PDA

Zobacz pełną wersję : vista

Jacek B.
15-01-2009, 12:13
Witam,chciałem siezorientować, jak działa vista obecnie na komputerach. Co z serwispakiem? Czy długo sie uruchamia ten system na dwurdzeniowym procku i 4 G ram? Słyszałem same złe opinie o tym systemie a szczególnie że są problemy z instalowanie i odinstalowywaniem programów. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
pozdrawiam

tymancjo
15-01-2009, 14:20
może pomoże:

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=82361

krzysztof jot
16-01-2009, 21:50
ja osobiscie jestem zadowolony - najwiekszym problemem była... poczta. Windows Email nie sprawdza polskiej pisowni co jednak czasem przy "poważniejszym" pisaniu przydaje sie, nie ma tez mozliwosci zrobienia w poczcie kilku profili, wiec musiałem zapoznac sie z Outlookiem, ale poza tym jest jednak szybka, nawet mądra czasem, ładna :) a Eksplorator to bajka :) w odniesieniu do XP. Tak wiec nie ma co sie uwsteczniać - W7 bedzie jeszcze wiekszym przeskokiem do przodu, po SP1 w moim odczuciu Vista jest ok jaksie ma tyle RAMu to nie ma problemu.

krootki
16-01-2009, 23:06
Hej! U mnie na 4GB ramu śmiga bez większych kłopotów. Jedyne co mnie denerwowało to ciągłe ściąganie aktualizacji na początku... Były jakieś dziwne błędy na początku ale po ściągnięciu SP1 śmiga bez żadnych problemów :)

jarek_wt
18-01-2009, 23:36
Witaj

Ja nie mam problemów, zarówno NX2 oraz CS4 śmiagają bez problemów. Mam Core 2 D 2.2 MHz + 4 GB RAM

pozdrawiam

jarek_wt
18-01-2009, 23:38
[....] najwiekszym problemem była... poczta. Windows Email nie sprawdza polskiej pisowni co jednak czasem przy "poważniejszym" pisaniu przydaje sie, nie ma tez mozliwosci zrobienia w poczcie kilku profili, wiec musiałem zapoznac sie z Outlookiem, [...].

Witam

Polecam Windows Live Mail + konto w usłudze Live. Największa zaleta, to ta że dostaję sie 25 GB na sieci za darmo.

pozdrawiam

dame
18-01-2009, 23:39
mam viste mniejwiecej od kad wyszedl sp1. Uwazam ze wsrod windowsow nie ma lepszego (bezpieczniejszzego) systemu.
Mam taka konfiguracje, jak wymieniles i u mnie po ustawieniu paru rzeczy smiga tak samo szybko jak xp a wyglada ladniej ;-)
polecam.

nim
18-01-2009, 23:51
Ja też jestem zadowolony.