PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon 4500. Problem.

Yanek
01-08-2006, 10:37
Witam
Mam problem z Nikonem 4500
Zamiast zdjęc wychodzi cos takiego
http://img147.imageshack.us/img147/1558/dscn6418rt3.jpg

Obawiam sie ze to problem z matryca.
Czy ktos mial cos takiego i ile moze kosztowac naprawa

Sytuacja sie troche zmienila.
Po jakims czasie pojawil sie obraz choc troche zniekształcony.
Aparat przez dłuższy czas był nieużywany a ostatnio transportowany.
Może to ma znaczenie.

Teraz wszystko wróciło do normy.
Zdjęcia są ok. Ciekawe czy to jakieś uszkodzenie.
Może ktoś miał taki problem?

Archangel
01-08-2006, 13:18
widzialem juz cos takiego, ale dobrze nie pamietaj, poszukaj na forum...hm

Yanek
02-08-2006, 13:57
widzialem juz cos takiego, ale dobrze nie pamietaj, poszukaj na forum...hm

Widziałeś to w tym dziale? Przeleciałem cały i niczego nie znalazłem.:(
A problem się powtarza.

Archangel
02-08-2006, 21:01
widzialem - nie mowie o forum, mysle ze aparat ok gdyby matryca byla walnieta to by wszystkie tak wygladały, mzoe karta ? spr. inna, albo tą na innym aparacie

Yanek
03-08-2006, 13:59
widzialem - nie mowie o forum, mysle ze aparat ok gdyby matryca byla walnieta to by wszystkie tak wygladały, mzoe karta ? spr. inna, albo tą na innym aparacie

Sprawa jest troche dziwna.
karte wykluczam, bo ona przeciez nie ma wpływu na wyświetlanie obrazu przed wykonaniem zdjęcia.
Poza tym teraz na wyświetlaczu obraz jest lekko rozmazany a jak zrobie zdjęcie to wszystko jest ok. :)

MSFC
11-08-2006, 15:00
Na ostatniej stronie NG: Fotografia cyforwa piszą o gościu, który utopił nikona 990 w rzece, wystawił na słońce i przyczepił do wycieraczki jadąc 140/h. "Najprawdopodobniej uszkodzony czujnik tworzy nieprzewidywalne, ale cudowne fotografie przypominające obrazy impresjonistów." Załączone zdjęcia w gazecie są bardzo podobne do twojego.

Yanek
11-08-2006, 15:17
Na ostatniej stronie NG: Fotografia cyforwa piszą o gościu, który utopił nikona 990 w rzece, wystawił na słońce i przyczepił do wycieraczki jadąc 140/h. "Najprawdopodobniej uszkodzony czujnik tworzy nieprzewidywalne, ale cudowne fotografie przypominające obrazy impresjonistów." Załączone zdjęcia w gazecie są bardzo podobne do twojego.

:)) Moge im sprzedac jesli chca moje zdjecia