Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ^^^ K o l o ^^^ r ____
Marcin Stawiarz
14-01-2009, 22:28
http://www.stawiarz.com/zdjecia/entcolor.jpg
Sowulus12
14-01-2009, 22:29
Wypas - nic dodać...
wypas nad wypasami....że tak powiem profesjonalnie :)
pojechałeś chłopie :-) +++++++++++++
Cieszy oko i to bardzo. Temat niby wałkowany od pewnego czasu ale jakoś mi się przejeść nie może...
Powiedzcie mi gdzie ten wypas bo ja widzę bardzo przeciętne, zjechane obróbką zdjęcie.. ?
no kolor - to co lubie najbardziej , swietnie :-D
BSKraków
14-01-2009, 22:38
fajnie i mrocznie :) lubię takie klimaty
No niestety, przychylam się do zdania Calme.
Mnie nie podoba się przede wszystkim górna część zdjęcia. Tonie w mroku. Zbyt mocno, zbyt nienaturalnie.
Mnie nie podoba się przede wszystkim górna część zdjęcia. Tonie w mroku. Zbyt mocno, zbyt nienaturalnie.
To raz, a dwa to pien drzewa na dole - wyglada jak wyciety z komiksu - sorry za mocne slowa Marcin ale tak to widze tu.
To raz, a dwa to pien drzewa na dole - wyglada jak wyciety z komiksu - sorry za mocne slowa Marcin ale tak to widze tu.
o co chodzi Piotrze z tym pniem u mnie jest wszystko ok.(z pniem) co do foty rozumiem ze nie trafia do Ciebie :-D
wybaczcie, ale ja ślepy chyba jestem i wypasów tutaj nie widzę... widzę za to dość dobrze u oceniających objawy Plfoto "opinia musi być dobra, bo zdjęcie uznanej i zdolnej osoby" - wybacz Marcin, ale to zdjęcie zupełnie do mnie nie przemawia
Marcin Stawiarz
14-01-2009, 22:49
Heh, czasami po przeczytaniu niektorych komentarzy czuje sie jakby od nich mialo zalezec moje zycie :D
Mimo wszystko dzieki za gwiazdki ^^
:twisted:
Heh, czasami po przeczytaniu niektorych komentarzy czuje sie jakby od nich mialo zalezec moje zycie :D
Mimo wszystko dzieki za gwiazdki ^^
No stary. Nie mieć pięciu gwiazdek a mieć pięć gwiazdek to razem dziesięć gwiazdek. To naprawdę poważna sprawa jest. Nie do śmiechu zupełnie.
A co do zdjęcia... Padła obróbka i kadr też nie teges. Zrób tak: wykadruj w kfadrat, wyostrz dobrze przed zmniejszeniem, zrób dobrą konwersje do BW ze sporym kontrastem. Nie zaszkodzi porządna ramka, takie cyfrowe paspartu. I będzie pięknie.
autograf
14-01-2009, 23:09
Autorze, kolejna słaba praca..
Marcin Stawiarz
14-01-2009, 23:12
Autorze, kolejna słaba praca..
A nastepne beda jeszcze gorsze ;)
autograf
14-01-2009, 23:17
A nastepne beda jeszcze gorsze ;)
A czemu to tak?
Ghost Dog
14-01-2009, 23:18
ze mną chyba coś nie tak, bo do mnie ta fotografia "pełną gębą" przemawia. Piękny kolor, kadr, światło... cóż więcej potrzeba. Jest pięknie. A co do komiksowego korzenia..., to o co chodzi? :mrgreen: Pozdrawiam
(...)
A co do zdjęcia... Padła obróbka i kadr też nie teges. Zrób tak: wykadruj w kfadrat, wyostrz dobrze przed zmniejszeniem, zrób dobrą konwersje do BW ze sporym kontrastem. Nie zaszkodzi porządna ramka, takie cyfrowe paspartu. I będzie pięknie.
Bo Ci zjade foty na digarcie :twisted:
E! no bez jaj ... ;) ?
wszedłem po raz kolejny i nadal twierdze ze to jest bdb fotka :-D
Z ostatnio prezentowanych, właśnie ta fotografia podoba mi się najbardziej tzn. trafia w mój gust.
Ale gusta na szczęście mamy różne :):):wink: bo nudno by było.
A Ty Marcinie dalej rób swoje bo jak widać różne gusta potrafisz zaspokoić:wink: i to jest to!
Ps. A gwiazdki to na niebie są te najpiękniejsze.
Pozdrawiam
O kurna stary! To się nazywa skuteczny sposób przekonywania do swoich racji ;]
borregaard
15-01-2009, 00:11
Już kiedyś mówiłem,że niektórzy widząc coś więcej na focie niż kawałek patyka i to w B&W ...tracą głowę i zdolność obiektywnej oceny,czasami...tak periodycznie,falami...:wink:
Mnie tam Stawiarz fot nie komentuje,to nie moje TWA,żeby nie było.....ale fota ,poza niewielkimi uwagami dotyczącymi ,jak już Maciek wspomniał,góry nie wzbudza mojego obrzydzenia,a nawet się podoba,tym bardziej że jest prawie kolorowa..:-D
Nie widzę też jakiejś tragedii w obróbce,jak to się sugeruje...Na tym forum prezentuje sie jej różnorodne sposoby...
Moim zdaniem jest to dobre zdjęcie,w dobrym klimacie,prawie kolor,dobrze wykonane,a co najważniejsze nie jest to ....wierzba.:mrgreen:
Moim zdaniem ocena 3,3 jest tu zbyt niska.Oceniam je na 4.
Pzdr
Andrzej
martinez
15-01-2009, 00:13
Mnie się podoba to zdjęcie, z czystym sumieniem daję cztery gwiazdki **** ;)
<...>a co najważniejsze nie jest to ....wierzba.:mrgreen:
zniszczyłeś mnie tym... ;]
A ja borregaarda za to uwielbiam :oops::-D;-)
borregaard
15-01-2009, 00:18
Nie ....Ty już masz je dawno gdzieś.....teraz graficznie wklęsłe przyczepy Ci w głowie...:mrgreen:
Marcin Stawiarz
15-01-2009, 00:18
A czemu to tak?
Zebym mogl czytac jeszcze bardziej ciekawe komentarze ;)
borregaard
15-01-2009, 00:19
A ja borregaarda za to uwielbiam :oops::-D;-)
Oj.....bo uwierzę.....:wink:
martinez
15-01-2009, 00:19
p.s.
czy te zdjęcia to zdjęcia już z nowo nabytej zabawki Marcinie? :)
autograf
15-01-2009, 00:23
Zebym mogl czytac jeszcze bardziej ciekawe komentarze ;)
Serio pytam. Bez podtekstów, ironii etc.
Inny rodzaj fot pokazywałeś. Nowe trendy?
Marcin Stawiarz
15-01-2009, 00:25
p.s.
czy te zdjęcia to zdjęcia już z nowo nabytej zabawki Marcinie? :)
Tak, to pierwszy eksperymentalny plener. Poki co zauwazylem, ze inaczej IRy wychodza... wiec narazie nie pokazuje... bo strach. Poza tym wieksze problemy z AF, przy mkI nigdy nie mialem z tym problemu, a tu kilka zdjec totalnie przestrzelonych.
[quote=Marcin Stawiarz;1068151 Poza tym wieksze problemy z AF, przy mkI nigdy nie mialem z tym problemu, a tu kilka zdjec totalnie przestrzelonych.[/quote]
Ale możesz tak sprecyzować nieco - na zewnętrznych polach ? Na jakim trybie dokładnie ?
martinez
15-01-2009, 00:27
Tak, to pierwszy eksperymentalny plener. Poki co zauwazylem, ze inaczej IRy wychodza... wiec narazie nie pokazuje... bo strach. Poza tym wieksze problemy z AF, przy mkI nigdy nie mialem z tym problemu, a tu kilka zdjec totalnie przestrzelonych.
ups... czekamy na więcej spostrzeżeń i przemyśleń, a nie ma to jak własna praktyka a nie teoretyczne gdybanie :)
Marcin Stawiarz
15-01-2009, 00:30
Inny rodzaj fot pokazywałeś. Nowe trendy?
Tzn? serio, nie wiem o czym mowisz teraz...?
Od dobrych 4-5 lat robie serie zdjec wlasnie z tak podrasowanymi kolorami i w poziomym kadrze... i to kolejne do kolekcji, ale nadal rownolegle kontynuuje inne serie.
downunder
15-01-2009, 00:35
Ooo cuś pięknego! :D
Z jednej strony, taki zwyczajny krajobraz (takie, niby nic), a jednak pełne uroku i bardzo klimatyczne zdjęcie. ;)
Piekny kadr i świetna obróbka. :)
Czepiacie się:) Szału faktycznie nie ma ale zdjęcie jest dobre i mnie się podoba :)
Swietne!!!! widac potege!
piter670
15-01-2009, 10:04
Jako pilny "czytacz" książek o fotografii widzę oczywiście połamanie i przegięcie reguł w obróbce zdjęcia.
Jako widz mogę powiedzieć, że w ogóle mi to nie przeszkadza. Obróbka zdjęcie "pojechana" i i inna, ale nie przypadkowa. Przemawia do mnie.
"Jako pilny "czytacz" książek o fotografii widzę oczywiście połamanie i przegięcie reguł w obróbce zdjęcia."
Jako eksperymentator nie widze polamania, a i przegiecia nie takie okropne,
ale zgadzam sie z brakiem przypadkowosci i praca mi jak najbardziej odpowiada.
dolaczam sie.