Zobacz pełną wersję : Czy ktos bawil sie kiedys "lensbabies" ?
chodzi mi o nikona i ten obiektyw? jakie odczucia i czy latwo sie tym poslugiwac?
pozdrawiam
Przenoszę do działu z optyką. Obawiam się jednak, że twoje nadzieje są płonne - na forum nie spotakłem się z przypadkiem używania tego arcyciekawego wynalazku.
Osobiście nie porwałbym się jednak na zakup tego szkiełka do D70 - pomijając drobną upierdliwość braku pomiaru światła, to wizjer powinien skutecznie uniemożliwić posługiwanie się tym usrojstwem...
dzieki za info, bede sledzil jeszcze temat
ktos ma w stopce lensbaby. oprocz tego jeszcze 50 i 85. tylko nie pamietam kto zacz...
M.Szabelski
29-07-2006, 16:24
a co to jest lensbaby?
Be my guest (http://www.lensbabies.com) ;)
M.Szabelski
29-07-2006, 20:40
dziekuje :)
śmieszne to ustrojstwo, aczkolwiek efekty sa nawet ciekawe
cypherdid
30-07-2006, 18:01
takie cóś wogóle dostępne jest w polandzie?? ile to kosztuje??
W Polsce chyba na gieldzie foto, bardzej ze stanow....
ale jak juz sie pobawie, to wysle rezultaty :)
Pozdrawiam i dzieki za wszystkie komentarze
mam lensbejbi i to bardzo fajna zabawka, jesli ktos jest swiadomy tego co fotografuje to napewno nie bedzie zalowal wydanych pieniedzy.
Ja mam wersje pierwsza lensbaby, obecnie planuje wymienic na wersje 2.0 ktora posiada lepsza optyke, w sensie nasz wybrany punkt ostrosci bedzie ostrzejszy bo w jedynce trudniej go zlapac ale naprawde fajna zabawka. Dziala sie na calkowitym manualu wiec pierwsze co sie robi w danym miejscu to sprawdza ekspozycje strzelajac pare zdjec.
O ile pamietam to na d2x i na d200 lensbaby lepiej pracuje niz na d100 czy d70 :) (pomiary)
krzysztofisko
26-11-2006, 11:37
Pokazała się na allegro, ale myślę, że jak narazie to chora cena. Biorąc pod uwagę cenę za wielką wodą to chyba przegięcie. A może się mylę? http://allegro.pl/item142142338_lensbaby_2_0_nowosc_cudo_zobacz_i_ku p_masz_czas.html