Zobacz pełną wersję : [ Portret ] ---
Mała kombinacja bez pomocy Hanibala. Zdjęcie zrobione plecami do okna wczorajszego dnia.
Pokazanie zdjęcia w takiej pozycji jest celowe... Niech będzie nieco inaczej...
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
http://img134.imageshack.us/img134/2205/47357gw6.jpg]źródło ([URL=http://img134.imageshack.us/my.php?image=47357gw6.jpg)[/URL]
może i to pomysłowe... Niemniej mnie już nudzą te Twoje autoportrety... Wciąż to samo - Co za dużo to i ..... :)
Mam świadomość, że połowa forum się ze mną zapewne nie zgodzi :P
może i to pomysłowe... Niemniej mnie już nudzą te Twoje autoportrety... Wciąż to samo - Co za dużo to i ..... :)
Coś w tym jest, jednak czasem wchodzę i choć wiem co będzie to oglądam. Te zdjęcie natomiast jakoś tak dziwnie odbieram, może przez kadr, krzywi mi głowę. Jak dla mnie za duży chaos z włosami i boli mnie szyja :).
Tomek Konopka
21-01-2009, 16:08
ten autoportret raczej nie przemawia do mnie ,a szkoda bo czasem fajne wstawiałaś;)
biker karlos
21-01-2009, 17:59
choc jestes ladna kobieta, to jednak nie moge sie powstrzymac ... masz w portfolio cos oprocz autoportretow ???
a co do foto ... humm sam nie wiem czy mi sie podoba czy nie ...
ja sie zgodze
a zdjecie przede wszystkim nieostre
A ja bym chciała robić ładne autoportrety. Niestety nie radze sobię z ostrością :(
novika jak łapiesz ostrość?
Kraftsman
21-01-2009, 19:29
jakieś takie... męczące.
D_Z_I_A_D_E_K
21-01-2009, 21:44
mnie się podoba, chodź wydaje mi się mało ostre i chyba przydałaby się ciut większa GO.
Jezu, jak można samemu sobie robić foty?
novika myślę, że przyszedł już ten czas gdy trzeba przejść na akt-y. :)
nonnatus
22-01-2009, 00:04
novika myślę, że przyszedł już ten czas gdy trzeba przejść na akt-y. :)
Dziadek - powstrzymaj slinotok. akty już były. przekop szukajkę to znajdziesz :)
noviko, Ty wiesz, co ja myslę o tym, prawda? :)
Marcel76
22-01-2009, 12:05
powiało egocentryzmem ...
OK, wyjaśnijmy sobie wszystko jasno. Nie jestem egocentryczna miomo że moja fotografia może tak mnie pokazywać. Nie znacie mnie... więć nie oceiajcie pochopnie. Bo jak na razie nie umiem się zmotywować by zrobić komuś sesje....
Bo jak na razie nie umiem się zmotywować by zrobić komuś sesje....
Moge zapytać czego się tak boisz ? Boisz się, że nie wyjdzie, że sie zawiedziesz na samej sobie ? Czy to po prostu zwykłe lenistwo ? Naprawde jestem ciekaw, interesuje mnie to.
Boje się że ktoś poświęci mi swoj cenny czas a ja nie nie bede umiała zrobić dobrego zdjęcia. Boje się ze zawiodę oczekiwania tej osoby. Ale spokojnie Locter nie musisz się o mnie tak strasznie bać .. Wiesz życze kazdemu by był takim leniem jak ja.. Taka łatka do mnie nie pasuje. Ja lubie swoją pasje i rozwijam ją w wolnych chwilach, czekam aż zalicze sesje na uczelni i wtedy semestr letni mam wolny, to pokaże WAM jaki mam w sobie POWER :P Więc luzik... a poza tym mam ludzi którzy wierzą we mnie i wiedzą jaki mam potencjał...
A ja mam mały problem z oceną ponieważ nie widzę zdjęcia ... może i coś próbuje zaczytać przeglądarka z image shake ale nic więcej. Można prosić o ponowną edycję wątku?
A ja mam mały problem z oceną ponieważ nie widzę zdjęcia ... może i coś próbuje zaczytać przeglądarka z image shake ale nic więcej. Można prosić o ponowną edycję wątku?
Bardzo prosze o to ta praca....
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
http://img135.imageshack.us/img135/1360/47357gi6.jpg]źródło ([URL=http://img135.imageshack.us/my.php?image=47357gi6.jpg)[/URL]
Teraz zdecydowanie lepiej, w końcu już coś widzę ...
Od czego by tu zacząć, nie jestem jakimś autorytetem czy profesjonalistą ale podoba mi się klimat twoich prac i nie rozumiem dlaczego inni się czepiają pisząc ... hmmm chyba im się w głowach troszkę od bycia "artystą fotografem" że tak powiem *****........ ał ..... o skoro tak najeżdżają ale to już ich sprawa i każdy ma prawo fotografować co chce i jak chce. Zdecydowanie lepsze twoje prace widziałem i tym razem proponuję jeszcze raz popracować technicznie nad pomysłem, który wydaje się być jak dla mnie ciekawy.
