Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zimny zachód - [Nemeth]
Witam
Zimny styczniowy zachód w okolicach portu w Gdyni.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img57.imageshack.us/img57/93/dsc6482v1vx0.jpg)
pozdr.
Nie zachwyciłem się. Dół troszkę za ciemny, kolory wyblakłe i mdłe. Kadr bez rewelacji. Jak by to zdjęcie wystawił ktoś nowy, to co drugi komentarz byłby w stylu: "fajne ale przydałoby się trochę obróbki". I za chwile posypałoby się "ja to widzę na przykład tak...." ;]
Oczywiście oceniam na tle całości dorobku bo pewnie są tacy, którzy nie powstydziliby się tego zdjęcia w swoim portfolio. Ale ja bym sobie tym razem nie wydrukował.
Jestem kilkadziesiąt godzin na forum a już znajduje naśladowców.Schlebia mi to.Uznanie za pracowitość.
Jestem kilkadziesiąt godzin na forum a już znajduje naśladowców.Schlebia mi to.Uznanie za pracowitość.
Ale o czym ty...?
borregaard
10-01-2009, 12:06
Nie zgadzam się z Anchela zdaniem...nie powstydziłbym się.......:-D
Jest to b.dojrzałe foto.Jedno z tych Nemetha,które mi się podoba...
Bardzo ładnie jest blisko....kamień i okolica....
Pzdr
Andrzej
4*
borregaard
10-01-2009, 12:08
Ale o czym ty...?
To tak jest ,jak się wali nadgodziny w sieci....:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
...widzę ,że i ja walę na ilość......sorry,zmieniłem gatunek i jeszcze trzyma...:mrgreen:
Jak dla mnie świetna fota, i właśnie ten stonowany kolorek jest wspaniały. Jeżeli o mnie chodzi to *****
Elegancka symetria.
Nemeth, widziałeś, że leci Ci trochę lewo?
Bowers - czy z Tobą wszystko w porządku? Tak tylko pytam w trosce...
Zdjęcie w Twoim stylu. nie może się nie podobać. :)
-----------------------------------
hhehehhe :)
Bowers - czy z Tobą wszystko w porządku? Tak tylko pytam w trosce...
Ja już wiem o co biega - o ramkę ;]
A co opinii nt. zdjęcia - de gustibus etc, etc.
Nawet dziesięć gwiazdek nie zmieni mojego zdania. Piszę co myślę, myślę co piszę ;]
Ja już wiem o co biega - o ramkę ;]
A co opinii nt. zdjęcia - de gustibus etc, etc.
Nawet dziesięć gwiazdek nie zmieni mojego zdania. Piszę co myślę, myślę co piszę ;]
I kwadrat i symetrie /no prawie/.
kolejne dobre---- kamulec generalnie w centrum z tymi dwoma po bokach znajduje pełne uzasadnienie :-D
Nie zachwyciłem się.(...)
No cóż... Nie ma przymusu zachwytu :) Na treklens dałem oryginał bez dodanego kontrastu - czyli tak jak było w realu. Chciałem dodać trochę saturacji ale powstrzymałem się. I tak tego kontrastu żałuję, bo cóż mogę powiedzieć. Było zimno, ciemno, ponuro, wilgotno... niemal monochromatycznie.
Elegancka symetria.
Nemeth, widziałeś, że leci Ci trochę lewo?
(...)
Punkt dla Ciebie. Całe 0,15 stopnia. Mam gorączkę przez ten plener i mi umknęło :|
Ja już wiem o co biega - o ramkę ;](...)
anchel - jeśli chodzi o "ramkę" to chyba ja mogę powiedzieć, że znajduję naśladowców... no nie? :D Z resztą chyba nie tylko jeśli chodzi o ramki hiehie :D
borregaard
10-01-2009, 12:22
A tak serio....wszystko gra...?
Pzdr
Andrzej
Spoko, ale byś wcześniej zapoznał się z galerią kolegi ;]
:mrgreen:
Nie żebym się spierał bo to w sumie zabawne ... ale ... mnie chyba dłużej wyzywają za kwadraty i wszechobecne symetrie niż Ty na forum jesteś :)
Pershing
10-01-2009, 12:48
A Ty byś Maćku nie mógł choć raz jakiejś kaszanki wstawić tak choć horyzont skrzywić cucuś, żeby człowiek mógł napisać dla odmiany nie podoba mi się, a tak cóż ile można się powtarzać... no zaje...fajne znów na ściane.
A Ty byś Maćku nie mógł choć raz jakiejś kaszanki wstawić tak choć horyzont skrzywić cucuś,(...)
To piszę przecież :) 0,15 stopnia :oops: No gniota dałem... :mrgreen:
Pershing
10-01-2009, 12:56
No właśnie doczytałem, ale wiesz ja kątomierza w oczach nie mam i kurcze wyobraź sobie, że nie zauważyłem. Mój błąd a mogłem się trochę popastwić. Ciekawe kiedy taka okazja znów się powtórzy:)
"Jestem kilkadziesiąt godzin na forum a już znajduje naśladowców.Schlebia mi to.Uznanie za pracowitość."
Cokolwiek by to mialo znaczyc, tekst jest swietny ;).
Podoba mi sie w tym ujeciu ozywienie kadru odbiciem. Takie delikatne odrealnienie.
"Ciekawe kiedy taka okazja znów się powtórzy"
Never ! never ! und forever !!! :)
Grzegorka
10-01-2009, 13:15
o lol :mrgreen: Czytam i oczom nie wierzę... :mrgreen: Maciek Ty niedobry naśladowco! :p
Spoko, ale byś wcześniej zapoznał się z galerią kolegi ;]
o to to!
Ale pewność siebie bowers masz niezłomną. Prawie jak Nemeth. :p
EDIT: Zerknęłąm w Twoje wątki, to co napisałeś MUSIAŁO być żartem, bo Nemetha wymieniłeś jako jednego z tych, których opinię o swoich zdjęciach (tych w passe-partout) chciałeś usłyszeć. Tak więc zapewne zdawałeś sobie sprawę, że Nemeth od długiego czasu tak "oprawia" zdjęcia. Może jednak to Ty naśladowałeś? :D
EDIT2: Aaaaa... zdjęcie mi się podoba. :D Szkoda tylko, że przypłacone chorobą :(
mariusz_777
10-01-2009, 13:32
Bardzo mi się podoba :) klasyka po prostu;)
Pozdrawiam
wojtek6308
10-01-2009, 13:37
Mnie się podoba :-D ... i chciałbym mieć choć w małej części tak udane
o lol :mrgreen: Czytam i oczom nie wierzę... :mrgreen: Maciek Ty niedobry naśladowco! :p
o to to!
Ale pewność siebie bowers masz niezłomną. Prawie jak Nemeth. :p
EDIT: Zerknęłąm w Twoje wątki, to co napisałeś MUSIAŁO być żartem, bo Nemetha wymieniłeś jako jednego z tych, których opinię o swoich zdjęciach (tych w passe-partout) chciałeś usłyszeć. Tak więc zapewne zdawałeś sobie sprawę, że Nemeth od długiego czasu tak "oprawia" zdjęcia. Może jednak to Ty naśladowałeś? :D
EDIT2: Aaaaa... zdjęcie mi się podoba. :D Szkoda tylko, że przypłacone chorobą :(
Widzę że częściej muszę używać emotikony/chociaż tego nie lubię/aby być lepiej rozumianym.Ale część usherów załapała o co chodzi.Oczywiście że Nemeth był pierwszy , mam go "W ulubionych" i pilnie śledzę jego fotografie.
Nikonozaur
10-01-2009, 13:52
Typowa Nemethowszczyzna - pięknie.
"Twarz" * tego zdjęcia, odpowiednio dobrany czas (mam na mysli przede wszystkim wodę), aby wyszedł odpowiednio cień kamulca na pierwszym planie - to wszystko mówi o jakości tej fotografii.
