Zobacz pełną wersję : Kata 3N1-30 ma ktoś?
kruszyna
19-01-2009, 20:17
Poproszę o jakieś informacje, zdjęcia. Chciałbym aby był tak funkcjonalny jak slingshot 300aw. Tylko mocniejszy bo ponoć jakość nie tak dobra w tych lowepro z tej półki. Niestety ani jednego ani drugiego nie mogę dostać do obejrzenia i "pomacania".
A może coś innego do takich akcji:
szybki dostęp do sprzętu typu D700 z gripem plus zapiętym 24-70.
Obok ma leżeć sobie 70-200 trochę dalej 14-24 i lampa. Plecak ma być solidny, możliwość właśnie takiej jazdy na jednym ramieniu jak slingshot ale fajnie jak by miał dwa do wyboru jak wspomniana Kata 3N1-30. Być może i ona da mi to co chcę ale muszę się o tym dowiedzieć. Wszystko co znalazłem nic mi nie mówi.
Ma ktoś taki plecak? najgorsze jak nic nie znajdę to łyknę takiego sobie slingshota a chciałbym coś naprawdę dobrego i wytrzymałego bez kompromisów.
Proszę o pomoc, ew jakieś fotki
pozdrawiam
widziałem go w Chinach w sklepie. Mi pasował i sobie pewnie kupię tutaj. Tam był droższy niż u nas :) Ale wiesz co, jak Cię stać na taki wypas sprzęt to sobie zamów i dopiero wtedy obejrzysz, co będziesz tracił czas na chodzenie po sklepach, aby pomacać coś za 300 zł :)
kruszyna
20-01-2009, 09:27
może więcej szczegółów o tym plecaku?
dominikpl72
20-01-2009, 11:01
witam,
dostałem plecako-torbę Kata 3N1-30 na Gwiazdkę :) - więc mogę się podzielić informacjami z pierwszej ręki...
po pierwsze - plecak jest OGROMNY.... na pewno zmieści się w nim dowolnej wielkości sprzęt z gripami, obiektywami itp. problemem może być raczej zapakowanie mniejszego sprzętu - może on "latać" wewnątrz pustej przestrzeni.
po drugie - bardzo dobrze wg mnie rozwiązana funkcja sling - dostęp do dolnej części plecaka jest możliwy z trzech stron - z dwóch boków i z góry - tak więc osoby leworęczne, praworęczne na pewno znajdą właściwą pozycję.
po trzecie - jakość wykonania i użyte do produkcji materiały - bez zarzutu - trochę śmiesznie wygląda żółta wyściółka - ale taka uroda produktów tej firmy.
po czwarte - górna komora jest też duża (choć nie tak duża jak komora dolna), co ciekawe mamy możliwość odpięcia przegrody oddzielającej obie komory i wtedy uzyskujemy całkiem duży jednokomorowy plecak.
(w tej opcji eksperymentuje właśnie z takim rozmieszczenim elementów w torbie aby zmieścił się do wnętrza również statyw :) )
po piąte - układ nośny - mnie bardzo pasuje (jestem dość wysoki - 186cm) - zarówno w opcji "plecakowej", jak i w opcji "torbowej", dobrze rozwiązane chowanie nadmiarowego paska "plecakowego" - robi się to łatwo i nie przeszkadza on w noszeniu.
ogólnie polecam - jeśli ktoś potrzebuje GIGANTYCZNEGO wnętrza :) ja chciałem takie mieć - aby zmieścić w plecaku również elementy pozafotograficzne...
pozdrawiam
Dominik
kruszyna
20-01-2009, 11:39
No to mnie kolego zainspirowałeś z tym plecaczkiem. Jestem jeszcze bardziej go ciekaw.
Dzięki dominikpl72 za konkretną wypowiedź. I te twoje po piąte mi pasuje bo mam tylko 1cm mniej niż ty. Znalazłem jeszcze parę innych fotek ale to nie to co chciałbym zobaczyć.
Może ktoś mógłby coś wstawić z zawieszonym przed sobą plecaczkiem gotowym do wyjęcia sprzętu. I zdjęcie dolnej komory z położonym tylko 70-200(może być sigma, tamron, nikkor, obojętnie chodzi o rząd wielkości).
cypherdid
20-01-2009, 15:12
Raz widziałem ten plecak. Spodobał mi sie...ale wtedy jego cena straszyła (zaraz po premierze)...teraz na alledrogo można wyrwać kilka dyszek taniej. Chyba też przemyślę ten plecak...
kruszyna
29-01-2009, 12:58
Zamówiłem tą plecako - torbę Kata 3N1-30. Powinna być jutro. Jak ktoś będzie zainteresowany to skrobnę coś jak przyjdzie i trochę w niej pochodzę.
cypherdid
29-01-2009, 14:18
Gdzie kupiłeś?? Ja zamawiam właśnie fotonecie..bo tylko tam znalazłem od ręki...na allegro nie widziałem tego modelu. Ile za niego płaci$z?
