PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pierwsze w tym roku rolosy :)

marbed
09-01-2009, 23:16
Wiem że jeden z moich kolegów lubi rolosy. Ciekawe czy może się mu spodobać?
Przy drodze Lublin-Chełm kiedyś

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

Calme
09-01-2009, 23:18
Marku nie znałem Cię z tej strony - musimy się do siebie zbliżyć :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

malibu
09-01-2009, 23:20
Marku nie znałem Cię z tej strony - musimy się do siebie zbliżyć :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

od rolosa strony ? :mrgreen:

Calme
09-01-2009, 23:20
Jak zwał tak zwał - grunt, że na słomie :twisted::twisted::twisted:

Marku a wracając do foty mz kilka uwag czy wskazówek jak wolisz to nazwać. Pierwsza jest taka, że widz ma wrażenie, iż kadr trochę "leci" na prawo. Dodatkowo dałbym przy samym kadrowaniu nieco więcej u dołu miejsca tak aby rolos nie był tak blisko krawędzi dolnej samego kadru. Co do konwersji BW należałoby bardziej zrównoważyć ciemniejszą lewą cześć nieba w stosunku do prawej. Chmury na samym końcu kadru nad horyzontem nie wiem czemu (obróbka ? konwersja ? zmniejszenie ?) wyglądają trochę jakoś mało naturalnie jak namalowane ?

marbed
09-01-2009, 23:52
Dołu więcej nie było kadr lekko leci ale tam nie było zupełnie płasko więc ziemi będę przechylał. Ta na niebie nierównowaga to fakt do poprawy a chmurki nad horyzontem na oryginale niemal identyczne. Pochylam głowę i dzięki za cenne uwagi :) Im się człowiek bardziej stara tym mniejsze szczegóły umykają.
A za krytykę to pogadamy jutro na plenerku = będziesz za karę manfrotkę mi taszczył :mrgreen:

Calme
10-01-2009, 00:03
Nie manfrotke a plecak nie taszczyl a niosl i nie ja Tobie a Ty mi - tak to widze :mrgreen:

malasana
10-01-2009, 02:33
Widzialem tu wiele rolosow. I musze niestety stwierdzic, ze te do najlepszych nie naleza. Chyba za sprawa kadru. Mam wrazenie, ze jest niespokojny, brakuje w nim rownowagi miedzy lewa i prawa strona.

kodi
10-01-2009, 03:16
Chmury nie bałdzo:)

borregaard
10-01-2009, 11:02
Co do równowagi.. się zgadzam,ale reszta OK......dawaj kolor...:-D
Pzdr
Andrzej

marbed
10-01-2009, 13:59
Dzięki Andrzej. Wytłumacz mi brak tejże równowagi jak nie przymierzając "Chłop krowie na miedzy" bo chyba przez tą pogodę nie zdanżam :D

borregaard
10-01-2009, 14:22
Popatrz spokojnie na kadr......wszystko co ciężkie,ciemne masz po jednej stronie kadru.....No ,większość....:grin:

Seeker
10-01-2009, 14:28
Andrzej dobrze gada, harmonia pojechala z orkiestra.