Zobacz pełną wersję : zamiana d60 na fuji s5pro
czy zamiana d60 na fuji s5pro to dobry pomysł
narazie fotografuje makro od czasu do czasu jakiś mało udany portret, zamierzam w przyszłości troche zapolować na ptactwo
ps czy fuji s5pro będzie działać z lampą sb28dx
lol, dobry pomysł? Jak za darmo dają to bierz :D
Przecież to pucha klasę wyżej, więcej możliwości, lepsza matryca, praca ze szkłami manualnymi (działa pomiar światła).
A ta lampa to do analogów, więc ją wyzwoli, a z pomiarem światła to już nie wiem.
A D60 to juz za mało czy to po prostu okazja?
Wydaje mi się, że autor wątku miał na myśli zmianę ,a nie zamianę:)
w komisie moge zamienić moje d60 przebieg około 5000 klapnięć z dopłatą 1600 zł na fuji s5pro za które chcą 2700zł a tak szczeże to miałem niemiłe doświadczenie z serwisem nikona i tym aparatem i dlatego taka zmiana a zresztą lepiej sie rozwijać
... fuji s5pro za które chcą 2700zł ...
2700 to jest zdzierstwo nowy kosztuje jakieś 2300zł ;)
Też uważam, że 2700 to drogo. Jest co prawda wątek dotyczący D90 i S5pr, ale warto przeczytać:http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=80571
2700 to jest zdzierstwo nowy kosztuje jakieś 2300zł ;)
Dokładnie, można taniej! Za 1600 , to jak sprzedasz w dobrej cenie D60 i dołożysz 200,400 to można używkę w dobrym stanie trafić. A reszta kasy na szkło.
planowałem go wystawić za 1400 z kitem 18 - 55 vr plus karta pamięci 1 gb, czyli w sumie używany mugłbym kupić do 2000 zł
No i widzisz, to tylko 600 zł różnicy a nie od razu 1600.
to mógłbym przełknąć od razu
:)
Widziałem właśnie na alledrogo nówki S5pro po 2380
tak nówki ale wrocław albo poznań a w krakowie w jednym sklepie powiedzieli że brak na magazynach, i niewiadomo kiedy będzie, no nic poczekam sprzedam ten może coś sie nawinie
BugsBunny
06-01-2009, 19:11
czy zamiana d60 na fuji s5pro to dobry pomysł
narazie fotografuje makro od czasu do czasu jakiś mało udany portret, zamierzam w przyszłości troche zapolować na ptactwo
do makro i polowań na ptactwo to zły pomysł - wybierz D200 lub D90, Fuji jest wolniejszy i ma mniejszą rozdzielczość
do portretu jak najbardziej - świetne naturalne kolory
w makro i tak ostrze ręcznie a raczej nie zdażyło mi się robić serią co do ptactwa to chwilowo dalsze plany brak odpowiedniego szkiełka
dziwne. Nie chcą zarobić? Ja na miejscu takiego sprzedawcy, jakby był kupiec to bym sprowadził. A w mm czy innych saturnach nie ma ?
no własnie pytałem w saturnie jeszcze zostały sklepy dla idiotów dwie sztuki niestety w tej chwili niemam czasu aby tam podjechać a wysłałem zapytanie terz do krakowskiego sklepu internetowego
pioter m
06-01-2009, 20:56
Ja nie zamienialbym. Nie warto dla samego body. Na d200 predzej. Gdybys jeszcze byl portrecista i focil czesto wesela, ale do macro i ptakow juz nie. Szczegolnie do ptakow lepszy bylby d200 i wieksza liczba pikseli. Poertrety z d200 tez sa bardzo dobre.
A jesli juz tak bardzo chcesz dokladac, to doloz do d90.
to jeszcze jest kwestia zastanowienia się ale raczej d200 są z dużym przebiegiem klapnięć co wiąże się z nieuchronną śmiercią migawki
a tak wracając do ilości megapikseli co ma piernik do wiatraka czy d1 dało się robić zdjęcia dało się a niemiał nawet 6MP
sory za post jeden pod drugim ale znikła opcja edycji
tak nówki ale wrocław albo poznań
może skorzystac z kuriera ;) ?
o co toto nie wiem co kurier potrafi monitor lcd przysłany kurierem coś w nim sie urwało jak go wiezli i była grzechotka producent uznał że jest zniszczony a komputer stacjonarny po przesłaniu kurierem wyglądał jakby upadł z 10 piętra tak że wole pojechać osobiście po sprzęt no chyba że coś kosztuje 300 zł wtedy mozna ryzykować
zresztą wyczaiłem w krakowie w jednym sklepie tylko jeszcze kwestia szybkiego opchnięcia d60 jeśli to wogule jest jeszcze mozliwe