PDA

Zobacz pełną wersję : E-500 za grosze?

superkomornik
09-01-2009, 13:14
W internecie trafiłem na taką ofertę:
http://techmarket.pl/produkt-Aparaty_cyfrowe_Olympus_Olympus_E_500_2B_2_obiekty wy-79T-01263,144.html

Coś za tanio... w opisie nie znalazłem żadnego haczyka. Co dziwne cena co chwilę się zmienia... raz jest 490-kilka, raz trochę ponad 500zł. Trochę to podejrzane...

prz3mo
09-01-2009, 13:20
W internecie trafiłem na taką ofertę:
http://techmarket.pl/produkt-Aparaty_cyfrowe_Olympus_Olympus_E_500_2B_2_obiekty wy-79T-01263,144.html

Coś za tanio... w opisie nie znalazłem żadnego haczyka. Co dziwne cena co chwilę się zmienia... raz jest 490-kilka, raz trochę ponad 500zł. Trochę to podejrzane...

Masz tam numer do sklepu, zadzwoń i zapytaj, w czym problem?

superkomornik
09-01-2009, 13:22
Ja nie chcę kupić...tak jako ciekawostkę wrzuciłem ;-)

Sowulus12
09-01-2009, 13:30
Rozmawiałem z nimi to pomyłka na stronie ;)

jacek.gold
09-01-2009, 13:34
kupiłem :)

superkomornik
09-01-2009, 13:37
Trzeba było brać od razu całą ciężarówke ;-)

Sowulus12
09-01-2009, 13:42
Ja zadzwoniłem i poprosiłem o zapakowanie i wysłanie 20 zestawów i kobieta zaczęła się śmiać i powiedziała że to pomyłka, poza tym to nie jest oferta handlowa w myśl KC.

jacek.gold
09-01-2009, 13:44
Ja zadzwoniłem i poprosiłem o zapakowanie i wysłanie 20 zestawów i kobieta zaczęła się śmiać i powiedziała że to pomyłka, poza tym to nie jest oferta handlowa w myśl KC.

ale ja kupiłem i dostałem potwierdzenie transakcji :) ale kupiłem tylko 1szt

papajpo
09-01-2009, 13:47
ale ja kupiłem i dostałem potwierdzenie transakcji :) ale kupiłem tylko 1szt

A był w końcu jakiś haczyk czy nie?

jacek.gold
09-01-2009, 13:50
pomyłka oczywiście to jest ale skoro wystawili i zawierają transakcje to tylko się cieszyć :)
może w ramach zadośćuczynienia za straty moralne po informacji ze nie kupię w tej cenie dostanę nagrodę pocieszenia :)

papajpo
09-01-2009, 13:53
pomyłka oczywiście to jest ale skoro wystawili i zawierają transakcje to tylko się cieszyć :)
może w ramach zadośćuczynienia za straty moralne po informacji ze nie kupię w tej cenie dostanę nagrodę pocieszenia :)

Znając życie albo dostaniesz towar ale z ceną o wiele wyższą niż sugerowana i tam zostanie napisane że to pomyłka i przepraszają za problem i jeśli pan chce to może kupić w prawdziwej cenie, albo zadzwonią i poinformują Cię że nastąpiła pomyłka. Czas pokaże.

Jacek S
09-01-2009, 14:52
Jestem ciekaw jak to się skończy!?
Widzę, że już się połapali bo piszą, że towar niedostępny.
Jacku napisz koniecznie jak się sprawa skończy!

papajpo
09-01-2009, 15:24
Jestem ciekaw jak to się skończy!?
Widzę, że już się połapali bo piszą, że towar niedostępny.

Zauważyli że na forum poruszyliśmy ten temat? :mrgreen:
A tak na poważnie to pewnie dużo pytań było odnośnie tego zestawu i coś zaczęło być podejrzane.

sokrates
09-01-2009, 16:08
szkoda zachodu, ale jak masz czas to sprawa w sądzie wygrana - było wiele podobnych "pomyłek" na allegro i w innych sklepach, większość na korzyść kupującego się rozegrała.

jacek.gold
10-01-2009, 10:36

wczoraj około 15 zadzwonił ktoś ze sklepu i w sposób nadzwyczaj miły i ociekajacy miodem przepraszał za pomyłkę systemową

bahuone
10-01-2009, 11:09
wczoraj około 15 zadzwonił ktoś ze sklepu i w sposób nadzwyczaj miły i ociekajacy miodem przepraszał za pomyłkę systemową

Jacku trzeba bylo powiedziec krotko ze cie to nie interesuje ze system sie pomyslil wedlug prawa handlowego transakcja zostala przeporwadzona poprawnie, a sprzedajacy ma obowiazek ci sprzedac dokladnie taki towar jaki zamowiles za taka cene jaka byla podana:) cena ktora widnieje jest cena zakupu i mozesz ich troche postraszyc wydzialem konsumenta:) pewnie dostaniesz ten aprarat za taka cene

t.kasyna
10-01-2009, 11:42
Sprawę masz wygraną!
Mogłeś jeszcze wydrukować stronę z ofertą, ale jeżeli złożyłeś zamówienie, to na pewno dostałeś potwierdzenie zamówienia.

Muszą Ci sprzedać, za taką cenę za jaką kupiłeś!
Jakiś czas temu w gazecie (Dziennik Bałtycki) opisywali przypadek, gdzie sklep internetowy miał na swojej stronie jakiś zestaw kina domowego za ok. 150zł, a w rzeczywistości kosztował on 700zł.
Kilka osób kupiło kilkadziesiąt zestawów i sklep musiał im sprzedać za te ok. 150zł/zestaw.

jacek.gold
10-01-2009, 21:13
Sprawę masz wygraną!
Mogłeś jeszcze wydrukować stronę z ofertą, ale jeżeli złożyłeś zamówienie, to na pewno dostałeś potwierdzenie zamówienia.

Muszą Ci sprzedać, za taką cenę za jaką kupiłeś!
Jakiś czas temu w gazecie (Dziennik Bałtycki) opisywali przypadek, gdzie sklep internetowy miał na swojej stronie jakiś zestaw kina domowego za ok. 150zł, a w rzeczywistości kosztował on 700zł.
Kilka osób kupiło kilkadziesiąt zestawów i sklep musiał im sprzedać za te ok. 150zł/zestaw.

niby tak ale nie chciało by mi sie włóczyć po sądach o 2000 pln :)

Jacek S
10-01-2009, 23:44
niby tak ale nie chciało by mi sie włóczyć po sądach o 2000 pln :)

Poza tym przypuszczam, że gdybyś wygrał, to pewnie jakiś koleś, który się tam rąbnął dostałby po dupie osobiście, pewnie finansowo, a w końcu to też człowiek.
Zawsze jest ta druga strona medalu, Jacek by się może cieszył z udanego zakupu, a tam ktoś musiałby za to zapłacić. To też tylko ludzie...

bloodcrawler
11-01-2009, 12:30
No pewnie, że do sądu z tym. Jak da się na czyjejś pomyłce dorobić i czyimś kosztem zyskać kilkaset złotych, na dodatek zrobić to osobie prywatnej to wstyd nie skorzystać :???: