Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Filmy restartują system-dlaczego??

barracuda
10-01-2009, 19:32
Mam problem z odtwarzaniem filmów na kompie. W większości działają normalnie ale zdarza się, że po odpaleniu filmu komputer od razu się wyłącza i ponownie uruchamia. Miałem ten problem wcześnie. Wczoraj zrobiłem format i znowu jest to samo. System, który mam to windows XP z service pack'iem 2. O co może chodzić? Jakieś sterowniki czy cos innego...?

nowart
11-01-2009, 01:03
Jak przeinstalowałeś system i to samo to najprawdopodobniej kwestie sprzętowe. Filmy tak naprawdę bardzo obciążają procesor - nie masz go aby nieumiejętnie podkręconego? Lub inne komponenty podkręcone? Może coś się przegrzewa (grafika, procesor, pamięci)?

fIlek
11-01-2009, 01:08
Mam problem z odtwarzaniem filmów na kompie. W większości działają normalnie ale zdarza się, że po odpaleniu filmu komputer od razu się wyłącza i ponownie uruchamia. Miałem ten problem wcześnie. Wczoraj zrobiłem format i znowu jest to samo. System, który mam to windows XP z service pack'iem 2. O co może chodzić? Jakieś sterowniki czy cos innego...?

Na 99% kodeki - wypadałoby ściągnąć dobrą paczkę z kodekami - powinno pomóc.

Dex
11-01-2009, 01:35
Jak kodeki to zainstaluj np. ffdshow.
Przydało by sie też byś zobaczył dokładnie dlaczego sie komp restartuje - przeczytać komunikat o błędzie.

barracuda
11-01-2009, 12:41
Jednak kodeki ale nie ffdshow, no to już miałem. Zainstalowałem całą paczkę kodeków i poszło.

Aniołek
12-01-2009, 09:35
Z tymi całymi paczkami to lepiej uważać. Lepiej użyć np AVIcodec-ka i sprawdzić jakich kodeków wymaga film i te właśnie zainstalować.