Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Majdanek
Z ostatniego listopada...
http://www.cezarmart.com/gallery/Majdanek_0202_720.jpg
No to byłeś w Lublinie i nic nie napisałeś -noooooooooooo
Sowulus12
08-01-2009, 11:43
Byłem tam, z Twojego zdjęcia bije przygnębiający klimat tego miejsca - udana fotografia.
PS. Nigdy więcej tam nie pojadę.
Bartek-Kacper
08-01-2009, 11:47
Świetne. Oddałeś panujący tam klimat. Wrona zapozowała również ;)
Piotr_ek
08-01-2009, 11:53
No to byłeś w Lublinie i nic nie napisałeś -noooooooooooo
No Piotrze boją się nas czy co ?
Odnośnie fotki - razi mnie cięcie słupa poprzez krawędź kadru... reszta jak najbardziej ok.
Dobre tematyczne zdjęcie.
Podoba mi się wykonanie.
Cięcie słupa mnie akurat nie razi.
Tylko mam niesmak co do wyboru kategorii (krajobraz) w której się to zdjęcie znalazło.
borregaard
08-01-2009, 15:05
No cóż ...ptaszysko,mz, tu pasuje jak ...to nie plakat horroru kinowego.I bez pierzaka to miejsce miałoby i ma odpowiednią wymowę....
Pzdr
Andrzej
Sylwetkowe potraktowanie miejsca bardzo znanego każdemu polakowi nadaje dramaturgii fotografii.Siedzący ptak/chyba kawka???/dodaje "pieprzu"projektowi.Trochę niepokoi odstający kawałek drutu kolczastego.
borregaard
08-01-2009, 16:17
Sylwetkowe potraktowanie miejsca bardzo znanego każdemu Polakowi nadaje dramaturgii fotografii.Siedzący ptak/chyba kawka???/dodaje "pieprzu"projektowi.Trochę niepokoi odstający kawałek drutu kolczastego.
Czyżby bez ptaka zdjęcie było mało dramatyczne...? To może trochę kości pod druty podrzucić....Sorry ,to może niezbyt stosowne,ale oddaje to jak to czuję...
Pzdr
Andrzej
Czyżby bez ptaka zdjęcie było mało dramatyczne...? To może trochę kości pod druty podrzucić....Sorry ,to może niezbyt stosowne,ale oddaje to jak to czuję...
Pzdr
Andrzej
A przepraszam , gdzie to jest napisane że bez "ptaka" nie będzie dramatycznie??????????????????????
borregaard
08-01-2009, 16:39
Dobrze, a czy bez "pieprzu" nie będzie wystarczająco czytelne,mniej trafi do Polaka tylko sylwetkowe potraktowanie tematu.....jeśli już udajesz ,że nie wiesz co miałem na myśli...? :wink:
Z tym ptakiem wchodzimy już w zupełnie inną bajkę...Tyle mam,tak zupełnie lużno, na ten temat.
Pzdr
Andrzej
Nikonozaur
08-01-2009, 16:53
Fota podoba mi się. Co prawda nie jestem jakimś zagorzałym zwolennikiem B&W, ale lubię "mroczność", a tu ona jest. Niezbyt szczęśliwy jest w/g mnie tytuł, który dla naszej nacji przede wszystkim oznacza męki ówczesnych czasów i wywołuje związane z tym emocje. Sądzę, że nie o to chodziło.
Dobrze, a czy bez "pieprzu" nie będzie wystarczająco czytelne,mniej trafi do Polaka tylko sylwetkowe potraktowanie tematu.....jeśli już udajesz ,że nie wiesz co miałem na myśli...? :wink:
Z tym ptakiem wchodzimy już w zupełnie inną bajkę...Tyle mam,tak zupełnie lużno, na ten temat.
Pzdr
Andrzej
O wpływie "pieprzu' na wartość emocjonalną pracy pytaj autora fotografii.Pytanie nie do mnie.
umiesz oddac atmosfere miejsca - podoba sie :-D
autograf
08-01-2009, 18:40
Światło - nie mam nic do Ciebie - ale znów nie podoba mi się zdjęcie.
Czemu ten dół jest taki ciemny? Mam na myśli "podłogę". Idę o zakład, że da się to rozjaśnić - a zdjęcie nie straciło by na klimacie...
Jak chcesz to podeślij mi NEFa. Coś popróbuję - mój mail jest w profilu.
Tez bym trawke deko rozjasnil, pozostawiajac slupki w czerni.
Światło - nie mam nic do Ciebie - ale znów nie podoba mi się zdjęcie.
Czemu ten dół jest taki ciemny? Mam na myśli "podłogę". Idę o zakład, że da się to rozjaśnić - a zdjęcie nie straciło by na klimacie...[/SIZE]
Tez bym trawke deko rozjasnil, pozostawiajac slupki w czerni...
Co Wy macie z tą podłogą...? ;-)
Co Wy macie z tą podłogą...? ;-)
To takie krajobrazowe zaklęcie. Architektura też ma swoje - "wyprostuj ściany". :lol:
Stosowane niestety przez Czarodziejów czy trzeba, czy też nie. :)
Zaś ptaszek wygląda na gawrona, a sama fotografia mi nie leży. ;)
To takie krajobrazowe zaklęcie. Architektura też ma swoje - "wyprostuj ściany". :lol:
Stosowane niestety przez Czarodziejów czy trzeba, czy też nie. :)
Zaś ptaszek wygląda na gawrona, a sama fotografia mi nie leży. ;)
Ja nie mam nic do tych zasad... w pewnych określonych sytuacjach. Tutaj rozjaśnisz podłogę i masz po zdjęciu. Oczywiście moim zdaniem. Fakt, przy wrzucaniu na papier trzeba by było rozjaśnić tu i ówdzie ale z głową.
Kurcze. Chyba się wyrwałem przed szereg. Sprawdziłem jak wygląda po lekkim rozjaśnieniu podłogi. Cholera, nie jest żle. Zwracam honor :oops: