Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nostalgia
Umieściłem wpierw kolorową wersję tutaj: (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=84091), która jednak zdecydowanie przestała mi się podobać, za bardzo zalatywała odpustem, chociaż właśnie na odpust się stylizowałem, więc ją przerobiłem na b/w i dałem na Krajobraz. Wydaje mi się że b/w jest lepiej niż kolor i że bardziej pasuje do krajobrazu.
Zdjęcie jest lekką podróbką - sklejeniem dwóch zdjęć, więc jest raczej taką ahtystyczną próbą niż zdjęciem w dosłownym sensie.... :)
http://www.cezarmart.com/gallery/nostalgia_bw.jpg
Jednoczesnie nie wypacza jakos szczegolnie sensu fotografii... ;)
Osobiscie widzialbym bez niektorych elementow,
ale to sprawa zamyslu autora, a wykonanie mi sie podoba.
Ciekawy pomysł i sprawnie zrobiona obróbka mz. Podejrzewam jednak, że wielu będzie Ci miało za złe "wykorzystywanie" religijnych symboli - mi osobiście w tym podejściu to nie przeszkadza.
pozdr
Osobiscie widzialbym bez niektorych elementow,
Ciekaw jestem bez których..
ja jestem za wersja kolorową choć w b/w nie jest żle - w kolorze grają nawet sciany tej bramy - tutaj uciekły smaczki :-D
Bez podtekstow. W sensie wizualnym.
Nie bedacych czescia architektury.
borregaard
14-01-2009, 21:16
B&W kompletnie mi nie pasuje do tego klimatu.
Pzdr
Andrzej
B&W kompletnie mi nie pasuje do tego klimatu.
Pzdr
Andrzej
właśnie chciałem to napisać :-) pozdrówka
ja jestem za wersja kolorową choć w b/w nie jest żle - w kolorze grają nawet sciany tej bramy - tutaj uciekły smaczki :-D
popieram
popieram
No to się cieszę. W dziedzinie zwanej "fotografia ahtystyczna" czuję się jeszcze jak dziecko, czyli tak trochę po omacku i niepewnie... :)
malasana
14-01-2009, 21:37
Kolor o wiele lepszy. A samo zdjecie - ciekawe i wykonane bez zarzutu.
A tu już przegiąłeś z tytułem...
Uważam, że świetnie udało Ci się pokazać to co chciałeś.
Piszesz "kicz, nostalgia" - super pomysł ale dla mnie tylko i wyłącznie w kolorze ta fotka ma sens i niewątpliwy klimat.
Wracam i podoba mi się coraz bardziej.:-D
Pozdrawiam
Cudeńko, prawie jak Lubin Hartwiga. Ja bym się zadowolił nawet połową fotografii, tą bez obrazu.