PDA

Zobacz pełną wersję : Szkoła!!!! W poznaniu

indiia
19-01-2009, 14:12
Hej;-)

mam ogromną prośbe w celu dalszego rozwoju chce iść do szkoły....

Studia albo szkoła policealna w poznaniu....

Problem w tym ze nie wiem jaka szkołe wybrac.... Najlepsza pewnie bedzie asp.... Ale tam pewnie trydno jest sie dostac...

Jesli macie jakies doswiadczenie to prosze o porady....

Krisowy
19-01-2009, 14:29
zawsze jest Zaoczne Studium Fotografii, kadra ta sama tylko jakie są warunki przyjęć nie wiem :(((

Studium Fotografii:

* studia dzienne (5-letnie, tytuł magistra sztuki)
* studia zaoczne (3-letnie, tytuł zawodowy licencjata)
* zaoczne uzupełniające studia magisterskie dla absolwentów licencjatu fotografii (2-letnie, tytuł magistra sztuki)

pracownie dyplomowe:

* Pracownia Klasycznych Tematów Fotografii,
* Pracownia Fotografii Intermedialnej,
* Pracownia Fotografii Reklamowej,
* Pracownia Fotografii komputerowej.

ja wybieram się na WSNHiD studiować dziennikarstwo, gdzieś czytałem o przygotowaniu do fotografii prasowej na tej uczelni ale nic konkretnego nie wiem. Zapewne nie przyjdzie mi pracować w swoim zawodzie, a jak już coś się trafi to za psie pieniądze, przynajmniej postudiuję sobie to co lubię ;)

indiia
19-01-2009, 15:01
dzieki za odpowiedz... własnie zaczynam sie powoli zastanawiac gdzie sie wybrac... bo czas tak szybko ucieka...

Umbra
19-01-2009, 15:35
Jak nie dostaniesz się na dzienne - idź na zaoczne. Jeśli będzie Ci dobrze szło, to przeniesiesz się na dzienne. Możesz też poprawiać w międzyczasie maturę, składać jeszcze raz, powiedzieć, że 1. rok już zaliczyłaś w trybie zaocznym i że chcesz od razu na drugi dzienny.

abre
25-01-2009, 01:42
Indiia, jeśli chcesz mogę po sesji podpytać jakie są teraz warunki przyjęcia na foto na ASP.

Jeśli chcesz, możemy się umówić, wpadniesz do szkoły, oprowadzę Cię i trochę opowiem.

Fumar
25-01-2009, 14:55
abre, ja byłbym zainteresowany, tylko kurde nie mam jak przyjechać do Poznania, żebyś mnie oprowadziła (~180km) ;-)

Jak coś będziesz wiedzieć, proszę, daj znać ;-)

abre
25-01-2009, 15:19
Podpytam koleżanki, które zdawały na nowych warunkach. Bo ja jeszcze ostatni rocznik starej matury :)

Fumar
25-01-2009, 17:49
Ja dopiero za rok maturę zdaje, ale już muszę wiedzieć co i jak ;-)

Będę wdzięczny za informację ;-).

wlopis
25-01-2009, 17:56
Nie czepiam się ale proszę

Szkoła!!!! W Poznaniu
a Wy o maturze i studiach piszecie :)

Fumar
25-01-2009, 18:48
Ja też nie chcę się czepiać, ale wypraszam sobie liczbę mnogą, bo napisałem poprawnie :D

wlopis
25-01-2009, 22:13
Ja też nie chcę się czepiać, ale wypraszam sobie liczbę mnogą, bo napisałem poprawnie :D
no kurde masz rację :mrgreen:
przepraszam Pana

Fumar
26-01-2009, 01:12
Nie ma sprawy proszę Pana ;-)

indiia
27-01-2009, 12:57
hej Abre:-) Twja propozycja jest naprawdę... super... tylko, że obawiam się, że nie mam najmniejszej szansy dostac sie do tej szkoły... myśle o sudiach zaocznych aby moc w międzyczasie pracowac... boję się że moje marzenia są nierealne...

warkot
01-09-2009, 18:54
Nie chciałem zakładać nowego wątku a ten znalazłem w szukajce, więc sie podczepiam. Chciałbym sie dowiedzieć co sądzicie o tej szkole http://www.szkolyartystyczne.roe.pl/oferta_fotografia.php Może ktoś sie tam kształcił, zasłyszał opinie. Jeśli z kolei znajdzie sie ktoś z inną propozycją to podkreślam, że interesuje mnie tylko Poznań.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)

Bladyrunner*
02-09-2009, 14:43
W Poznaniu otworzyła się filia Akademii Fotografii http://www.akademiafotografii.pl/ szkoła fajna, ale niestety nie daje papierka.

blind126
17-09-2009, 18:59
Witam.

Trochę odgrzewane stare kotlety bo po roku, ale mam pytanie właśnie w związku ze szkoła tylko o jeden szczebelek niżej. Mianowicie chciałbym zapytać czy ktoś wie, czy w okolicy Kalisza (Poznań, Łódź, Wrocław itd) jest jakaś szkoła(zaoczna) po gimnazjalna o profilu fotograficznym? (Technikum, zeta Liceum profilowane, cokolwiek co kierunkuje w stronę 'zawodu' fotografa) Bo 3lata LO po to żeby iść na studia foto to trochę strata czasu jak dla mnie... (chciałbym od razu uczyć się tego w czym chciałbym pracować)

I poza tym chciałbym zapytać Was o książki warte przeczytania, które pomogłyby mi w jako takiej fotografii zarobkowej...

Z góry dziękuje i pozdrawiam :-)

para_wodna
19-09-2009, 23:20
Akademia Fotografii nie daje papierkaz tytułem np.fototechnika czy coś w tym stylu, ale za to daje certyfikat jeśli zaliczy się wszystkie pracowanie w ciągu roku.
Wykaładają tam ciekawi i utalentowani fotografowie, więc myślę, że takie rozwiązanie jest nawet ciekasze ;)