Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wodospad
Trochę w innym stylu niż do tej pory
http://img102.imageshack.us/img102/5645/dsc2936editjj9.jpg
Ale masz tam pejzaże, tylko pozazdrościć. Fajna obróbka. Stosujesz jakieś filtry?
autograf
19-01-2009, 18:37
Wybacz stary, ale nie mogłem się powstrzymać ;) KILK (http://iv.pl/images/wttx8r3ttwwddag57sx.jpg)
Ale masz tam pejzaże, tylko pozazdrościć. Fajna obróbka. Stosujesz jakieś filtry?
Dzięki.
Szkoda tylko, że te miejsca odkryłem po 3 latach pobytu mimo, że prawie mam je pod nosem :) .
Stosuję polara Marumi + Hitech nd połówka. Na tym zdjęciu 0.6. Do nie dawna głównie używałem 1.2 ale wpadł do rzeki oraz 0.9 ale na tym usiadłem wsiadając do auta :mrgreen: . Czekam na zastrzyk gotówki i dalej będę używał Hitecha połówek + B+W ND 110 (3.0).
Wybacz stary, ale nie mogłem się powstrzymać ;) KILK (http://iv.pl/images/wttx8r3ttwwddag57sx.jpg)
Hehe, nie gniewam się. A uważasz, że tak lepiej czy tylko inaczej?
autograf
19-01-2009, 18:42
Inaczej. Osobiście nie przepadam za oczojebnym kolorem :D
Ale znam takich, w których gusty trafisz ;)
malasana
19-01-2009, 18:45
Dla mnie b/w jest lepsze. Co nie zmienia faktu, ze i w kolorze jest piekne. Ale ta fotka w b/w to dla mnie najwyzsza polka.
super... bardzo fajne...
wizja autografa też ok..:)
autograf
19-01-2009, 18:48
Kulten - dawaj swoje B&W a moje mod wywali.
tak b/w dla tego ujecia jest przypisane ( mz.:-D)
Kulten - dawaj swoje B&W a moje mod wywali.
Dobra zrobi się tylko trochę moim małym chłopakiem muszę się zając bo partnerka marudzi :) .
Bardzo mi sie podoba. W kolorze.
sniper88
19-01-2009, 19:19
Wole kolor, chociaz b&w tez jest niczego sobie:) Zdjecie w ogole jest swietne:) Ale jakbym sie mial przyczepic, to do linii horyzontu po lewej-chyba tam z maskowaniem cos nie wyszlo (za twarde przejscie), ale moze mi sie tylko wydawac;)
ta wersja jest duzo lepsza
pzdr
borregaard
19-01-2009, 20:04
Mniej nasycone byłoby lepsze...
moonrage
19-01-2009, 20:27
Piękne miejsce, bardzo przyjemne barwy, świetne zdjęcie!
Jej - takie lubię !!!
chciałbym umiec takie pstrykac
puchbeary
19-01-2009, 21:23
Kolor rulezz. Nie ujmując nic wersji Dominika to jednak wybieram kolor. Rewelacja.
W kolorze (zresztą w bw też to widać) denerwuje mnie nie staranna obróbka połączenia nieba z klifem w LG. Strasznie denerwuje w tym strasznie dobrym zdjęciu ;]
obie wersje "lodzio miodzio" :-D co było na skale po prawej wodospadu ?? :twisted:
W kolorze (zresztą w bw też to widać) denerwuje mnie nie staranna obróbka połączenia nieba z klifem w LG. Strasznie denerwuje w tym strasznie dobrym zdjęciu ;]
Dziękuję choć nie za bardzo rozumiem co Cie tak na prawdę denerwuje :). Obróbka była konieczna głównie ze względu na morky filtr połówkowy. który co chwilę był mokry i chcąc nie chcąc e fekcie miałem sporo smug i kropli na zdjęciu.
co było na skale po prawej wodospadu ??
Nie rozumiem :???:
Aaa i muszę jeszcze dodać, że mimo dobrych intencji Dominika pozostaję przy wersji color, jakoś mi dziś nie idzie obróbka więc odbieram to za znak, by zostać przy pierwotnej wersji :) .
Nikonozaur
19-01-2009, 22:36
Znów bez pudła. Kulten zaczyna być kultowy. :mrgreen:
Wersja Autografa również wyborna.
december
19-01-2009, 22:37
Przyjemna fota, trochę ciężko z lewej jak dla mnie, ale kolor in plus.
Mnie tu kolor zupełnie nie przeszkadza :) Dobre jest
Mnie tu kolor zupełnie nie przeszkadza :) Dobre jest
Dzięki. Już się bałem, że nie będziesz komentował moich zdjęć :mrgreen:.
po prawej od wodospadu na skale coś było ?? wygląda jak potraktowane stemplem :-D
tak się tylko pytam
Dzięki. Już się bałem, że nie będziesz komentował moich zdjęć :mrgreen:.
A skąd takie wnioski?. Ja komentuje wszystkie niezłe zdjęcia bez względu na autora, jak mam dzień dobroci :-D
Jak przychodzi kryzys to jadę po tych gorszych :mrgreen:
autograf
19-01-2009, 23:25
Jak przychodzi kryzys to jadę po tych gorszych :mrgreen:
Przecież mamy kryzys! Więc jak? ;)
Sorki, to Piotr_ek wypowiedział się, że już moich zdjęć nie będzie oglądać :???:.
Dla mnie wersja kolor jest bardzo fajna, autografowe b/w też ale nie podejmuję się decydować które lepsze bo to jest dla mnie jedno z tych zdjęć, które w jednej wersji zyskuje coś czego nie ma druga i na odwrót. Znaczy się dobre jest i tyle. To przejście między kllifem, a niebem o którym pisał anchel też mi się rzuciło w oczy ale to taki bardzo, bardzo detal raczej nie wpływający znacząco na pozytywny odbiór.
Jakub Klimczak
20-01-2009, 00:41
Miejsce jest niesamowite. Świetne ujęcie.
Dziękuję choć nie za bardzo rozumiem co Cie tak na prawdę denerwuje :). Obróbka była konieczna głównie ze względu na morky filtr połówkowy. który co chwilę był mokry i chcąc nie chcąc e fekcie miałem sporo smug i kropli na zdjęciu.
Ja nie mówię, że obróbka była niekonieczna. Ale podciąganie i przyciemnianie kolorów spowodowało efekt (jak dla mnie) jak gdyby niebo było doklejone i nie do końca udało się zamaskować łączenie co widać na szczycie klifu - szczególnie w miejscu styku ziemi i najciemniejszego niebieskiego.
Ja wiem, że pierdoła to jest, ale mnie denerwuje jakoś i ciągnie wzrok, bo to jest blisko głównego motywu i mocnego punktu. Panimał? :mrgreen:
Przecież mamy kryzys! Więc jak? ;)
Taki ogólnoświatowy to się nie liczy, gorzej jak ja mam kryzys :mrgreen: