PDA

Zobacz pełną wersję : Plecak Lowepro - mocowanie statywu

pawelek
07-01-2009, 15:32
Może nie tylko ja mam podobne odczucia, ale odnoszę wrażenie, że system mocowania statywu w plecakach Lowepro jest słaby. Denerwują mnie te śmieszne gumki, które teoretycznie służą do mocowania statywu - są wybitnie niepraktyczne. Wymiana plecaka na Tamrac, nie wchodzi w grę. Za dużo dałem za Lowepro, żeby się teraz przesiadać. :) Może macie podobne odczucia i ktoś z Was wpadł na jakiś lepszy, domowy sposób na mocowanie statywu z pominięciem wspomnianych gumek?

morzon
07-01-2009, 16:30
a o który konkretnie plecak chodzi... ?

pawelek
07-01-2009, 16:39
Lowepro CompuTrekker Plus AW

Marcin T
07-01-2009, 18:28
Zgadza się, pomysł z mocowaniem statywu w tym modelu osobiście uważam za porażkę. Mnie najbardziej wkurza, że mając go na plecach z zamocowanym statywem nie sposób nawet na chwilę usiąść. Chyba, że na narożniku, na jednym półdupku ;)

fjerzy
07-01-2009, 18:37
Mój sposób na statyw jest bardzo prosty, mało profesjonalny i dla mnie wyjątkowo praktyczny. otóż mocno skontrowaną dźwignią głowicy zaczepiam go o szelkę kontrującą plecak Lowepro 200. Dynda tam sobie u prawego boku trykając mnie lekko z każdym krokiem, przez co wiem, że jest. Zresztą, jak by wypadł to z hukiem. Wypięcie go to jeden ruch w górę. Równie dobrze działa na piechotę jak i na rowerze. Fakt, to mały statyw (1,35m), na używanie dużego jestem za leniwy :).

grudzinsky
08-01-2009, 21:53
w tym modelu rzeczywiscie im to mocowanie nie wyszlo. na cale szczescie w moim plecaku ten problem nie wystepuje. jest fajna kieszonka na nogi, a zamiast gumek sa wygodne paski troczace (vertex 200 aw)
czasami nosze statyw tak jak napisal fjerzy - na pasku :)

Tekla
11-01-2009, 02:17
Mam ten sam plecak i powiem ze w terenie to mi tylko nie pasi ze nie można postawić plecaka w pionie.A te gumki to tylko tak wyglądają ale dają rade.Osobiście to kupiłem torbę na statyw.I potwierdzam że przed siadaniem warto ściągnąć go z pleców:)