Zobacz pełną wersję : Szkoła!!!! W poznaniu
Hej;-)
mam ogromną prośbe w celu dalszego rozwoju chce iść do szkoły....
Studia albo szkoła policealna w poznaniu....
Problem w tym ze nie wiem jaka szkołe wybrac.... Najlepsza pewnie bedzie asp.... Ale tam pewnie trydno jest sie dostac...
Jesli macie jakies doswiadczenie to prosze o porady....
zawsze jest Zaoczne Studium Fotografii, kadra ta sama tylko jakie są warunki przyjęć nie wiem :(((
Studium Fotografii:
* studia dzienne (5-letnie, tytuł magistra sztuki)
* studia zaoczne (3-letnie, tytuł zawodowy licencjata)
* zaoczne uzupełniające studia magisterskie dla absolwentów licencjatu fotografii (2-letnie, tytuł magistra sztuki)
pracownie dyplomowe:
* Pracownia Klasycznych Tematów Fotografii,
* Pracownia Fotografii Intermedialnej,
* Pracownia Fotografii Reklamowej,
* Pracownia Fotografii komputerowej.
ja wybieram się na WSNHiD studiować dziennikarstwo, gdzieś czytałem o przygotowaniu do fotografii prasowej na tej uczelni ale nic konkretnego nie wiem. Zapewne nie przyjdzie mi pracować w swoim zawodzie, a jak już coś się trafi to za psie pieniądze, przynajmniej postudiuję sobie to co lubię ;)
dzieki za odpowiedz... własnie zaczynam sie powoli zastanawiac gdzie sie wybrac... bo czas tak szybko ucieka...
Jak nie dostaniesz się na dzienne - idź na zaoczne. Jeśli będzie Ci dobrze szło, to przeniesiesz się na dzienne. Możesz też poprawiać w międzyczasie maturę, składać jeszcze raz, powiedzieć, że 1. rok już zaliczyłaś w trybie zaocznym i że chcesz od razu na drugi dzienny.
Indiia, jeśli chcesz mogę po sesji podpytać jakie są teraz warunki przyjęcia na foto na ASP.
Jeśli chcesz, możemy się umówić, wpadniesz do szkoły, oprowadzę Cię i trochę opowiem.
abre, ja byłbym zainteresowany, tylko kurde nie mam jak przyjechać do Poznania, żebyś mnie oprowadziła (~180km) ;-)
Jak coś będziesz wiedzieć, proszę, daj znać ;-)
Podpytam koleżanki, które zdawały na nowych warunkach. Bo ja jeszcze ostatni rocznik starej matury :)
Ja dopiero za rok maturę zdaje, ale już muszę wiedzieć co i jak ;-)
Będę wdzięczny za informację ;-).
Nie czepiam się ale proszę
Szkoła!!!! W Poznaniu
a Wy o maturze i studiach piszecie :)
Ja też nie chcę się czepiać, ale wypraszam sobie liczbę mnogą, bo napisałem poprawnie :D
Ja też nie chcę się czepiać, ale wypraszam sobie liczbę mnogą, bo napisałem poprawnie :D
no kurde masz rację :mrgreen:
przepraszam Pana
Nie ma sprawy proszę Pana ;-)
hej Abre:-) Twja propozycja jest naprawdę... super... tylko, że obawiam się, że nie mam najmniejszej szansy dostac sie do tej szkoły... myśle o sudiach zaocznych aby moc w międzyczasie pracowac... boję się że moje marzenia są nierealne...
Nie chciałem zakładać nowego wątku a ten znalazłem w szukajce, więc sie podczepiam. Chciałbym sie dowiedzieć co sądzicie o tej szkole http://www.szkolyartystyczne.roe.pl/oferta_fotografia.php Może ktoś sie tam kształcił, zasłyszał opinie. Jeśli z kolei znajdzie sie ktoś z inną propozycją to podkreślam, że interesuje mnie tylko Poznań.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)
Bladyrunner*
02-09-2009, 14:43
W Poznaniu otworzyła się filia Akademii Fotografii http://www.akademiafotografii.pl/ szkoła fajna, ale niestety nie daje papierka.
blind126
17-09-2009, 18:59
Witam.
Trochę odgrzewane stare kotlety bo po roku, ale mam pytanie właśnie w związku ze szkoła tylko o jeden szczebelek niżej. Mianowicie chciałbym zapytać czy ktoś wie, czy w okolicy Kalisza (Poznań, Łódź, Wrocław itd) jest jakaś szkoła(zaoczna) po gimnazjalna o profilu fotograficznym? (Technikum, zeta Liceum profilowane, cokolwiek co kierunkuje w stronę 'zawodu' fotografa) Bo 3lata LO po to żeby iść na studia foto to trochę strata czasu jak dla mnie... (chciałbym od razu uczyć się tego w czym chciałbym pracować)
I poza tym chciałbym zapytać Was o książki warte przeczytania, które pomogłyby mi w jako takiej fotografii zarobkowej...
Z góry dziękuje i pozdrawiam :-)
para_wodna
19-09-2009, 23:20
Akademia Fotografii nie daje papierkaz tytułem np.fototechnika czy coś w tym stylu, ale za to daje certyfikat jeśli zaliczy się wszystkie pracowanie w ciągu roku.
Wykaładają tam ciekawi i utalentowani fotografowie, więc myślę, że takie rozwiązanie jest nawet ciekasze ;)