Zobacz pełną wersję : Firmware 2.01 (do D3)
http://optyczne.pl/1528-nowo%C5%9B%C4%87-Nikon_D3_-_firmware_2.01.html
Ciekawe kiedy i kto pierwszy będzie miał jakieś "ale" do nowego firmware :)
Ktos juz sprawdzal poprawe pracy AF?
W sumie to chyba najwazniejszy podpunkt w nowym firmware (przynajmniej dla mnie).
cyt.: "Zwiększono szybkość działania autofokusa w trybie ustawiania ostrości C (ciągły AF) w przypadku fotografowania względnie ciemnych obiektów."
no, no - czyli, że ustawi ostrość zanim obiekt pojawi się w kadrze ;)
No wrzuciłem, z dobrych wiadomości - aparat działa. Zobaczymy w praniu :D
I jak nikt się nie ma problemów z nowym firmwarem?
Czy po prostu nikt się nie chce przyznać;)
Czy po prostu nikt się nie chce przyznać;)A Ty co? Wpadles z nadzieja na posmianie sie? :)
A Ty co? Wpadles z nadzieja na posmianie sie? :)
Pytam się bo pamiętam że po ostatniej aktualizacji niektórzy mieli problemy.
Jeśli nikt nie zgłasza problemów to też ściągam nowy firmware :)
Pytam się bo pamiętam że po ostatniej aktualizacji niektórzy mieli problemy.
Jeśli nikt nie zgłasza problemów to też ściągam nowy firmware :)Poczekaj jeszcze z tydzien. Czesc ludzi pewnie jeszcze zdjec od tego czasu (oprocz testowych) nie robila. ;)
Ja nie mam kompletnie żadnych problemów z nowym firmware. :D
He, he. Loża szyderców :> a pibies jej prezesem ;-)
He, he. Loża szyderców :> a pibies jej prezesem ;-)
Chyba że "wcisnął" ten firmware do swojej puchy jakimś cudem ;-)
To stary hakier jest.
Z nim to nigdy nic nie wiadomo... ja przypuszcam, że jego Nikon czy tam inny Canon to w ogóle na Linuksie działa ;)
Przewałkowałem swoją machinę na nowym sofcie - chodzi bez problemu. Przynajmniej nic nie zauważyłem
messer milcz, gdy się odzywasz.. :D
A tak OT to jeszcze Ci powiem, że od dwóch lat muszę kurde na Windows pracować :D
messer milcz, gdy się odzywasz.. :D
A tak OT to jeszcze Ci powiem, że od dwóch lat muszę kurde na Windows pracować :D
No to uważaj, żeby Ci zdjęć Canonem nie kazali robić... ;-P
Wprawdzie nie mam porównania z wcześniejszymi softami, bo po kupnie od razu wgrałem 2.01, ale mogę powiedzieć, że wszystko śmiga jak trzeba, a że się D3 dopiero "uczę" od 6 godzin, to dość intensywnie jest testowany (zarówno aparat jak i soft).
phantomek
05-02-2009, 00:23
Przed chwilą wgrałem, i zobaczymy jak bedzie dzialac :) jak wykryje nieprawidłowosci to napisze :)
U mnie bez problemów , a wgranego mam od czasu kiedy się pojawił
U mnie bez problemów , a wgranego mam od czasu kiedy się pojawił
Żeby nie było to u mnie też bez żadnych problemów
U mnie po wgraniu softu obok D3 pojawiło się "x":), reszta śmiga bez problemów.
No to jeśli chodzi o życzenia to życzyłbym sobie aby na matówce pojawiły się linie pomocnicze do fotografowania architektury i czyszczenie matrycy (tak jak to jest w D300)...
No to jeśli chodzi o życzenia to życzyłbym sobie aby na matówce pojawiły się linie pomocnicze do fotografowania architektury i czyszczenie matrycy (tak jak to jest w D300)...
to tylko u pewnego operatora sieci komorkowej , ale by sie przydalo