak, że Joa coś już poczyniła chyba jakieś kroki, abyś mógł pojechać z osobą towarzyszącą.
Ano poczyniła, tylko coś odzewu brak...
Maciek R
20-05-2009, 15:06
Najmocniej przepraszam! Wyleciało mi z głowy o tym wątku.
Już ogarniam fundusz, dojazd, wyposażenie i wieczorem, najpoźniej jutro, dam odpowiedź co i jak.
EDIT: jedzie ktoś z okolic Kołobrzegu/Koszalina/Szczecina? Może ma ktoś miejsce w aucie? Z chęcią dopłacę do benzyny i się zabiorę. Ewentualnie może ktoś pociągiem/autobusem jedzie? To bym się przyłączył, żeby nie jechać samemu.
Userro twardy bądź, pociągiem jedź :D
Maciek R
20-05-2009, 20:23
Samemu trochę strach, zwłaszcza w nocy, ze sprzętem.
ja sie zdaje na Joa'e - dziewczyna odwala kawal dobrej roboty i nalezy jej sie wieeeelki b.... browar. Jak cos to ja nadal chetny na jedno miejsce, ale z tego co wiem Asia ma juz gry plan opracowany, coby wszyscy byli szczesliwi :)
Juz sie nie moge doczekac :D
Samemu trochę strach, zwłaszcza w nocy, ze sprzętem.
Jak się dokulasz do Szczecina to już nie będziesz sam :D a torbę ze sprzętem foto do plecaka turystycznego schowaj.
Osobiście nie wyciągam zabawek w pociągu, lepiej żeby nikt niewiedział że mam takie coś.
Joa - odwala kawal dobrej roboty!
co prawda to prawda!
trzeba cos wymyslec...
medal! :D
co prawda to prawda!
trzeba cos wymyslec...
medal! :D
czy Wy może czegoś ode mnie chcecie...? ;)
nie wniosę Wam bagaży do schroniska, mowy nie ma :mrgreen:
no i medal sie poszedl .... :D
czy Wy może czegoś ode mnie chcecie...? ;)
nie wniosę Wam bagaży do schroniska, mowy nie ma :mrgreen:
To może chociaż... nas :D
To może chociaż... nas :D
A może Wy mnie??? :mrgreen: byłoby... lżej :D
ja sie zdaje na Joa'e - dziewczyna odwala kawal dobrej roboty i nalezy jej sie wieeeelki b.... browar.
No z tym to cza uważać, bo nie wytrzeźwieje do końca imprezy...u mnie też ma zaklepany ;)
Normalnie... prawie czuję się nakłaniana do pijaństwa :P ;)
No z tym to cza uważać, bo nie wytrzeźwieje do końca imprezy...u mnie też ma zaklepany ;)
Ty sie martw o siebie.... :D Jako organizator tego - juz owianego sławą od kilku lat pleneru bedziesz zobowiazany do wypicia z kazdym po jednym ;)
(Dlatego wole kameralne plenery :p)
Jako organizator bedziesz zobowiazany do wypicia z kazdym po jednym ;)
taaaaa
zaraz mi sie przypomina slawetny powitalny wieczorek w Bieszczadach
[takiej masakry nie bylo nigdy wczesniej i miejmy nadzieje ze sie nie powtorzy]
:twisted:
I kto to pisze:), Alf nie poznaję tej metamorfozy:-D
Normalnie... prawie czuję się nakłaniana do pijaństwa :P ;)
No co Ty naprawdę...? :) Asiu to czego się napijesz? :P
I kto to pisze:), Alf nie poznaję tej metamorfozy:-D
to nie ta...no meta...nie jestem abstynentem, jestem przeciwnikiem picia alkoholu, a to różnica i duża różnica :D
to nie ta...no meta...nie jestem abstynentem,
To co mam przywieźć?:)
Obojętne ja piję wszystko :mrgreen:
Obojętne ja piję wszystko :mrgreen:
Ja też, byle dużo. Tam będzie ciężko do sklepu tą stromizną.:)
Ja też, byle dużo. Tam będzie ciężko do sklepu tą stromizną.:)
I tu jest pis pogrzebany...ja nie piję, ja smakuję :D
Na miejscu nie serwuja?
Wodę mineralną, tylko nie wiem jaką - chyba "Wielka Pieniawa":)
ja nie piję, ja smakuję :D
Było tak od razu - to Ty jesteś "smakosz":)
to nie ta...no meta...nie jestem abstynentem, jestem przeciwnikiem picia alkoholu, a to różnica i duża różnica :D
Toć napisał ALF: META... - metanol!!!
Jak walić to z grubej rury!!!:twisted:
Ja też widzę różnicę między abstynentem a przeciwnikiem picia alkoholu. Zawsze są inne metody przyjmowania tej używki...:mrgreen:
Metody omijające kubki smakowe mnie nie interesują ;)
Maciek R
22-05-2009, 07:55
A będzie tam jakaś lodóweczka do naszej dyspozycji?
A będzie tam jakaś lodóweczka do naszej dyspozycji?
W śniegu zastanym ;) :)
Maciek R
22-05-2009, 19:35
Pytam poważnie, bo ciepłej wódki nie pijam. :D
Pytam poważnie, bo ciepłej wódki nie pijam. :D
Panowie... to są góry... Wypadki chodzą po ludziach, szczególnie przy kiepskiej pogodzie. Sorry, że się wtrącam. Pozdrawiam
Maciek R
22-05-2009, 22:04
To zapytam inaczej. Czy uczestnicy przewidują jakieś 'zakrapiane spotkania'? Nie mówię oczywiście o piciu do nieprzytomności. Po prostu nie wiem czy mam coś ze sobą zabrać, a że jadę pierwszy raz, to nie wiem jakie panują zwyczaje. ;)
Po prostu nie wiem czy mam coś ze sobą zabrać, a że jadę pierwszy raz, to nie wiem jakie panują zwyczaje. ;)
Zwyczaje panują normalne.
Nie pytaj tylko bierz, do sklepu daleko, jak zostanie to zabierzesz do domu, ale jak zabraknie:mrgreen: to będzie ciężko.
Maciek R
22-05-2009, 22:12
No, to jest satysfakcjonująca mnie odpowiedź. Po prostu... nie chcę od razu podpaść, dlatego pytam. :mrgreen:
poradze Ci moją metodę:
ZAWSZE mam coś ze sobą :)
jak nie piją to... będą pili :D
tu piją ale... w normalny inteligentny i wyważony sposób bo jak się dowiedzielismy, to są góry i podobno tamtędy chodzą wypadki i w dodatku nie chodzą szlakami a po ludziach!! (zakładam, że ci ludzie lezec muszą by po nich chodzic :PP)
czyli pijemy ale nie dalej niz do nieprzytomnosci :P /alf-to zart!/ :)
No, to jest satysfakcjonująca mnie odpowiedź. Po prostu... nie chcę od razu podpaść, dlatego pytam. :mrgreen:
Gdybyś nie wziął to byś podpadł:)
Maciek R
22-05-2009, 22:16
Okej, już was lubię. :mrgreen:
Maciek R
23-05-2009, 11:31
Nie mogę już edytować poprzedniego.
Czy ktoś posiada jakiś kontakt do Joa'i? Znaczy się oczywiście taki, za którego udostępnienie nie będzie afery, bo nie mogę się z nią skontaktować przez PW, a mam bardzo pilną sprawę dotyczącą, nie inaczej, pleneru. Będę wdzięczny za jakiś możliwy odzew.
tu piją ale... w normalny, inteligentny i wyważony sposób
czyli pijemy ale nie dalej niz do nieprzytomnosci :P /alf-to zart!/
Czytac miedzy wierszami co Prezes pisze....:D
A co do Joa'nny to jak nie napisze - to znaczy ze jest na wakacjach :)
Nie mogę już edytować poprzedniego.
Czy ktoś posiada jakiś kontakt do Joa'i? Znaczy się oczywiście taki, za którego udostępnienie nie będzie afery, bo nie mogę się z nią skontaktować przez PW, a mam bardzo pilną sprawę dotyczącą, nie inaczej, pleneru. Będę wdzięczny za jakiś możliwy odzew.
Wiesz, że jest ykend? Ludziska chcą mnieć trochi prywaty :) Joa na pewno odpowie, jak tylko wróci.
Melduję się ;)
już poodpisywane :)
Maciek R
24-05-2009, 19:20
Wiesz, że jest ykend? Ludziska chcą mnieć trochi prywaty :) Joa na pewno odpowie, jak tylko wróci.
Racja, racja. Tru, tru. Trochę zabardzo się "podpaliłem" opcją wyjazdu. ;)
UWAGA!!! INFO!!!
PARKING - mamy zagwarantowany parking na 40 samochodów, dozorowany całodobowo, koszt 20zł/doba (płatny indywidualnie po przyjeździe).
Parking znajduje się blisko wyciągu oraz wyjścia żółtym i czarnym szlakiem w góry.
Na parkingu będzie ktoś z organizatorów mniej więcej od 9;00 do godziny 18;00 i będzie przyjmował bagaż do transportu. O godzinie 18;15 wyjeżdża ostatni transport bagaży - proszę więc tak zaplanować trasę aby dotrzeć na miejsce przed 18;00. Dojazd jest prosty - kierujemy się na hotel Orlinek, skręt w lewo na rondzie Biały Jar. Postaramy się pokazać to na zdjęciu.
TRANSPORT BAGAŻY - Mamy zgodę na wjazd do KPNu, więc informuję, że będziemy mogli zabrać max po 1 torbie - ważne aby była opisana jakąś karteczką z nickiem i nazwiskiem oraz odpowiednio zabezpieczona.
Hesja...torby z artykułami NKP poza licznikiem ;)
ALfie - a bedzie dla Ciebie wielkim problemem pokazac wspolrzedne parkingu np. na google maps ?? ew. wspolrzedne geograficzne ?? Mam rozumiec ze jak bede TU to bede na miejscu?? Ale gdzie ten parking?? I jak dobrze rozumiem, ze moge przyjechac w czwartek o 10 rano.... bedzie mniej wiecej miejsce parkingowe i ktos zabierze nasze torby na gore ?? A my bedziemy mogli spokojnie spacerowym tempem dojsc na 13:00 do schroniska ;)??
http://mapy.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Strzecha+Akademicka&vps=1&jsv=159e&sll=50.752912,15.739889&sspn=0.049469,0.132179&ie=UTF8&latlng=50776420,15719440,8993599899657531460&ei=qaoZStilE5DYoAPC6o3eCg&cd=1
Wiesz bo np. od miejsca w ktorym jest to zaznaczone do Czarnego Stawu to jest kawalek i dla kogos, kto w Karkonoszach nie byl... (a ja bylem majac lat 4-5 :( ) to niestety nie jest to takie "proste"
PARKING - mamy zagwarantowany parking na 40 samochodów, dozorowany całodobowo,
Jacku to dobra informacja :)
ale dowiedz sie prosze (no chyba ze juz Wiesz) czy jest to parking "dozorowany" czy "strzezony"
niewielka nazwa ale wiele zmienia
no to kilka kartonow z ciuchami wezmiemy z Mariuszem :)
i najwazniejsze....
dobrze by bylo z trzech watkow o Karkonoszach zrobic jeden w warsztatach i plenerach
bo o ile sie nie myle to sa... trzy? :)
Słusznie, ten zamykamy i zostaje poniższy
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=94244&page=2