PDA

Zobacz pełną wersję : D 90 karta pamięci 16g

szubert
18-01-2009, 09:53
Hey.Mam pytanie.Chce kupić karte pamieci 16 G z myslą o sfilmowaniu nieraz czegoś dlatego taka pojemnośc Sandisk jest drogi mysle o A-DATA Lub KINGSTON nie wiem która jest lepsza W tej chwili posiadam
SANDISK 30MB 8 G używam jej do zdjęć a film w HD potrzebuje duzo pamięci więc mysle o 16 G
Poradzcie co kupić

dko
18-01-2009, 11:41
Hey.Mam pytanie.Chce kupić karte pamieci 16 G z myslą o sfilmowaniu nieraz czegoś dlatego taka pojemnośc Sandisk jest drogi mysle o A-DATA Lub KINGSTON nie wiem która jest lepsza W tej chwili posiadam
SANDISK 30MB 8 G używam jej do zdjęć a film w HD potrzebuje duzo pamięci więc mysle o 16 G
Poradzcie co kupić

nie wiem jak szybka musi być karta do filmów, mam 8gb A-daty i SanDisk , obie 20mb/s ale te 20mb sandiska sporo szybsze jest

mrpawcio
18-01-2009, 11:51
Kingston na pewno nie, kilka razy słyszałem, że ktoś przez te karty stracił swoje zdjęcia

FajaR
18-01-2009, 11:52
Poradzcie co kupićPodręcznik języka polskiego - gramatyka i interpunkcja.

Co do kart - zawsze lepiej 2x cośtam niż 1x dwukrotnie większa. Zmiana karty nie trwa rok a jak jedna zdechnie to masz drugą, dodatkowo tracisz mniej materiału. MZ dokup drugiego SanDisk'a.

wizualis
20-01-2009, 16:35
Co do kart - zawsze lepiej 2x cośtam niż 1x dwukrotnie większa. Zmiana karty nie trwa rok a jak jedna zdechnie to masz drugą, dodatkowo tracisz mniej materiału. MZ dokup drugiego SanDisk'a.

zgodzę się z tą wypowiedzią w zupełności, chyba że chcesz nagrać duży film....
może wtedy należy zastosować osobno kartę do flmów (tańszą) i osobno do zdjęć (tutaj polecam SanDisk np 4GB przy 30MB/sek)
W instrukcji masz (niemalże na końcu) opisane przez producenta zalecane karty i myślę że możesz z tego śmiało wybierać coś tańszego niż SanDisk

PawelR
20-01-2009, 16:43
Jeśli potrzebujesz informacji jak szybka musi być karta, aby dało się zapisywać filmy w najwyższej dostępnej jakości - napiszę, że już Kingston 16GB Class 4 (a więc stosunkowo wolna karta) spokojnie daje radę.

Przy cenie rzędu 90 zł za 16GB - to całkiem rozsądny wybór.

pozdrawiam,

jendryn
20-01-2009, 16:48
Kingston na pewno nie, kilka razy słyszałem, że ktoś przez te karty stracił swoje zdjęcia

:) a ja kilka razy słyszałem , że wypowiadają sie tak osoby które nie miały styczności z tymi kartami. Miałem 1,2,4 i 8 uzywałem czasami ekstremalnie i nic im sie nigdy nie stało