Zastrzeżenia:
- balans bieli [troszkę skopsany]
- brak ostrości chyba wynika to z tego że jest to auto .... popraw
- kadr moim zdaniem lepiej było by w orientacji poziomej bądź cięcie w kwadrat winieta jaką da się zauważyć bądź filterek za bardzo gryzie w oczy.
Pozdrawiam Paweł
Paweł dziękuje za konstruktywną wypowiedz pod moją pracą. Cały czas sie uczę techniki niestety nie kazdemy tak szybko wszystko wychodzi. Rady wezme sobie do serca i postaram się następnym razem pokazać nieco inną mnie... No chyba ze wreszcie pokaże jakieś inne foto.
dejnekas
22-01-2009, 20:00
po takiej ilości komentarzy dałabyś już spokój z tymi auto... Zrób jakiegoś ptaszka na gałęzi albo coś innego :)
Kraftsman
22-01-2009, 20:03
po takiej ilości komentarzy dałabyś już spokój z tymi auto... Zrób jakiegoś ptaszka na gałęzi albo coś innego :)
Po cholerę ma "robić ptaszki", jeśli woli robić auto? Niech robi to na co ma ochotę. Zwłaszcza, że jej prace są coraz lepsze.
daj sobie spokoj z ogladaniem jej postow...
napisal bys dziewczynie cos konstruktywnego... cos co pomoglo by jej zrobic auto ktore by zaskoczylo wszystkich a nie zniechecasz kobiete do pracy nad soba...
zal mi ciebie...
z niecierpliwoscia czekam na Twoj portret. chcialbym bardzo zobaczyc co ty robisz :)
pozdrawiam
ps. Novika rob dalej swoje... Ty wiesz.
powiało egocentryzmem ...
powialo glupotą
zastanawia mnie jedna rzecz....
kto Ci karze wchodzic na jej "temat" skoro wiesz ze novika robi tylko Auto ktore tak bardzo ci sie znudzilo ??
a moze liczys zna cos wiecej na jakis maly self akcik ?? nie wiem moze jeszcze cos innego Ci w glowie zaswitalo...
o wejde sobie i napisze nowice ze jej za duzo na forum...
nie podoba sie nie wchodz... a jak wchozisz i masz zamiar skomentowwac to napisz jej cos madrego, podsun jakis pomysl na autoportret... moze po to by cie nastepnym razem czyms zaskoczyla...
Bartek Witek
23-01-2009, 05:49
Nie wiem czy powinienem się wypowiadać, bo Hanibal duuuży jest :P
Widziałem całą masę prac Noviki tak tutaj jak i na Digarcie itp nieważne i muszę przyznać, że większość z tych prac była bardzo podobna, jednak odkąd Hanibal wyciągnął pomocną dłoń widać zmiany.
Inny make-up, inne pozycje, kadr, spojrzenie itd.
Pisanie w postach daj spokój, pokaż krajobraz itd mija się z celem. Ciekaw jestem ile z krytykujących osób próbowało zrobić swój autoportret...
Novika już dawno pokazała, że ma jakieś swoje zdanie i tego się trzyma.
Osobiście twierdzę, że ma ogromny potencjał.
Napewno jako modelka, co do fotografowania to dłuuuuuga droga, ale cały czas udowadnia nam, że chce... a to dużo moim zdaniem.
Kilka słów do Noviki. Jest coraz lepiej. Bardzo podoba mi się połączenie kolorów makijażu na ostatnim zdjęciu.
Cera dla mnie troszkę zbyt zimna. Przebarwienia w okolicach szyi :(
Nie jest coraz lepiej. Jest tak samo jak na początku. Brak ostrości, nuda i słaba obróbka. Przez chwilę jakieś lepsze zdjęcie widziałem, ale tu jest powrót do korzeni. Technika nadal leży i nic się nie posunęła moim zdaniem. Jeśli nie widzisz tego, to niestety niewiele można więcej doradzić. Brak samokrytyki pod tym względem jest największym problemem. Ja bym tego zdjęcia nie wystawił widząc te same błędy i spodziewając się identycznych komentarzy co pół roku temu. Zdjęcia mają być nieostre? Celowo są tak robione i masz tego świadomość? Bo jakoś nie wygląda na to. Jeśli natomiast nieostrość ma być zastępnikiem obróbki (bo na przykład czegoś nie umiesz) to nie tędy droga.
Novika, nie jestem fanem Twoich prac, ale robisz bardzo dobre zdjęcia. Każdy atak na monotematyczność Twoich zdjęć uważam za krzywdzący dla Ciebie i całkowicie chybiony. Nie ma nic złego w tym, że jesteś "specjalistka", bez względu na to, czy wynika to "z ....." czy "z ....", czy w czegokolwiek innego! Ingerencja w ten obszar wydaje mi się wybitnie niestosowna.
Obawy o efekt przy pracy z drugim człowiekiem całkowicie naturalne, jak przyjdzie imperatyw, zacznij bo chyba warto.
No co Wy ... ? Ja ładna buzię bardzo chętnie zawsze zobaczę ;-)
Dziewczyna się uczy a jak ma to robić jak nie poprzez forum.
Pozdrawiam.