Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Indie - Rajasthan
Przepraszam, ze nie wklejam zdjec do watku, ale zdjec jest po prostu za duzo.
Zdjecia sa nieruszane, JPEGi z puchy.
Zapraszam! -> http://elvis.net.autocom.pl/Indie/ (http://elvis.net.autocom.pl/Indie/)
Mnie się spodobało. Jak na reportażyk jest wiele ujęc przedstawiających stan i życie ludzi w Indiach. Co do techniki - niektóre wydają się za ciemne, brakuje ostrości, jeśli to nie problem to jakim szkłem operowałeś? Dlaczego zdjęcia prosto z puchy? Na twoim miejscu posiedziałbym trochę nad nimi bo materiał jest w sam raz na dobry postprocess:)
p.s: nie ma to jak segregacja śmieci (mam na myśli fote z krówką:))
Bardzo fajna seria, cieplutko i kolorowo, choc Taj Majal o wyprostowanie do pionu az sie prosi ;)
Zastanawia mnie jak to jest z tymi Indiami. Podroznicy zawsze przywozą zdjęcia ludzi w kolorowych chustach, architektury, owoców na straganach, krów, śmieci, brudnych ulic... ladnie, kolorowo, orientalnie. Ale co ze studiami filmowymi Bolywoodu albo najlepszymi informatykami na świecie? Czy chowają się w tych obdrapanych domkach? Jak wyglądają dzielnice biznesowe? Banki? Korporacje? Lotniska? Przeciez troche tego tam jest...? A moze się mylę?
Co do techniki - niektóre wydają się za ciemne, brakuje ostrości, jeśli to nie problem to jakim szkłem operowałeś? Dlaczego zdjęcia prosto z puchy?
Ostrosci brakuje tam, gdzie fotografowany obiekt sie ruszal :) Wiekszosc to street foto, bez pozowania, aby nie bylo sztucznie. D70s + 16-85VR+ 50 1.8. Zdjecia prosto z puchy, bo chwilowo zadowala mnie taka jakosc i nie mam ochoty meczyc sie z NXem. W kolejce proiorytetowej jest jeszcze B/W do wywolania :)
dominik77
10-01-2009, 11:33
Zastanawia mnie jak to jest z tymi Indiami. Podroznicy zawsze przywozą zdjęcia ludzi w kolorowych chustach, architektury, owoców na straganach, krów, śmieci, brudnych ulic... ladnie, kolorowo, orientalnie. Ale co ze studiami filmowymi Bolywoodu albo najlepszymi informatykami na świecie? Czy chowają się w tych obdrapanych domkach? Jak wyglądają dzielnice biznesowe? Banki? Korporacje? Lotniska? Przeciez troche tego tam jest...? A moze się mylę?
Byłem w Indiach w tym roku. Europejczycy robią zdjęcia głównie temu, czego nie ma u nas. Czyli brudne dzieci, krowy, bałagan. Bo to jest dla nas interesujące.
Natomiast w większych miastach są również nowoczesne dzielnice, budynki. Bardziej "europejski świat". Aczkolwiek faktem jest, że wystarczy przejść jedną ulicę i wkracza się do świata jak na zdjęciach Kamila.
Indie stoją na rozdrożu między nowoczesnością, a swoją tradycją. Ich kobiety marzą o bladej skórze (Dove sprzedaje specjalnie wybielające balsamy do ciała - na odwrót jak u nas :D). Chaos niesamowity.
Zdjęcia Kamil ciekawe.
Zapraszam na mojego bloga. Mam także zdjęcia z Indii.
Cały set bardzo mi się podoba. Było kilka zdjęć w których zmieniłbym parę rzeczy, ale wiele pstryków było rewelacyjnych (jak dla mnie) ;-)