Zobacz pełną wersję : E-500 za grosze?
superkomornik
09-01-2009, 13:14
W internecie trafiłem na taką ofertę:
http://techmarket.pl/produkt-Aparaty_cyfrowe_Olympus_Olympus_E_500_2B_2_obiekty wy-79T-01263,144.html
Coś za tanio... w opisie nie znalazłem żadnego haczyka. Co dziwne cena co chwilę się zmienia... raz jest 490-kilka, raz trochę ponad 500zł. Trochę to podejrzane...
W internecie trafiłem na taką ofertę:
http://techmarket.pl/produkt-Aparaty_cyfrowe_Olympus_Olympus_E_500_2B_2_obiekty wy-79T-01263,144.html
Coś za tanio... w opisie nie znalazłem żadnego haczyka. Co dziwne cena co chwilę się zmienia... raz jest 490-kilka, raz trochę ponad 500zł. Trochę to podejrzane...
Masz tam numer do sklepu, zadzwoń i zapytaj, w czym problem?
superkomornik
09-01-2009, 13:22
Ja nie chcę kupić...tak jako ciekawostkę wrzuciłem ;-)
Sowulus12
09-01-2009, 13:30
Rozmawiałem z nimi to pomyłka na stronie ;)
jacek.gold
09-01-2009, 13:34
kupiłem :)
superkomornik
09-01-2009, 13:37
Trzeba było brać od razu całą ciężarówke ;-)
Sowulus12
09-01-2009, 13:42
Ja zadzwoniłem i poprosiłem o zapakowanie i wysłanie 20 zestawów i kobieta zaczęła się śmiać i powiedziała że to pomyłka, poza tym to nie jest oferta handlowa w myśl KC.
jacek.gold
09-01-2009, 13:44
Ja zadzwoniłem i poprosiłem o zapakowanie i wysłanie 20 zestawów i kobieta zaczęła się śmiać i powiedziała że to pomyłka, poza tym to nie jest oferta handlowa w myśl KC.
ale ja kupiłem i dostałem potwierdzenie transakcji :) ale kupiłem tylko 1szt
ale ja kupiłem i dostałem potwierdzenie transakcji :) ale kupiłem tylko 1szt
A był w końcu jakiś haczyk czy nie?
jacek.gold
09-01-2009, 13:50
pomyłka oczywiście to jest ale skoro wystawili i zawierają transakcje to tylko się cieszyć :)
może w ramach zadośćuczynienia za straty moralne po informacji ze nie kupię w tej cenie dostanę nagrodę pocieszenia :)
pomyłka oczywiście to jest ale skoro wystawili i zawierają transakcje to tylko się cieszyć :)
może w ramach zadośćuczynienia za straty moralne po informacji ze nie kupię w tej cenie dostanę nagrodę pocieszenia :)
Znając życie albo dostaniesz towar ale z ceną o wiele wyższą niż sugerowana i tam zostanie napisane że to pomyłka i przepraszają za problem i jeśli pan chce to może kupić w prawdziwej cenie, albo zadzwonią i poinformują Cię że nastąpiła pomyłka. Czas pokaże.
Jestem ciekaw jak to się skończy!?
Widzę, że już się połapali bo piszą, że towar niedostępny.
Jacku napisz koniecznie jak się sprawa skończy!
Jestem ciekaw jak to się skończy!?
Widzę, że już się połapali bo piszą, że towar niedostępny.
Zauważyli że na forum poruszyliśmy ten temat? :mrgreen:
A tak na poważnie to pewnie dużo pytań było odnośnie tego zestawu i coś zaczęło być podejrzane.
sokrates
09-01-2009, 16:08
szkoda zachodu, ale jak masz czas to sprawa w sądzie wygrana - było wiele podobnych "pomyłek" na allegro i w innych sklepach, większość na korzyść kupującego się rozegrała.
jacek.gold
10-01-2009, 10:36
wczoraj około 15 zadzwonił ktoś ze sklepu i w sposób nadzwyczaj miły i ociekajacy miodem przepraszał za pomyłkę systemową
wczoraj około 15 zadzwonił ktoś ze sklepu i w sposób nadzwyczaj miły i ociekajacy miodem przepraszał za pomyłkę systemową
Jacku trzeba bylo powiedziec krotko ze cie to nie interesuje ze system sie pomyslil wedlug prawa handlowego transakcja zostala przeporwadzona poprawnie, a sprzedajacy ma obowiazek ci sprzedac dokladnie taki towar jaki zamowiles za taka cene jaka byla podana:) cena ktora widnieje jest cena zakupu i mozesz ich troche postraszyc wydzialem konsumenta:) pewnie dostaniesz ten aprarat za taka cene
t.kasyna
10-01-2009, 11:42
Sprawę masz wygraną!
Mogłeś jeszcze wydrukować stronę z ofertą, ale jeżeli złożyłeś zamówienie, to na pewno dostałeś potwierdzenie zamówienia.
Muszą Ci sprzedać, za taką cenę za jaką kupiłeś!
Jakiś czas temu w gazecie (Dziennik Bałtycki) opisywali przypadek, gdzie sklep internetowy miał na swojej stronie jakiś zestaw kina domowego za ok. 150zł, a w rzeczywistości kosztował on 700zł.
Kilka osób kupiło kilkadziesiąt zestawów i sklep musiał im sprzedać za te ok. 150zł/zestaw.
jacek.gold
10-01-2009, 21:13
Sprawę masz wygraną!
Mogłeś jeszcze wydrukować stronę z ofertą, ale jeżeli złożyłeś zamówienie, to na pewno dostałeś potwierdzenie zamówienia.
Muszą Ci sprzedać, za taką cenę za jaką kupiłeś!
Jakiś czas temu w gazecie (Dziennik Bałtycki) opisywali przypadek, gdzie sklep internetowy miał na swojej stronie jakiś zestaw kina domowego za ok. 150zł, a w rzeczywistości kosztował on 700zł.
Kilka osób kupiło kilkadziesiąt zestawów i sklep musiał im sprzedać za te ok. 150zł/zestaw.
niby tak ale nie chciało by mi sie włóczyć po sądach o 2000 pln :)
niby tak ale nie chciało by mi sie włóczyć po sądach o 2000 pln :)
Poza tym przypuszczam, że gdybyś wygrał, to pewnie jakiś koleś, który się tam rąbnął dostałby po dupie osobiście, pewnie finansowo, a w końcu to też człowiek.
Zawsze jest ta druga strona medalu, Jacek by się może cieszył z udanego zakupu, a tam ktoś musiałby za to zapłacić. To też tylko ludzie...
bloodcrawler
11-01-2009, 12:30
No pewnie, że do sądu z tym. Jak da się na czyjejś pomyłce dorobić i czyimś kosztem zyskać kilkaset złotych, na dodatek zrobić to osobie prywatnej to wstyd nie skorzystać :???: