Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret starszej kobiety patrzącej w dal - sepia
Kraftsman
14-01-2009, 02:49
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img78.imageshack.us/img78/4161/dsc2741sepiahighpassdw9.jpg)
Sculptoris
14-01-2009, 09:26
Tytuł przyćmił całą resztę ;-)
Kraftsman
14-01-2009, 11:01
dzięki za ten koment - znaczy się, dałbyś inny tytuł, krótszy?
motylanoga
14-01-2009, 11:24
Ciachnęłabym trochę z prawej strony, żeby nie było tak bardzo centralnie. I jak nie przepadam za sepią, tak tu mi się podoba.
Za kolezanka -- dziebko z prawej uciac, dziebko u gory dolozyc, i zlikwidowac ten jasny "glow" wokol postaci. Tez nie cierpie sepii, ale tutaj wyjatkowo pasuje (chociaz minimalnie zdjalbym nasycenia).
Oprócz cięcia z prawej całość sugeruję przyciemnić.
karol1302
14-01-2009, 13:28
dzięki za ten koment - znaczy się, dałbyś inny tytuł, krótszy?
Jak dla mnie to zdjęcie jest wtedy dobre, gdy daje nam do myślenia, wprowadza w zadumę.... opowiada historię, a Ty napaisałeś "Portret starszej kobiety patrzącej w dal" pozbawiając to zdjęcie wszystkiego o czy pisałem. pozdrawiam
Kraftsman
14-01-2009, 13:55
Jak dla mnie to zdjęcie jest wtedy dobre, gdy daje nam do myślenia, wprowadza w zadumę.... opowiada historię, a Ty napaisałeś "Portret starszej kobiety patrzącej w dal" pozbawiając to zdjęcie wszystkiego o czy pisałem. pozdrawiam
Wybrałem taki (emocjonalnie bezbarwny) tytuł właśnie po to, aby nie sugerować żadnej konkretnej interpretacji. Za zdjęciem stoi pewna historia i pewne emocje -- nie ma przeszkód aby próbować się ich doszukiwać.
Bardzo dobry i ładny portret.
Stig dał Ci wskazówki jak go "wychuchać";) - popieram.
OT ( no offence ): Wnioskując z podobieństwa i układu brwi na Twoim awatarze i portrecie tej Pani - są blisko spokrewnieni ? :)
Za Stigiem, tylko usunąc ten glow i bedzie piękny portret. Ja bym zostawił sepie ale w innej tonacji ( choc pisze z pracy wiec na laptoku nie wiem jak naprawde jest ).
Podoba mi sie ! :)
Pozdrawiam,
AMI
Kraftsman
14-01-2009, 16:56
Dziękuję wszystkim za uwagi.
Ciachnęłabym trochę z prawej strony, żeby nie było tak bardzo centralnie. I jak nie przepadam za sepią, tak tu mi się podoba.
Za kolezanka -- dziebko z prawej uciac, dziebko u gory dolozyc, i zlikwidowac ten jasny "glow" wokol postaci. Tez nie cierpie sepii, ale tutaj wyjatkowo pasuje (chociaz minimalnie zdjalbym nasycenia).
Za Stigiem, tylko usunąc ten glow i bedzie piękny portret. Ja bym zostawił sepie ale w innej tonacji ( choc pisze z pracy wiec na laptoku nie wiem jak naprawde jest ).
Podoba mi sie ! :)
Pozdrawiam,
AMI
Poświatę usunę - dzięki za tę podpowiedź - rzeczywiście nieco nienaturalnie to wygląda. Ciąć raczej nie będę - podoba mi się ten centralny statyczny kadr. Nad tonacją jeszcze posiedzę :-)
): Wnioskując z podobieństwa i układu brwi na Twoim awatarze i portrecie tej Pani - są blisko spokrewnieni ? :)
:-D W drugim stopniu w linii prostej - precyzyjniej rzecz ujmując. Ale to miała być tajemnica ;-)
Chyba kadrowałbym w pionie - tak wydaje mi się być ciut za bardzo centralnie, oraz chyba za dużo dołu .....
poza tym jak zwykle super: GO, konwersja ....
Dopiero teraz obejrzałem, więc nic nowego nie powiem:) podoba mi się nawet w sepii ale jak poprzednicy ciąć i usuń ten "glow", mi cholernie przeszkadza.
Kraftsman
17-01-2009, 22:17
Dziękuję za dalsze komentarze. Po zastanowieniu i kilku różnych próbach - kadru postanowiłem nie zmieniać. Taki najbardziej mi się podoba - choć rozumiem, że można mieć inny pogląd.