kruszyna
29-01-2009, 14:43
Poszło na PM
kruszyna
04-02-2009, 12:57
Nie mam przy sobie szkieł ale... Mogę coś nie coś napisać o odczuciach. Kata z tematu jest w moich rękach. Pierwsze odczucie że mała. Mam jakiś inny stary plecak który się po prostu wydaje wiele większy. Ale może o odczuciach. Zdaje się być wykonany lepiej niż LowePro Slig (nie mam dwóch obok siebie więc tak mi się wydaje). W środku odnośnie miejsca to na pierwszy rzut okiem pomieszczę wszystko co zamierzałem plus dużo więcej. Wygodny jak dla mnie 185cm 110kg (tak wiem już jestem na etapie wypróbowywania, zdrowego odżywiania wg Hesji). Zobaczymy jeszcze pod obciążeniem. System chowania zbędnych pasków, wręcz komicznie prosty i naprawdę powinno być ok. Więcej napiszę jak załaduje artylerię i wyskoczę na paro godzinną wędrówkę (może w weekend). Dojście do pracy to 1.5km więc kilkanaście minut i zbyt dużo się nie sprawdzi. Ale plus bo nie przyjadę w końcu samochodem do pracy co powinno odbić się trochę na zdrowiu:)
cypherdid
04-02-2009, 14:55
Faktycznie plecak wydaje się niewielki - mam też CompuTrekkera - który wygląda na kloca - i jest nim...Jakość wykonania KATA - znakomita. Generalnie jestem już po pierwszych plenerach i wrażenia są bardzo pozytywne. Zmieści to co chcę - na krótkie wypady nie biorę za dużo - także na podstawowe szkła + lampę i puchę z gripem - styka. Jest zdecydowanie lepiej wykonany niż SlingShot.
Jak tam testy tej Katy ? Sprawdza sie ? Masz moze jakies zdjecia zaladowanego plecaka ?
Pozdrawiam,
Marcin.
kruszyna
15-02-2009, 13:06
Witam
Dziś rano postanowiłem zrobić poglądowe fotki jak to wygląda. Sam byłem potrzebujący i teraz trzeba wspomóc przy zakupie innych:)
Ogólnie z plecaka jestem bardzo zadowolony. Sprawdziłem już przy dwóch wyprawach jedna w miasto druga w teren. Wyciąganie sprzętu w porównaniu do tradycyjnych plecaczków to bajka. No i ta możliwość zmiany zawieszenia. Zapodaje więc takie oto poglądowe cuś:
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img23.imageshack.us/img23/1025/dsf6509mp4.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/img15/4568/dsf6510nx0.jpg)
Zamiast 105VR i pierścieni będę nosić częściej 14-24 plus pokrowiec przeciwdeszczowy z zestawu plus może jeszcze coś. Ogólnie na co dzień to fuji S5pro + 24-70 + 70-200 + 14-24 + SB800 + miejsce na coś jeszcze. No i pojemność schowka na górze jest wręcz przystosowana do kurtki przeciwdeszczowej, kilku kompletów akumulatorów, wystarczającej ilości jedzenia:) Oczywiście polary i takie tam pierdoły po bokach w oddzielnych schowkach. A na karty CF jest odpinany dodatkowy futeralik. Więc wszystko w komplecie.
Wspomnę jeszcze o wyjmowaniu lampy. Gdy wyjmiemy aparat dostęp do niej jest tak jak by leżała przed nami na stole. No nic więcej nie trzeba. Żadnego odpinania i takich tam komedii. Oczywiście body z zapiętym 70-200 mieści się bez problemu (ze złożonym tulipanem).
Jak by ktoś chciał zasięgnąć jakichś informacji proszę pisać. Rzadko odpowiadam z braku czasu ale jak zajrzę to...
Nie mam przy sobie szkieł ale... Mogę coś nie coś napisać o odczuciach. Kata z tematu jest w moich rękach. Pierwsze odczucie że mała. Mam jakiś inny stary plecak który się po prostu wydaje wiele większy. Ale może o odczuciach. Zdaje się być wykonany lepiej niż LowePro Slig (nie mam dwóch obok siebie więc tak mi się wydaje). W środku odnośnie miejsca to na pierwszy rzut okiem pomieszczę wszystko co zamierzałem plus dużo więcej
Sam mam zamówioną wersję 20 i jak teraz patrzę na Twoje zdjęcia trzydziestki to utwierdzam się w przekonaniu, że to dobry wybór. Patrząc na Twoje szkiełka zapakowane do komory to widzę, że to taki sam wielki wór jak SlingShot 300, którego się pozbyłem przez jego nieporęczność i niewygodę. Wszytko co masz wchodzi idealnie więc jeszcze masz odczucie, że mała? :) Identycznie miałem skomponowanego SS i był dla mnie kompletnie nieporęczny. Ale to może przez dużo mniejszą sztywność Lowepro, pas, który uciskał na szyję gdy był załadowany sprzętem itd.
Kata jest znacznie lepiej wykonana i przemyślana o czym pisałem już dawno temu.
Wygodny jak dla mnie 185cm 110kg (tak wiem już jestem na etapie wypróbowywania, zdrowego odżywiania wg Hesji)
słusznie :) życzę wytrwałości i silnej woli - przyda się najbardziej ;)
kruszyna
17-02-2009, 09:24
Wiesz co fakt, włożyłbym do niej dużo więcej. Moje odczucia co do wielkiego wora:) Zawsze nosiłem w starym plecaku drugie body (analog) plus makro plus pierścienie plus dużo innych w tym jakieś stałki. Więc stąd może moje takie że mały. Teraz widzę że wszystko to co chcę wchodzi ładnie i będzie służyć też na dłuższe wypady. Teraz gdy już wiem jak smakuje firma KATA, mogę bez problemu dokupić coś tylko na body i 24-70. Odnośnie torby to co dzień rano cieszę się że mam taką przemyślaną:) Jeśli chodzi o poręczność przy mojej posturze naprawdę jest ok.
Pozdrawiam Katowiczów:)
A jakie wrażenia macie po całym dniu chodzenia np. po górach, gdzie cisnie, gdzie się wżyna, co wam się daje we znaki najbardziej. Czy plecy się bardzo pocą ??