Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] średniowieczne szczątki
Witam szanowne grono, takie oto foto chciałem Wam pokazać:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img142.imageshack.us/img142/4916/dsc4209mmmex5.jpg)
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? czy wszystko jest nie tak? czy jednak może się podobać?
pzdr
malasana
12-01-2009, 14:55
Dla mnie jest ok, dobre zdjecie. Osobiscie rozjasnilbym bardziej selektywnie srodek kadru, moze pobawil sie nasyceniem. Ale zdjecie mi sie podoba.
no...ladnie jest to pokazane..ladnie...
To prawda. Ładnie pokazany, przemyślany kadr. Obróbka również podoba mi się.
Kadr jest jak najbardziej ok mz. Winieta przy tej kolorystyce niezbyt mi się podoba. Widzę, że nie tylko ja nie mam tam szczęścia do ładnego światła...
Nikonozaur
12-01-2009, 15:27
Fajnie, tak na ponuro zrobiłeś. Do ruin dobrze pasuje taki klimat. A co one za jedne?
A co one za jedne?
Olsztyn
Przydałoby się bardziej dramatyczne niebo :) ale i tak jest nieźle
Nikonozaur
12-01-2009, 15:35
Olsztyn
Dzięki. Ciekawie tam na tej Jurze.
pawel.szczerba
12-01-2009, 15:54
Bardzo mi się podoba. Lubię to miejsce i zdjęcie moim zdaniem dobrze oddaje jego (tego miejsca) charakter i atmosferę.
borregaard
12-01-2009, 15:58
Fajne ruinki...Szkoda,że nieciekawe światło..
Troszkę magentą "zaleciało"
Pzdr
Andrzej
Podoba mi się. Fajna obróbka. Kadr bez zarzutów.
Pozdrawiam:)
irek6311
12-01-2009, 16:14
Ładnie :D
Marcin T
12-01-2009, 19:55
Ładne, podoba mi się kadr. Winieta nie bardzo ale ja się nie znam.
fajnie mroczne, ciekawa jestem jak wychodzi w cz-b
no nieźle się "prowadzi" ten kadr :-) i myślę, że Gosia ma dobry pomysł :-) pozdrówka
Firefighter
12-01-2009, 20:32
Witam ... no tak Olsztyn k/Częstochowy urzeka chyba wszystkich. Też mam kilka ujęć tylko, że jeszcze za czasów kompaktu :) ... Dobre ujęcie podoba mi się !!
(najlepsze w tym wszystkim jest ruchoma kasa ;) )
Sowulus12
12-01-2009, 20:37
Fajne, bardzo przyjemnie się ogląda.
Szkoda swiatelka, ale bardzo ladnie pokazane.
Dla mnie super w postaci takiej jaka jest obecnie. Winieta dostarczyła dużo na +.
Dzięki wielkie! nie spodziewałem się tylu pozytywnych komentarzy, a są one dowodem na to że idę w dobrym kierunku i motywują jak nic do dalszych działań :)
Jak już powiedziano to ruiny zamku w Olsztynie, niestety przyjechałem na miejsce zbyt późno, było szaro, buro, niebo nieciekawe i zaczynało kropić, także aura kompletnie nie dopisała. Dlatego ten kierunek obróbki wydał mi się najbardziej odpowiedni. Szkoda tylko tego nieba...
Spróbuje coś pokombinować z bw, jak będzie ok to wrzucę .
Dzięki za wszystkie uwagi i pozdrawiam!
Dobry kadr i świetne kolory. Mam wątpliwości czy wspomniana winieta jest tu potrzebna, ale żeby to ocenić trzeba by zobaczyć jak wygląda bez niej.
bardzo przyjemne zdjecie - ładnie podoba sie :-D widac ze fotka dopracowana
Ładne, klimatyczne, takie... średniowieczne.
Ścieżka idealnie ustawia kompozycję i wyznacza drogę dla oczu, które zanim dotrą do zamku mijają przepiękne głazy. Nie ma tu nawet jednego zbędnego elementu a to w fotografii nie lada sztuka. Gratuluję.