I całe szczęście, ze nie krzyknąłeś kolorem i kontrastem.
Gratulacje
* w pierwszym spojrzeniu skojarzyło mi się z twarzą.
Piotr_ek
10-01-2009, 15:32
Zdjęcie takie bardzo Nemethowe...
Podoba się.
Jeżeli chodzi o moje wewnętrzne odczucia po wpatrzeniu się w fotografię to stwierdzam, że zrobiło mi się zimno...
Mogłeś dać trochę silniejsze barwy na niebie...
"Zerknęłąm w Twoje wątki, to co napisałeś MUSIAŁO być żartem"
Czyzby ktos myslal inaczej...? Teraz dopiero w szoku jestem :)
(...)
Czyzby ktos myslal inaczej...? Teraz dopiero w szoku jestem :)
Tak. Ja :twisted:
moonrage
10-01-2009, 20:43
kurcze wszyscy chwalą.....hmmm a co mi tam będę oryginalny i powiem, że mi się nie podoba to passepartout, jest zbyt nachalne.
a zdjęcie ładniutkie :)
pozdrawiam
Piotr_ek
11-01-2009, 00:37
hmmm a co mi tam będę oryginalny i powiem, że mi się nie podoba to passepartout, jest zbyt nachalne.
Powiem szczerze, że nie potrafił bym oglądać pracy Maćka, która nie była by wyposażona w passe-partout :)
Czułbym się wówczas nieswojo.
Ghost Dog
11-01-2009, 01:42
Takich fotek wykonałeś już sporo i to znacznie lepszych. Tą postrzegam jako kolejną.... Pozdrawiam
borregaard
11-01-2009, 11:01
kurcze wszyscy chwalą.....hmmm a co mi tam będę oryginalny i powiem, że mi się nie podoba to passepartout, jest zbyt nachalne.
a zdjęcie ładniutkie :)
pozdrawiam
Możesz sobie gadać......
Jak Ci to pomoże,to napiszmy razem petycję.....na Berdyczów.....:mrgreen::mrgreen:
Pzdr
Andrzej
No cóż, Twoje fotki mogą się podobać bardziej lub mniej ale chyba nie mogą się nie podobać wcale:smile:
Już kiedyś pisałam, że masz swój rozpoznawalny, przynajmniej na FORUM ,styl jeśli chodzi o morskie prace.
Gratuluję i tak 3-maj.
Złe nie jest ale też i nie zatrzymuje na dłużej.
borregaard
11-01-2009, 23:50
Złe nie jest ale też i nie zatrzymuje na dłużej.
Piotrze,jeśli to zdjęcie nie zatrzymuje na dłużej ,to które...?
Teraz walę serio..Jest pod względem kadru,obróbki ...praktycznie idealne..Myślę,że Maciek tu włożył sporo pracy,zresztą zawsze wkłada,jeśli nie to jest gieniek....:mrgreen: Mnie się podoba to ,że Maciek myśli przed naciśnięciem "play'..:mrgreen:...i potem jest mniej roboty....
Pzdr
Andrzej
Andrzeju rozumiem, że jesteś pod dużym wrażeniem tego zdjęcia ale pozwolisz, że będę miał swoje zdanie ok.
borregaard
12-01-2009, 00:02
Andrzeju rozumiem, że jesteś pod dużym wrażeniem tego zdjęcia ale pozwolisz, że będę miał swoje zdanie ok.
Jasne że sure....:mrgreen:
Czy kiedykolwiek ograniczałem swobodę czucia....?
Ale lepsze jest to,że nikt i nigdy nie brał i by nie brał tego serio......
Pzdr
Andrzej
a to ciekawe.... :p
Praca mi się podoba. Jak zwykle Nemethowy styl:)
Na pochwały Twoich prac wykorzystałem cały zasób słów. Pozostaje mi milczeć...
... i dodawać gwiazdki.