Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bałtyk
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/01/31a502b5a0051a40-1.jpg
źródło (http://images49.fotosik.pl/46/31a502b5a0051a40.jpg)
Ładne, dramatyczne niebo miałeś Kamilu. Jeśli ma być w konwencji pastelowo-spokojnej to ok. Można by mz nieco inaczej kadrować trochę. Tak aby korzonek nie był tak mocno przy lewej stronie.
Jakbym dal korzonka bardziej na srodek to juz nie mialbym tych chmurek po prawej a po lewej bylo prawie bezchmurnie.
Kolorystyka oczywiscie zamierzona
zdjęcie ok ale taki jakiś niedosyt mam patrząc na nie
Oj moim zdaniem nie wykorzystałeś bajecznego nieba i fajnej kłody. Ja bym poczekał kilka godzin do zmierzchu i pstryknął na długim czasie.
trochę mi chyba koloru brakuje , jest takie jakieś bez wyrazu , no ale to możne być tez kwestia gustu , poza tym zdjęcie jak najbardziej poprawne
borregaard
06-01-2009, 23:32
Dodać troszkę kontrastu,przyciemnić deko,może nawet podostrzyć,że o delikatnej winietce nie wspomnę....:-D
Dodać troszkę kontrastu,przyciemnić deko,może nawet podostrzyć,że o delikatnej winietce nie wspomnę....:-D
... i o syfkach na matrycy :mrgreen:
Nikonozaur
06-01-2009, 23:56
I prawoskosie...
borregaard
06-01-2009, 23:57
Od bidy za drób robią...:mrgreen:
zkrzysztof
07-01-2009, 00:11
nie dołujcie go jest dobrze
pare poprawek i będzie super:-D
borregaard
07-01-2009, 00:16
No przeca o poprawkach mówimy.....żle nie jest...:-D
Jest fajnie... ale - wyprostować, usunąć syfki i podbić kontrastu.
I będzie jeszcze lepiej.
mnie teza sie podoba ,fotka jest z koncepcją z pomysłem a to bardzo wazne :-D
Vinci - to z połówką Marbeda robiłeś czy bez - bo ciekawi mnie jak Fuji by sobie poradził przy tej scenie w 1 rawie.
autograf
07-01-2009, 00:38
A mnie na kolana nie rzuciło..
Niby poprawnie, ale brakuję mi tego "czegoś"...
Jak dla mnie bardzo ciekawe, dramatyczne nieco.
Odośnie krzywego horyzontu - oglądacie zdjęcia z ekierką?
moze ktoś jeszcze zmierzy przechył horyzontu i napisze?
oglądacie zdjęcia z ekierką?
i z lupą w 10 krotnym powiększeniu
Oj moim zdaniem nie wykorzystałeś bajecznego nieba i fajnej kłody. Ja bym poczekał kilka godzin do zmierzchu i pstryknął na długim czasie.
Chcesz czekac do zmierzchu to jak bys wykorzystal te bajeczne niebo??
Nad morzem pogoda potrafii sie zmieniac co kilka minut wiec raz sa chmury raz ich nie ma.
Od 11 do zachodu ciezko byloby mi czekac. Jakbym jechal z zamiarem fotografowania zachodu to pojechalbym o 15
trochę mi chyba koloru brakuje , jest takie jakieś bez wyrazu , no ale to możne być tez kwestia gustu , poza tym zdjęcie jak najbardziej poprawne
Co ja na to poradze ze zima jest i ciezko z kolorami lata :)
Dlaczego mialbym przyciemniac? dla mnie jest ok za to z kontrastem bym sie nawet zgodzil troszke moglby byc wieszszy:)
Nie boj sie mnie zdolowac latwo nie jest
Jest fajnie... ale - wyprostować, usunąć syfki i podbić kontrastu.
I będzie jeszcze lepiej.
No i konkretna odpowiedz.:) Sprobuje cos z tym zrobic i zobacze jak to mi wyjdzie
Vinci - to z połówką Marbeda robiłeś czy bez - bo ciekawi mnie jak Fuji by sobie poradził przy tej scenie w 1 rawie.
Z polowka ale wydaje mi sie ze bez tez by dalo rade.
Robilem pamiatkowe zdjecia bez filtra mojej damie na tle morza i bylo bardzo ok
Tego czego??
Piotr_ek
07-01-2009, 12:54
Brakuje błysku w oku modelki rozkładającej swe ciało na tym konarze... :D
Brakuje błysku w oku modelki rozkładającej swe ciało na tym konarze... :D
Przez chwile tez o tym myslalem ale szybko zmienilem zdanie po tym jak nie wiele brakowalo abym oberwal butelka od mojej towarzyszki :-D
Nikonozaur
07-01-2009, 15:01
...oberwal butelka od mojej towarzyszki :-D
Wcześnie zaczęliście... :mrgreen:
(...)
Odośnie krzywego horyzontu - oglądacie zdjęcia z ekierką?
A tego nie widać, że krzywo? To się przecież samo w oczy rzuca....
Niezwykłe jest to zdjęcie bo sprytnie podbija naturalną atmosferę nieba i ziemi.
Tym bardziej jest przykro, że zostało zepsute kadrem. Nie powinniśmy bać się kadrów centralnych, tu taki byłby jak najbardziej na miejscu.
Na koniec nieco optymistycznie, aby zostawić po sobie dobre wrażenie :-) gratuluję wyczucia koloru.