Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] fighter

grzeniek-71
19-01-2009, 19:07
tymrazem prawie kwadratowo ale oczywiscie slucham co by mozna jeszcze poprawic

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://dirt-71.nd.e-wro.pl/6.12/DSC_9584.jpg)

biker karlos
19-01-2009, 19:38
dobre ... tylko moim zdaniem powinna byc wieksza GO zeby rece tez byly ostre ...

hanibal
19-01-2009, 19:39
a ja uwazam ze powinno byc mniejsze go ... takie zboczenie :)

msz1977
20-01-2009, 00:11
A MZ, jest dobrze, tak jak jest.;)
I kadr i BW bardzo misię podoba.
Pzdr.

hallucinogen
20-01-2009, 00:29
kolega to tylko model bo uklad nadgarstkow oraz pozycja kciuka gwarantuja wybicie z stawow przy pierwszych ciosach..?

karol1302
20-01-2009, 08:51
lewa wyżej ;-)

anchel
20-01-2009, 12:01
kolega to tylko model bo uklad nadgarstkow oraz pozycja kciuka gwarantuja wybicie z stawow przy pierwszych ciosach..?

Ale przynajmniej ma w miarę poprawnie założony bandaż - bo już takie cuda na zdjęciach widziałem... ;]

A zdjęcie bardzo jest.

adam.dorozinski
20-01-2009, 12:46

To samo miałem napisać :-) Było mu rękawice do MMA założyć, można by próbować tłumaczyć że chwytacz nie uderzacz ;-)

alfabravo
20-01-2009, 13:24
Na stronach federacji PRIDE lub UFC można sobie obejrzeć jak powinno wyglądać tego rodzaju zdjęcie, bo to ujęcie jest raczej kiepskie. Pomijając szczegóły techniczne nie związane z fotografią (nadgarstki itd.), to przydała by się większa głębia ostrości, tak aby mieścił się w niej cały model, trochę inne światło, większe zaangażowanie modela (spięcie, ekspozycja mięśni, może trochę agresji na twarzy itp. bo w tej chwili wygląda jak by za chwilę miał ze zmęczenia upaść). Poza tym pot powinien co najwyżej rosić skórę, a nie spływać strumieniami z twarzy.

anchel
20-01-2009, 14:59
Na stronach federacji PRIDE lub UFC można sobie obejrzeć jak powinno wyglądać tego rodzaju zdjęcie, <...>.

Chyba raczej jak nie powinno.
Mylisz pojęcia.

alfabravo
20-01-2009, 17:06
Chyba raczej jak nie powinno.
Mylisz pojęcia.

Rozumiem, że organizacje dysponujące milionami dolarów zatrudniają do produkcji materiałów promocyjnych fachowców, którzy kompletnie nie znają się na swojej pracy i tworzą totalne badziewie?
Ok, być może masz rację. W takim razie powiedz gdzie Twoim zdaniem należy szukać wzorców do tego typu fotografii i jak miało by to wyglądać.

anchel
20-01-2009, 19:45
Rozumiem, że organizacje dysponujące milionami dolarów zatrudniają do produkcji materiałów promocyjnych fachowców, którzy kompletnie nie znają się na swojej pracy i tworzą totalne badziewie?
Ok, być może masz rację. W takim razie powiedz gdzie Twoim zdaniem należy szukać wzorców do tego typu fotografii i jak miało by to wyglądać.

Mylisz pojęcia. Wydaje mi się, że po zdjęciu dosyć wyraźnie widać, że nie jest to fotografia mająca na celu promocję konkretnego fightera.
Marco Grob, Mark Laita, Damon Winter, Joel Grimes też mają robić takie zdjęcia jak te na potrzeby promocji UFC? Też im polecisz, żeby się uczyli takiej właśnie fotografii bo sami robią jednak inne zdjęcia?
O a co na przykład powiesz o Randym sfoconym przez Roberta Seale'a (http://www.robertseale.com/photos/SPORTS-CELEBRITY/)? Do dupy nie? ;] Albo zobacz co robi Al Bello (http://www.albello.com/).

alfabravo
21-01-2009, 11:41
Co do zdjęcia Couture'a, to chyba ślepy jestem, bo jak dla mnie to na tym zdjęciu jest zawarte wszystko to o czym mówiłem wcześniej (czyli dobra postawa, trochę hardości w spojrzeniu itd). Pomimo innego charakteru zdjęcia Couture dalej wygląda jak "fighter", a nie jak ostatnia dupa (bez obrazy dla modela, oceniam zdjęcie).
A co do tego że po zdjęciu dosyć wyraźnie widać, że nie jest to fotografia mająca na celu promocję konkretnego zawodnika to fakt, ale podałem przykład UFC i PRIDA ponieważ zdjęcie jest zrobione w postawie bardzo zbliżonej do, że tak to nazwę, postawy prezentacyjnej i dalej uważam że tam są dobre przykłady takich zdjęć.
Po prostu, nie przekonuje mnie zdjęcie, które jest podpisane "fighter", a jedym związkiem z tematem są bandaże na rękach modela i dalej nie wiem co kolega chciał uzyskać: dobry portret zawodnika, czy artystyczną abstrakcję na temat człowieka, który za moment upadnie na twarz.

papajpo
21-01-2009, 11:47
Bardzo fajny motyw zdjęcia, jestem na tak:mrgreen:

adam.dorozinski
21-01-2009, 14:57
Randy'ego można by przebrać za baletnicę, a i tak dalej wyglądałby jak gość który może urwać Ci nogę a potem przez trzy doby bez przerwy bić Cię nią po głowie :-)

grzeniek-71
22-01-2009, 00:41
aha...to ciekawe