Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Po drodze na Snieżnik
aficionado
12-01-2009, 20:47
jak to waszym zadaniem wygląda?
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img149.imageshack.us/img149/7949/dsc7500kopia1yq9.jpg)
2. Robione pod słońce...wiem wiem nie powinnam ale te choinki wyglądały bosko
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img230.imageshack.us/img230/4894/dsc75061mdx1.jpg)
Sowulus12
12-01-2009, 20:50
Ja pierdziele, ja będziesz przez chwilę cicho to usłyszysz jak mi spadają buty, tyle powiem :)
Jeszcze dodam że byłem w niedziele w Tatrach i taka właśnie była pogoda.
malasana
12-01-2009, 20:50
Wyglada bosko moim zdaniem:) Nie umiem sie zdecydowac ktory kadr lepszy. Obydwa mi sie podobaja.
Nikonozaur
12-01-2009, 20:59
A ja pogrymaszę deczko. Na jedynce coś nie tak poszło z niebem... Na dwójce, akurat tam gdzie jest dno tej pięknej doliny mamy zaśnieżoną choinkę. Krok w lewo rozwiązałby sytuację. Mimo tego podoba mi się.
december
12-01-2009, 21:13
Obie fotografie znakomite. Dlaczego uważasz że nie powinno się robić zdjęć pod słońce? Jak najbardziej się powinno robić takie foty! A twoje zdjęcie jest tego przykładem. Dzięki temu ośnieżone drzewa znakomicie kontrastują z tłem. To jest to!
pawel.szczerba
12-01-2009, 21:27
Rewelacja!
Sowulus12 świetnie oddał (http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=1063958&postcount=2) również i moje odczucia :-).
Jeśli na siłę miałbym sugerować cokolwiek, to rozważyłbym, czy na 2 nie byłoby lepiej, gdyby cienie choinek były widoczne. Teraz są obcięte i trochę ich żal.
Ale to naprawdę nie ma znaczenia - obydwa zdjęcia rewelacyjne :-).
Ale bajer!!!
jak bym tam był
jak to waszym zadaniem wygląda?
I Ty sie pytasz jak to wyglada?!!!Rany Boskie - sterylna czystosc tych zdjec wymiotla mi szczeke pod kolana.
irek6311
12-01-2009, 21:43
Extra fotki :D
borregaard
12-01-2009, 21:46
Świetnie wyszło...:-D
Pzdr
Andrzej
4*
Świetne! O ile na jedynce może nieco czuję niedosyt ciasnoty z prawej strony gdzie powoli zaczyna się coś dziać, o tyle po przewinięciu nad dwójkę szukam szczeny!
Zaj*** zimowe zdjęcia z gór
1. mnie nie przekonuje z racji kadru który jest wg mnie jakiś dziwny, cięty z prawej, jakiś mocniejszych elementów brakuje.
Do 2 nie mam zastrzeżeń - piękna zimowa fota, cudne warunki.
PS Wrzuć więcej jak masz ;]
Pzdr
pawel.szczerba
12-01-2009, 22:34
1. mnie nie przekonuje z racji kadru który jest wg mnie jakiś dziwny, cięty z prawej, jakiś mocniejszych elementów brakuje.
Mnie osobiście właśnie to urzekło w 1. Lubię jak fotografia wzbudza moją ciekawość typu "a co tam dalej było?". Już 6 raz zaglądam, licząc, że może jednak da się przewinąć i zobaczę, co tam jest po prawej ;-).
Ładne choć ja widziałbym je trochę jaśniejsze.
aficionado
12-01-2009, 22:37
A ja pogrymaszę deczko. Na jedynce coś nie tak poszło z niebem... Na dwójce, akurat tam gdzie jest dno tej pięknej doliny mamy zaśnieżoną choinkę. Krok w lewo rozwiązałby sytuację. Mimo tego podoba mi się.
No, w sumie...nie pomyślałam....:???:
Jeśli na siłę miałbym sugerować cokolwiek, to rozważyłbym, czy na 2 nie byłoby lepiej, gdyby cienie choinek były widoczne. Teraz są obcięte i trochę ich żal.
To prawda, cieni szkoda ale śnieg przed tymi choinkami był strasznie rozjeżdżony przez narciarzy.....nie wyglądał dobrze.
Jest mi bardzo przyjemnie, ze tyle fajnych rzeczy tu napisaliście :)
w jedynce coś nie tak z obróbką poszło MZ a na 2 faktycznie szkoda tych cieni :-)
ogólnie fajne (2 lepsiejsza) ;-) pozdrówka
aficionado
12-01-2009, 23:02
w jedynce coś nie tak z obróbką poszło MZ
a konkretnie? bo coś to mało mi mówi i nie wiem w czym tkwi błąd :oops:
krokus66
12-01-2009, 23:25
Obydwa zdjęcia b. mi się podobają. Drugie jest extra super! Przyłączam się do opinii, że pokazanie cieni (śnieg, pod słońce) zdecydowanie poprawiło by plastykę zdjęcia, ale i tak jest prześliczne. Drobna uwaga do wszystkich: wiem, że duże zdjęcie "rozmawia" z oglądającym, ale dużo traci i denerwuje gdyż nie można zobaczyć w całości. Gratuluję.
chmury po lewej (to jeszcze znośne) i dolina wygladają jak po jakimś "dziwnym" rozmyciu. nie wiem czy to błąd czy wina czegoś innego ale MZ nie wygląda to zbyt dobrze na tej fotce ; można wersję bez obróbki ???
Bardzo ładne:), juz dawno nie widziałem Prawdziwej Polskiej Zimy Super!!
ostrytux
12-01-2009, 23:41
Zdecydowanie numer dwa, bardzo dobra fota.
aficionado
12-01-2009, 23:45
chmury po lewej (to jeszcze znośne) i dolina wygladają jak po jakimś "dziwnym" rozmyciu. nie wiem czy to błąd czy wina czegoś innego ale MZ nie wygląda to zbyt dobrze na tej fotce ; można wersję bez obróbki ???
Myślę, że to błąd...ktoś pewnie źle chmury albo dolinę rozstawił ....a tak serio...żadnego rozmywania nie było a już na pewno nie dziwnego :)
Za dwójkę daję 5*
Na jedynce pomarudzę trochę na niebo (kolor), ale tak cicho, żeby nikt nie słyszał :-D.
Obie wspaniałe.
P.S. Z którego miejsca są te zdjęcia robione?
Myślę, że to błąd...ktoś pewnie źle chmury albo dolinę rozstawił ....a tak serio...żadnego rozmywania nie było a już na pewno nie dziwnego :)
no cóż :-) nie zmienia to faktu, że MZ na jedynce ta dolina jakaś dziwna jest, ostrość strasznie tam spadła i nie wygląda mi to na żadną chmurę czy też mgłę na 2 ta sama dolina (cyknięta 6 min. później) już wygląda normalnie ;-)
pozdrawiam
Dwójka - trójwymiarowość nie z tej planety...
"jak to waszym zadaniem wygląda?"
Naszym pieknie. Technikalia da sie poprawic, a kadry jednak masz.
Subiektywnie 1.
Grzegorz WO
13-01-2009, 01:32
Jak dla mnie "TO wygląda" WSPANIALE :-D
To odcinek od schroniska na szczyt? ;)
Szkoda że mnie tam zimą nie było. Zazdroszcze fotek ;)
obydwa bardzo bardzo..., acz dwójka bardziej się podoba :)
gratulacje
jedynka goni dwojkę ktora jest swietna :-D gratuluje
aficionado
13-01-2009, 21:53
no cóż :-) nie zmienia to faktu, że MZ na jedynce ta dolina jakaś dziwna jest, ostrość strasznie tam spadła i nie wygląda mi to na żadną chmurę czy też mgłę na 2 ta sama dolina (cyknięta 6 min. później) już wygląda normalnie ;-)
pozdrawiam
Hmmm...określenie, że ostrość spadła jest bardzo trafne, a że była bardzo ciężka to nie miałam siły jej podnieść :)
Nie wiem co tam się stało....ja tam widzę po prostu cień...nic tam nie mieszałam
To odcinek od schroniska na szczyt? ;)
Szkoda że mnie tam zimą nie było. Zazdroszcze fotek ;)
Dokładnie
Wszystkim odwiedzającym dziękuję za komentarze :)
Moim bardzo skromnym zdaniem - piękne, szczególnie 2-jeczka:-D
Grzesiek_G
13-01-2009, 22:53
łoł, ehhh, pozazdrościć
sniper88
13-01-2009, 22:56
Swietne zdjecia!:D
Wracam po raz kolejny. Są naprawdę świetne.
jak to waszym zadaniem wygląda?...
Ciekawie... nawet bardzo... T_P_
Hmmm...określenie, że ostrość spadła jest bardzo trafne, a że była bardzo ciężka to nie miałam siły jej podnieść :)
Nie wiem co tam się stało....ja tam widzę po prostu cień...nic tam nie mieszałam
i niech tak zostanie ;-)
pozdrawiam
Powracam ***** ( za dwa )