PDA

Zobacz pełną wersję : Komunikat "r 07" na wyświetlaczu po ustawieniu ostrości - o co chodzi?

Daria_1982
17-01-2009, 16:09
Dziś robiąc zdjęcia D90 zauważyłam, że po wciśnięciu spustu migawki do połowy na wyświetlaczu i w wizjerze w miejscu gdzie jest wyświetlane ISO pojawia się komunikat "r 07". Wcześniej mam wrażenie, że go nie było, po prostu cały czas wyświetlało się ISO. Dodam, że komunikat ten pojawia się w przypadku obu obiektywów, które posiadam czyli 18-105 i 50 1.8D.
Sprawdzałam instrukcję i nic na ten temat nie znalazłam.
Nie wiem o co chodzi. Czy moglibyście sprawdzić czy u Was też pojawia się taki komunikat po wciśnięciu spustu migawki do połowy?

sawi
17-01-2009, 16:22
komunikat "r 07".

Klania sie instrukcja - to ilosc zdjec jakie zmiesci sie do bufora przy obecnym ustawieniu, w zaleznosci od ustawien
jakosci, rozmiaru, formatu (jpg, nef) liczba bedzie zmienna.

carl00s
17-01-2009, 16:22
to nie jest kod bledu - to oznacza, ze w buforze pamieci zmiesci sie 7 zdjec robionych jedno po drugim czyli w serii.

Sawi - czas postow;)

Daria_1982
17-01-2009, 16:30
Klania sie instrukcja - to ilosc zdjec jakie zmiesci sie do bufora przy obecnym ustawieniu, w zaleznosci od ustawien
jakosci, rozmiaru, formatu (jpg, nef) liczba bedzie zmienna.

to nie jest kod bledu - to oznacza, ze w buforze pamieci zmiesci sie 7 zdjec robionych jedno po drugim czyli w serii.

Dzięki za szybkie odpowiedzi, przyznam się, że tego komunikatu szukałam w rozdziale o komunikatach o błędach na końcu instrukcji, dlatego nic nie znalazłam. Jeszcze raz dzięki!