PDA

Zobacz pełną wersję : Naneu adventure K3-zamiennik...

Adamson
12-01-2009, 21:08
Witam,
jako iz zrezygnowalem z zakupu torby foto na korzysc plecaka mam do was jedno konkretne pytanie. B. podoba mi sie plecaczek naneu K3-szczegolnie ze wzgledu na ten system "wentylacyjny" na plecach; jest jednak on dla mnie troche zaduzy. Czy znajde cos dwukomorowego(komora foto mozliwie najmniejsza-d80+S17-70+Tamron 90+lampa,a komora na "graty" zeby chociaz jakas kurtke i wode 1l pomiescila), z jakims fajnym patentem "wentylacyjnym", mocowaniem na statyw no i zeby byl mniejszy jak k3? Z gory dzieki za wszystkie porady.

Pozdrawiam serdecznie
Adamson

snuti
13-01-2009, 00:04
Ja po długich poszukiwaniach i oglądaniach zdecydowałem się na plecak Tamrac Adventure 7 i jestem z niego bardzo zadowolony mimo, że nie ma takiego systemu wentylacyjnego. K3 też był dla mnie za duży.

Adamson
14-01-2009, 18:24
Ja po długich poszukiwaniach i oglądaniach zdecydowałem się na plecak Tamrac Adventure 7 i jestem z niego bardzo zadowolony mimo, że nie ma takiego systemu wentylacyjnego. K3 też był dla mnie za duży.

Dzieki i mi sie on rzucil w oczy, poszperalem na necie i obecnie zastanawiam sie nad tymi 2 modelami:
Naneu pro alpha
Tamrac adventure 7

Moze ktos widzial obydwa i jest w stanie pomoc, bo ja juz zglupialem...
Pozdrawiam:)

marekm
14-01-2009, 21:02
Tamrac Adventure 7..........27 x 17 x 16 cm
Naneu Pro Miulitary Alfa.....29 x 18 x 15 cm

Rozmiary teoretycznie podobne, ale ułożenie gratów całkiem inne.

W Tamrac'u zestaw body + obiektyw może mieć maksymalnie 17 cm, natomiast w Alfie 29 cm. IMHO różnica zasadnicza.

mini21
14-01-2009, 21:19
Czegoś tu nie kumam.
Przecież wątek jest o Naneu Pro K3 a nie o Alphie.
To w końcu o który ci chodzi?

Adamson
14-01-2009, 21:34
Czegoś tu nie kumam.

"jest jednak on dla mnie troche zaduzy. Czy znajde cos dwukomorowego(komora foto mozliwie najmniejsza-d80+S17-70+Tamron 90+lampa,a komora na "graty" zeby chociaz jakas kurtke i wode 1l pomiescila), z jakims fajnym patentem "wentylacyjnym", mocowaniem na statyw no i zeby byl mniejszy jak k3?"

i wszystko jasne:)

marekm, hmm faktycznie o tym nie pomyslalem...

mini21
14-01-2009, 22:19
No właśnie, i ostatnie słowa twojej wypowiedzi "z jakims fajnym patentem "wentylacyjnym" Alphę dyskwalifikuje.
Alpha nie ma nic takiego.

Może coś z Crumplera, np: "Ciepły prysznic", albo "Ślicznego chłopca"?

Adamson
14-01-2009, 22:44
Moze i masz racje ze maloprecyzyjnie sie wypowiedzialem. Nie znalazlem zadnego plecaka w tej cenie z tymze patentem, dlatego podalem inne propozycje.
Crumpler Pretty Boy jest fajny, ale z tego co widze nie ma mocowania na statyw, a ten drugi o ktorym piszesz niestety juz przekracza moj budzet. Moze jest jeszcze cos wartego polecenia?
Dzieki za zainteresowanie.

Pozdrawiam

marekm
14-01-2009, 23:02
Czegoś tu nie kumam.

Przecież kolega napisał:

... obecnie zastanawiam sie nad tymi 2 modelami:

Naneu pro alpha
Tamrac adventure 7...

... i do tej wypowiedzi się odniosłem. :)