Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadmorski klasyk
Zdjęcie zrobione wczoraj późnym wieczorem w Łebie :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/01/morze-1.jpg
źródło (http://www.mariuszguc.com/temp/morze.jpg)
Jak na moje oko, to troszkę za dużo koloru niebieskiego. Poza tym, kadr mi pasuje.
borregaard
18-01-2009, 17:58
Nie wiem czy klasyk ,bo to niebieskie wyżera mi resztki tego co zwykle jest w mózgoczasce.....:-D
krokus66
18-01-2009, 18:53
Autor świadomie zastosował silny zafarb. Ma do tego pełne prawo, to jest Jego wizja i twórczość. Nikt nie może Mu tego zabronić! Zdjęcie nienaturalne i niesamowite, ale jakie piękne! Gratulacje!
Piotr_ek
18-01-2009, 19:00
ale jakie piękne!
ale jakie niebieskie :)
kadrowo OK ale ten zafarb całkowicie do mnie nie przemawia...
Yaaculek
18-01-2009, 19:12
Przemawia do mnie ta fota,przepraszam-obraz.
Na duży papier :)
Cieszy mnie, widok kolejnego niebanalnego zdjęcia. Byłem właśnie na Twojej stronie i muszę przyznać, że masz genialną rękę do obróbki zdjęć; światło, kolor, kontrast pod pełną kontrolą. Na tej podstawie domyślam się, że dokładnie to co chciałeś osiągnąć na tej fotografii widzę właśnie przed sobą. Podoba mi się. Podoba tym bardziej, że to efekt zamierzony. Właśnie tak chłodno jest nad morzem przed świtem. Gratuluję.
Dzięki za komentarze. Zafarb może się podobać lub nie, ale jak zauważył krokus66 i jchyra tak własnie chciałem zdjęcie zaprezentować. Nie jest to źle dobrany balans bieli :)
Mi średnio to zdjęcie podchodzi ze względu na wspomniany kolor ale już kiedyś oglądałem Twój photoblog, a tam masz na prawdę świetne zdjęcia.
Podoba mi się ten kadr i kolor. Również obejrzałem stronę autora postu i jestem pod wrazeniem. Gratuluję.
Ja specjalnie nie przepadam za takimi zdjęciami - wolę krajobrazy z górami i łąkami:)... Ale kilka panoramek na twojej www mi się spodobało:)..
ps. wysłałem ci maila na PM.
mnie tylko kadr:-D z kolorkiem przegiałes :-D
krokus66
19-01-2009, 21:51
Przemawia do mnie ta fota,przepraszam-obraz.
Na duży papier :)
Właśnie to miałem na myśli! Zafarb czy kreatywne podejście? Dla mnie twórcze podejście. Mnie się podoba i już
Właśnie to miałem na myśli! Zafarb czy kreatywne podejście? Dla mnie twórcze podejście. Mnie się podoba i już
krokus66 - a ktoś Ci zabrania:-D, ten autor robi ładne zdjecia pisałem juz tutaj o bdb kadrze ale nie wszytkim taka wizja musi grac skoro Tobie gra to nie widze powodu dlaczego masz o tym nie napisać - co zrobiłes i nikt Cie za to nie będzie napietnował
pozdro :-D
Teraz wszyscy będą zmiękczać foty :D