Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ^^^ LL^^anowar^^
Marcin Stawiarz
17-01-2009, 20:38
http://www.stawiarz.com/zdjecia/road_to_llanowar2.jpg
kontynuacja tego tematu:
http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=84052
martinez
17-01-2009, 20:41
Coraz lepsze te twoje eksperymenty z nową zabawką :)
Dobre zdjęcie Marcinie, jestem na tak, w twoim stylu do jakiego nas przyzwyczaiłeś ;)
autograf
17-01-2009, 20:45
^^^ HH^^Według^^ ^^^ JJ^^mnie^^ ^^^ najlepsze^^ ^^^ OO^^z^^^^^ UU^^tych^^^^^ CC^^ostatnich^^ ;)
jacek.gold
17-01-2009, 20:47
^^^ HH^^Według^^ ^^^ JJ^^mnie^^ ^^^ najlepsze^^ ^^^ OO^^z^^^^^ UU^^tych^^^^^ CC^^ostatnich^^ ;)
???
DonMaliniacco
17-01-2009, 20:56
???
Jacek, a tytuł zrozumiałeś? :)
jacek.gold
17-01-2009, 21:11
Jacek, a tytuł zrozumiałeś? :)
tytuł jak i wypowiedź Autografa przypomina modną falę zapisu nazwy własnej na wiadomym portalu czyli np z syna profilu kolega wygląda tak: kacper I'm –˝ of —L‚ç‚ńŚŔ‚č Saiyans
Marcin Stawiarz
17-01-2009, 21:23
ja wiem, ze to forum i niektorzy musza sobie pogledzic dla samego gledzenia, dlatego cierpliwie przemilcze...
a w miedzy czasie jeszcze jedno zdjecie:
http://www.stawiarz.com/zdjecia/road_to_llanowar3.jpg
jacek.gold
17-01-2009, 21:40
a to o zdjęciu:
jedyneczka bardzo bardzo :)
Obydwie bardzo fajne mają klimat, choć na pierwszym chyba ta winieta za mocna. Krzywizny nie czepiam się , podoba mi się.
Na pierwszej drzewa wyglądają jak baobaby :)
2 ze względu na kadr. Obróbka do mnie nie trafia.
Klimatyczna obróbka materiału. Podoba mi się. Czy to są dęby?
lepsza dwojka mz ....wyprostowac troche trzeba
irek6311
17-01-2009, 22:38
Obydwie fotki Extra :D
nie ma co odwiedzasz miejsca z coraz większym potencjałem!
świetne są oba! :)
I z coraz lepszym aparatem...
dla mni e2 jest wręcz nieprawdopodobne, te drzewa są wręcz jak dwie postacie
borregaard
18-01-2009, 09:54
W związku z tym,że to forum,to...czemu ta dwójka tak krzywo..?
To już nie te dęby co kiedyś.......
Pzdr
Andrzej
krokus66
18-01-2009, 10:39
Po co winetowanie w 1, mam wrażenie, że jest nadużywane. W 2 prawa krawędż dziwnie ciemna. Drzewa bywają krzywe, mogą być; tutaj zwiększają ekspresję. Obydwa zdjęcia podobają się, 2 jest dużo mocniejsza, co jest oczywiste.
No skoro to forum to sobie pozwolę poględzić...
Dwójeczka jest mz kadrowo o wiele lepsza od jedynki, którą broni praktycznie tylko charakterystyczna obróbka. W całym kadrze nie widzę niczego nadzwyczajnego czy urokliwego co byłoby w stanie zatrzymać wzrok na dłużej.
Co do dwójki - nie wiem czy to efekt wyostrzania po zmniejszeniu czy coś innego... drzewo po prawej w połowie wysokości pnia zdaje się świecić.
Marcin Stawiarz
18-01-2009, 11:52
Po co winetowanie w 1, mam wrażenie, że jest nadużywane. W 2 prawa krawędż dziwnie ciemna.
Po co? to konsekwencja ;) Tak juz jest i bedzie i tego nie zmienie, bo to lubie, a wynika to z uzywania bardzo mocnych szarych polowek. Mnie to nie przeszkadza i nigdy nie przeszkadzalo.
A jak nowa zabawka współpracuję z IRkiem ?
Obydwie bardzo dobre, choć do gustu bardziej przypada mi kadr drugi.
Marcin Stawiarz
18-01-2009, 15:39
A jak nowa zabawka współpracuję z IRkiem ?\
Podobnie do poprzedniej (troche cieplejsze wychodza przy podobnym balansie bieli), choc nie mialem jeszcze warunkow na odpowiednie testy...
Obydwie bardzo dobre, choć do gustu bardziej przypada mi kadr drugi.
Też mam takie zdanie.
Dodam jeszcze, że choć średnio lubię BW to ten sposó pokazania tych niesamowitych, starych drzew w pełni oddaje ich piękno i klimat miejsca.
Pozdrawiam