PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ostatnie dni jesieni [HDR]

yellow_p
13-01-2009, 20:10
http://img127.imageshack.us/img127/4152/hdrmu0.jpg

puchbeary
13-01-2009, 20:25
pomogę

edit
autor sobie ostatecznie poradził :D

I moim nie wprawnym okiem
za dużo czerwonego, dużo za to bałaganu. Nie podoba mi się specjalnie.

Nemeth
13-01-2009, 20:30
To nie HDR, tylko pseudoHDR. W dodatku taki ... kiepski. Kadr kiepski no i obróbka baaardzo słaba.

Jurandw
13-01-2009, 20:32
Za czerwono jak wyżej.
...aż spojrzałem za monitor czy nic mi się nie pali.

malasana
13-01-2009, 20:34
Fakt, zmasakrowane to zdjecie. Pewnie jakims narzedziem:)

Seeker
13-01-2009, 22:02
Widze, ze HDR ostatnio na topie... ;)

marbed
13-01-2009, 22:13
Fakt czerwone subpixele mają co robić. ocena na nie.

jarek76
13-01-2009, 22:29
Po cholerę robić takie kolorowanki skoro kadr jest za przeproszeniem do dupy :) kiepski chciałem powiedzieć :)
Jak dla mnie dramat !

borregaard
13-01-2009, 22:34
Jarku,to już nawet nie chodzi o kadr,ale czy tego nie widzi autor,że kolor posr......y..?
Pzdr
Andrzej

http://www.iv.pl/images/4ouanv933clw8wqwdb2j.jpg

Jak już tak bardzo chciałeś to pokazać trzeba było tej krwi utoczyć.....
I tak gó....o wygląda...

barracuda
13-01-2009, 22:34
Po cholerę robić takie kolorowanki skoro kadr jest za przeproszeniem do dupy :)

Do Nemetha pijesz?:)

kulten
13-01-2009, 22:45
Ta mnie zdjęcie jest fatalne. Rozumiem chwilową podnietę kolorami bo nie jeden z nas przez to przechodził ale wróć do tego zdjęcia za pół roku i ciekawe jak wtedy nań spojrzysz :mrgreen:.

BOSS
13-01-2009, 22:49
Ale wali po oczach ta czerwień :-(
Sorki ale kadr też do bani.

sea21
13-01-2009, 22:51
Jest noc i sąsiedzi pewnie sobie pomyśleli że otworzyłem burdel bo tak mi się czerwono zrobiło w pokoju.

MARTINK
13-01-2009, 22:52
No zdjecie nie jest za dobre...

Zastanawialiscie sie gdzie jest slonce ??
za drzewem ?
powyzej odbicia w wodzie ? - najbardziej prawdopodobne.
Po prawej ?

gromko
13-01-2009, 22:53
Zieleń trawy wyszła jak by była wczesna wiosna.

Nemeth
13-01-2009, 23:39
Do Nemetha pijesz?:)

?

Jurandw
14-01-2009, 01:00
Zastanawialiscie sie gdzie jest slonce ??
za drzewem ?
powyzej odbicia w wodzie ? - najbardziej prawdopodobne.
Po prawej ?

Słońce jest chyba za drzewami po lewej, a ten rażący odblask na wodzie po przekątnej to jego odbicie.
Przynajmniej tak się domyślam bo to są najjaśniejsze miejsca, jeżeli można tu tego słowa użyć :)

jarek76
14-01-2009, 08:40
?

Domyślam się że chodzi o twojego avatara :)

zbyczo
14-01-2009, 10:04
Po cholerę robić takie kolorowanki skoro kadr jest za przeproszeniem do dupy :) kiepski chciałem powiedzieć :)
Jak dla mnie dramat !

Dokładnie tak samo myslę.. - przecież to strata czasu!!!- no chyba że to jakiś automat- wczytujesz ze 3 pliki, idziesz na kawę, przychodzisz, wklejasz do forum i czekasz na opinie...
A dodatkowo, po jakiego grzyba bawić się tutaj HDR'em?, myślę że z jednego raw'a udało by się zrobic przynajmniej zdjęcie zjadliwe, nie walące tak po oczach...

Duca
14-01-2009, 10:40
oooo matko! ale pojechaliście zdrowo :mrgreen: teraz to już autor wątku nic nie odpowie... i wyrzuci aparat do kosza

anchel
14-01-2009, 12:24
<...> i wyrzuci aparat do kosza

Aparatu niech nie wyrzuca. Lepiej niech sobie kupi książkę jakąś a wyrzuci te chu....e programu do pseudo HDR. Albo niech je zastosuje zgodnie z przeznaczeniem. Do robienia zdjęć a nie płodzenia takich kalectw.

Piotr_ek
14-01-2009, 12:51
To nie HDR, tylko pseudoHDR. W dodatku taki ... kiepski. Kadr kiepski no i obróbka baaardzo słaba.

Nemeth !
Jesteś strasznym człowiekiem !
Mówisz ludziom takie rzeczy...
... i do tego masz cholerną rację :)

Sowulus12
14-01-2009, 13:00
Bardzo mi się nie podoba to zdjęcie.

PaweleM
14-01-2009, 13:31
dlugo jeszcze zamierzacie pastwic sie na autorem?...moze juz wystarczy?...kazdy kiedys zaczynal i kazdy robil slabe zdjecia...autor juz wie ze zdjecia sa slabe wiec po co go jeszcze dolowac?...dajcie juz spokoj...

Seeker
14-01-2009, 14:10
Obetnij troche dolu i lewej, a kadr nieco zyska.
Motyw jest do wytrzymania, tylko realizacja jakby odpustowa, ale trenuj, bo to jedyny sposob.

Na wszelki wypadek odnosnik do pewnego watku:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=75379

autograf
14-01-2009, 17:55
Aparatu niech nie wyrzuca. Lepiej niech sobie kupi książkę jakąś a wyrzuci te chu....e programu do pseudo HDR. Albo niech je zastosuje zgodnie z przeznaczeniem. Do robienia zdjęć a nie płodzenia takich kalectw.

Anchel - spodobało mi się to co powiedziałeś. W pełni zgadzam się z Tobą!

yellow_p
14-01-2009, 19:49
No więc tak...

Fotka zrobiona z jednej ręki na automacie. "Niby HDR" zrobiony na chybił trafił. Na zdjęciu nie panuje bałagan tylko CHAOS. Kadr - zupełnie przypadkowy.

Od niedawna odwiedzam to forum a dlatego, że teraz jestem posiadaczem Nikona.

A po co to zdjęcie? A po to, żeby przekonać się jak wyglądają recenzje na tym w/w.

Tylko kilku z Was pokusiło się o jakąkolwiek poradę. Jakąkolwiek wskazówkę, co poprawić, co jest źle. Reszta potrafi tylko krytykować, co sprawdziłem w wielu waszych postach.
Ale za to stali i znani bywalcy forum siebie oceniają bardzo pozytywnie.

Uwielbiam takie prowokacje. Wiele można się dowiedzieć, jaka atmosfera panuje na forach.

Tytuł był niesamowicie zachęcający...

Pozdrawiam.

Na spokojnie podeszli do tego: Seeker, pawcio_sztokholm, a to stanowi tylko 8%.

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

harb
14-01-2009, 20:21
No więc tak...

Fotka zrobiona z jednej ręki na automacie. "Niby HDR" zrobiony na chybił trafił. Na zdjęciu nie panuje bałagan tylko CHAOS.....

.......Uwielbiam takie prowokacje. Wiele można się dowiedzieć, jaka atmosfera panuje na forach......

nie wierze w to co piszesz, myslę że chcesz wybrnać z kłopotliwej sytuacji - ponadto fotka zawiera tyle wad ze nie kazdemu chce sie opisywac je obszernie - nie tak dawno była mowa o pewnym poziomie prezentowanych zdjeć :(

ps.ok.pokaz dobre zdjecie - moze mnie przekonasz do w/w słow

borregaard
14-01-2009, 20:22
Rzeczywiście ....prowokujesz dość długo...a postępów nie widać,raczej regres...:wink: :mrgreen:
http://www.cyberfoto.pl/miasto-krajobraz-natura-makro/83213-pierwsza-proba-hdr.htm
Cóż,pozostaje Ci tylko pożartować...

Bardzo udana prowokacja...92% uznało fotę za niezbyt nadającą się,grzecznie mówiąc,do poprawek...To wynik znakomicie oceniający to Forum,mz...:-D
Pzdr
Andrzej

Sowulus12
14-01-2009, 20:27
No więc tak...

Fotka zrobiona z jednej ręki na automacie. "Niby HDR" zrobiony na chybił trafił. Na zdjęciu nie panuje bałagan tylko CHAOS. Kadr - zupełnie przypadkowy.

Od niedawna odwiedzam to forum a dlatego, że teraz jestem posiadaczem Nikona.

A po co to zdjęcie? A po to, żeby przekonać się jak wyglądają recenzje na tym w/w.

Tylko kilku z Was pokusiło się o jakąkolwiek poradę. Jakąkolwiek wskazówkę, co poprawić, co jest źle. Reszta potrafi tylko krytykować, co sprawdziłem w wielu waszych postach.
Ale za to stali i znani bywalcy forum siebie oceniają bardzo pozytywnie.

Uwielbiam takie prowokacje. Wiele można się dowiedzieć, jaka atmosfera panuje na forach.

Tytuł był niesamowicie zachęcający...

Pozdrawiam.

Na spokojnie podeszli do tego: Seeker, pawcio_sztokholm, a to stanowi tylko 8%.

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Jestem tego samego zdania co Harb, czego się spodziewałeś - poklasku?

Jest pewna nazwa na forach dyskusyjnych na podobne zachowania jak Twoje - wiesz jaka?

PaweleM
14-01-2009, 20:29
""""Bardzo udana prowokacja...92% uznało fotę za niezbyt nadającą się,grzecznie mówiąc,do poprawek...To wynik znakomicie oceniający to Forum,mz..."""

Andrzej wybacz ale nie twierdzilem ze to zdjecie jest dobre.

yellow_p napisal :

"""A po co to zdjęcie? A po to, żeby przekonać się jak wyglądają recenzje na tym w/w."""

Dobrze wiadomo ze nie chodzi w tej sytuacji o zdjecie tylko o poziom pisanych pod zdjeciami komentarzy o czym bylo juz tu milion razy!

Seeker
14-01-2009, 20:30
;)

Sowulus12
14-01-2009, 20:32
Wspaniale nas kolega podzielił i wodzi nas za nos - zaraz się pokłócimy, a on się będzie cieszył....

Paweł, Andrzej - dajcie na luz... ;)

autograf
14-01-2009, 20:33
GNIOTOM STOP na Tym forum.

Awatar zmieniłem na tą okoliczność.

PaweleM
14-01-2009, 20:34
przeca ja na luzie;-)

borregaard
14-01-2009, 20:34
""""Bardzo udana prowokacja...92% uznało fotę za niezbyt nadającą się,grzecznie mówiąc,do poprawek...To wynik znakomicie oceniający to Forum,mz..."""

yellow_p napisal :

"""A po co to zdjęcie? A po to, żeby przekonać się jak wyglądają recenzje na tym w/w."""

Dobrze wiadomo ze nie chodzi w tej sytuacji o zdjecie tylko o poziom pisanych pod zdjeciami komentarzy o czym bylo juz tu milion razy!
Pawcio,tego nikt nie twierdził....jeszcze tego brakuje abyś miał do mnie pretensję....
:wink:
W zasadzie to wynik "testu" jest niższy,bo dureń borregaard dał nawet linka do poprawki...nie wiadomo po co....:mrgreen:
Pzdr
Andrzej

Sowulus...tak ewidentne gnioty nie są w stanie nas podzielić....

harb
14-01-2009, 20:36

yellow_p napisal :

i Ty Paweł dałes sie na te słowa kolegi yellow_p złapać:shock::shock::shock: - bo kolega yellow_p jest tak znaną postacią w kręgach fotograficznych ze moze sie swobodnie w takie gierki bawić :mrgreen: ---- jezeli tak to zły z Ciebie psycholog :-D

PaweleM
14-01-2009, 20:39
ze mnie zaden psycholog Janusz ;-)...ze mna naprawiaczeuropalet :-D

Andrzej...ale jakie pretensje...spokolooz...

Sowulus12
14-01-2009, 20:40
Sowulus...tak ewidentne gnioty nie są w stanie nas podzielić....

No to się cieszę - wolałem na zimne dmuchać ;)

anchel
14-01-2009, 20:58
A ja się przyznaję. Jestem burakiem i chamem. I trolem forumowym, którego karmą są zdjęcia domorosłych internetowych socjologów.
Chwała ętelygętom!

jaś
14-01-2009, 20:58
Nie przepadam za krytykowaniem, wczoraj miałem nawet coś napisać, ale żeby coś sensownego napisać musi być jakiś punkt zaczepienia, w innym przypadku autor nie odniesie żadnych korzyści, w tym zdjęciu zabrakło kadru, kompozycji, tematu, koloru, obróbki - czego się spodziewałeś autorze - pomrukiwania że nie jest tak źle albo że jest dobrze to dopiero byłby ubaw. Czekam teraz na tą "nieprowokacyjną" pracę.

swiatlo
14-01-2009, 21:04
Niebo tragiczne. Widać że był przepał do potęgi który autor na chybcika zamalował na szaro..