PDA

Zobacz pełną wersję : eizo s2231w + Toshiba 9ecra A9

martur
11-01-2009, 12:56
Witam wszystkich!

Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem zew.monitora do mojego lapka:)

Wszystko ładnie piękni tylko mam jeden problem: za żadną cholerę nie mogę wyświetlić obrazu na monitorze zew. za pomocą wyjścia DVI. Jak podłączę monitor do stacji dokującej za pomocą kabla D-SUB wszystko ładnie śmiga - obraz jest wyświetlany na lapku i monitorze zew. w różnych konfiguracjach: pulpit rozszerzony, pulpit sklonowany lub pojedynczy. Po podłączeniu przez DVI monitor nie może znaleźć sygnału.

Próbowałem pogrzebać w BIOSI-e, ale tam jest tylko opcja wyboru ekranu podczas botowania systemu.

System to WinXP Prof SP3 a karta graficzna to GMA X3100.

Może macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? A może zostawić na D-SUB?

Pozdrawiam!

Tom01
12-01-2009, 14:26
Proszę podłączyć inny monitor pod DVI i sprawdzić czy jest sygnał. Ewentualnie również swój monitor pod inny komputer. Spotkałem się z przypadkiem kiedy kiepskiej jakości karty graficzne i monitor z "wysokimi wymaganiami" nie potrafiły się dogadać. Tecra to jedna z najlepszych linii Toshiby, więc słaba jakość jest mało prawdopodobna, ale sprawdzić nie zaszkodzi.

Uysy.
13-01-2009, 12:09
za żadną cholerę nie mogę wyświetlić obrazu na monitorze zew. za pomocą wyjścia DVI.

Czy na pewno masz wyjście DVI w notebooku? Czy może masz kabel D-SUB - DVI?
Jeśli tak to mam podobnie (Toshiba Satellite z Vistą Home + Nec 2190UXi), ale mówiąc szczerze nie bawiłem się za dużo i po prostu podłączyłem przez D-SUB.

martur
13-01-2009, 13:56
W stacji dokującej mam wyjście DVI i D-SUB, a w notebooku mam samo D-SUB

LubMich
25-01-2009, 14:54
Moze byc tak, ze z tym komputerem gniazdo dvi w stacji bedzie nie aktywne. Poprostu z jego k. grafiki wcale nie jest wyprowadzony cyfrowy sygnał. Stacja dokująca jako bardziej uniwersalna na dodatkowe wyjście ale obsługiwane tylko z niektórymi komputerami.