PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mrozik

Ale-ksander
08-01-2009, 20:53
Moja pierwsza próba.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img523.imageshack.us/img523/910/dsc0047dpj9.jpg)

Marcin T
08-01-2009, 20:58
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=1358

Ale-ksander
08-01-2009, 21:03
Marcin, dzięki.

harb
08-01-2009, 21:07
+ Show Advanced Linking - po wrzuceniu foty klikasz na ten adres ,otworzy Ci sie link na samym dole który kopiujesz i wklejasz do watku na forum :-D

autograf
08-01-2009, 21:11
No dobra, a teraz niech Autor powie - co chciał nam pokazać.

Dom? Żywopłot? Drzewo? A może, że umie wcisnąć spust migawki?

Bo moją uwagę najbardziej przyciąga to wyjarane niebo. Później kompletny bałagan w kadrze oraz brak kompozycji.

Ale-ksander
08-01-2009, 21:13
Wiem, nie jest to rewelka ale chciałem poznać zasady umieszczania zdjęć. Dzięki za pomoc "weteranom".

autograf
08-01-2009, 21:15
Wiem, nie jest to rewelka ale chciałem poznać zasady umieszczania zdjęć. Dzięki za pomoc "weteranom".

Powiedz, że to żart..

borregaard
08-01-2009, 21:17

Bo moją uwagę najbardziej przyciąga to wyjarane niebo. Później kompletny bałagan w kadrze oraz brak kompozycji.
Czy my oglądamy to samo....?

http://www.iv.pl/images/abp2lu9bf4vyo51j4wvx.jpg

autograf
08-01-2009, 21:21
Czy my oglądamy to samo....?

Przecież rzadko mamy podobne zdania ;)

Mnie się nie podoba.

Marian K
08-01-2009, 21:32
Ale-ksander , jak dla mnie zdjęcie jest b.ładne -
a to wystarczy - jak dla mnie.

Mam nadzieję że ktoś potrafi w kultralny sposób zasugerować autorowi jakieś poprawki.
Ale już teraz zdjęcie ma fajny klimat,mroźnego ,mglistego poranka.

borregaard
08-01-2009, 21:37
Przecież rzadko mamy podobne zdania ;)

Mnie się nie podoba.
Podobne może i tak ,ale rozumieny się nieżle....:mrgreen:

autograf
08-01-2009, 21:39
Podobne może i tak ,ale rozumieny się nieżle....:mrgreen:

Pokaż lepiej jakiegoś ptaka to se pogadamy u Ciebie :mrgreen:

kulten
08-01-2009, 22:39
Ależ poprawka Andrzejowa wygląda bardzo ładnie. Mi kompozycja się podoba.

borregaard
09-01-2009, 00:23
Myślę,że Dominik jej nie widział,wstawiłem już po jego poscie..
Pzdr
Andrzej

Ale-ksander
09-01-2009, 12:02
Andrzeju - bardzo ładna wersja. Stary człek ale jeszcze się uczy. Tło, otoczenie były paskudne ale brzozy chciałem ująć a całości, fajnie z tą jasną winietą zrobiłeś. Zdjęcie zgodne z tematem - krajobraz, więc jest w nim bez jakichś specjalnych podtekstów. Może kiedyś coś dam lepszego i usatysfakcjonuję Dominika.

borregaard
09-01-2009, 12:08
Andrzeju - bardzo ładna wersja. Stary człek ale jeszcze się uczy. Tło, otoczenie były paskudne ale brzozy chciałem ująć a całości, fajnie z tą jasną winietą zrobiłeś. Zdjęcie zgodne z tematem - krajobraz, więc jest w nim bez jakichś specjalnych podtekstów. Może kiedyś coś dam lepszego i usatysfakcjonuję Dominika.
To zdjęcie nie jest złe,nie słuchaj...na początku to napisałem ,ale filek tak porobił porządki ,że to wychlastał i teraz np.post harba wyglada jaby się z choinki zerwał....:mrgreen:
Bardzo fajne te brzozy z tymi ptasiorami... tylko dopieścić.Ja dałem jedną z wizji...Spróbuj sam...
Fota OK.
Pzdr
Andrzej

autograf
09-01-2009, 17:12
Myślę,że Dominik jej nie widział,wstawiłem już po jego poscie..

To prawda. Dopiero teraz zobaczyłem. Jest lepsza - tylko ekspozycyjnie. Kompozycyjnie wciąż mi się nie podoba.

Może kiedyś coś dam lepszego i usatysfakcjonuję Dominika.
Nie ma takiej potrzeby. Nie pisałem tego dla siebie. Zdjęcia rób dla siebie.

Ale-ksander
11-01-2009, 10:17

wcisnąć spust... to już więcej niż złośliwość. Ktoś tu cierpi na megalomanię zapewne.

jchyra
15-01-2009, 20:50
Przetnij dokładnie w połowie wysokości i pokaż tylko górną część. Będzie super. A uszczypliwościami się nie przejmuj. A już na pewno nie odpowiadaj na nie bo efekt będzie identyczny jak w każdym przedszkolu. Jedzie się najbardziej po tych co źle znoszą cięte żarty :-)