PDA

Zobacz pełną wersję : Zdjęcia portfeli i galanterii skórzanej

qamil_d_dg
15-01-2009, 15:11
Witam

Temat czy amator może coś zarobić na zdjęciach jest zamknięty, więc założę nowy temat gdyż mam pewien dylemat. Zaproponowano mi, abym wykonał zdjęcia portfeli, teczek i galanterii skórzanej dla pewnej strony internetowej. Zdjęcia w namiocie bezcieniowym i każdy przedmiot ok trzech ujęć. Wiem, że przedmiotów tych będzie bardzo dużo jednak będę otrzymywał je, co dwa trzy tygodnie po ok 20 - 30 sztuk. Jaką cenę mogę powiedzieć za wykonanie takich zdjęć? Czy za każde ujęcie, czy za całość? Na pewno niejeden z was jest w temacie.

Prorok78
15-01-2009, 16:34
skore sie trudno robi bo odblaski Ci powylaza wszedzie :) hmm zanim sie wszyscy na Ciebie rzuca, jesli masz czym i wiesz jak to zrobic to ja bym powiedzial 30-40 zl za przedmiot (zakladajac ze na przedmiot przychodzi po kilka ujec)... wydaje mi sie to uczciwe i wobec klienta i wobec hmm 'rynku'...:) ale coz... to tylko moja opinia :)

sailor
15-01-2009, 17:50
50 za sztuke najmarniej, choc uczciwiej by bylo 50 za zdjecie - najpierw bedziesz mial 80% odrzutow. namiot bezcieniowy sie rczej nie sprawdzi, jelsi juz to zmontuj/kup stol
fotografia skory to dosc upierdliwa sprawa .. fotografuje sie toto latwiej niz bizuterie ale ilosc zalaman odblaskow i pracy nad prawidlowym ustawieniem portfela jest upierdliwa do granic mozliwosci .. ale powodzenia .. 20-30szt/tydz to calkiem przyzwoity klient

qamil_d_dg
15-01-2009, 21:43
Czyli jednak nie isć w namiot bezcieniowy? Mam dojście tylko do takiego dlatego o nim napisalem. Własnie wiem że jest btego sporo i także nie mniej jest przy tym pracy, ale amator wchodzi we wszystko ;) wkońcu marzenia kosztuja i jakoś trzeba na nie zarobić :)

Prorok78
16-01-2009, 14:41
lepszy bedzie stolik :) tylko nie jakas miniaturka :)