Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] kolorowe zdjęcie :)
Yaaculek
06-01-2009, 01:45
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
http://img370.imageshack.us/img370/2678/photo1010a800600tf9.jpg]źródło ([IMG)[/IMG]
Marcin T
06-01-2009, 09:45
Kolorowe ale zimno tak jakoś na nim. Zdało by sie też ciut odszumić :) Niebo nie wygląda na naturalne.
Sowulus12
06-01-2009, 10:35
Trochę jak obraz i faktycznie trochę nienaturalne, ale IMHO ma coś w sobie - zawiesiłem na nim oko.
Yaaculek
06-01-2009, 23:41
Trochę jak obraz i faktycznie trochę nienaturalne, ale IMHO ma coś w sobie - zawiesiłem na nim oko.
To bardzo duży komplement dla mnie,że porównałeś to zdjęcie do obrazu.
I trafiłeś w moje zamierzenia,bo chciałbym żeby zdjęcia bardziej przypominały obrazy.
Połówkowy szary mojej konstrukcji+polar,balans bieli subiektywny,innych kombinacji brak.
I przejrzystość powietrza,która zdarza się może 2 razy w roku.
Pozdrawiam :)
Kompozycyjnie - super. Kolorystycznie - ciekawie, niebanalnie.
Yaaculek
15-01-2009, 21:25
Kompozycyjnie - super. Kolorystycznie - ciekawie, niebanalnie.
Bardzo dziękuję za te słowa,szczególnie po tym jak widziałem Wasze zdjęcia :)
dla mnie tez jest....hmmm..interesujace...sie nie wbijam w szczegoly techniczne bo sie nie znam...fotka jest interesujaca i tyle, o!
ps.mysle ze dobrze by bylo gdybys kasowl te IMG przed wrzucainem zdjecia .
Yaaculek
15-01-2009, 21:47
dla mnie tez jest....hmmm..interesujace...sie nie wbijam w szczegoly techniczne bo sie nie znam...fotka jest interesujaca i tyle, o!
ps.mysle ze dobrze by bylo gdybys kasowl te IMG przed wrzucainem zdjecia .
Taka przejrzystość powietrza trafia się 2 razy w roku,miałem polaryzacyjny i połówkowy szary.
Dzięki za ps,tak będę robił jak mówisz.
Dla mnie jest jak produkt pewnego softu, o ile czasem z niego nie pochodzi. Mi takie plastelinowe kolory nie podchodzą. Sorry. Zwłaszcza niebo razi ale i z zielskiem nie jest dużo lepiej.
robroy80
15-01-2009, 23:59
fotka wydaje mi sie troche nieostra, choc to moze byc efekt jej pomniejszenia badz poniejszej obobki. Faktycznie wydaje sie ze to raczej namalowane bylo, a nie fotka. Ale ogolnie sie widzi.
Grzegorz WO
16-01-2009, 00:15
Bardzo ciekawy efekt, intrygujące .... pozytywnie oczywiście :-D
Paablitos
16-01-2009, 00:19
Kadrowo bardzo fajne...
Obróbka 'na obraz' tez super... prawie widac pociagniecia pedzlem na niebie
Ja jestem na TAK
Pozdr.
Paweł
Yaaculek
16-01-2009, 00:56
Dla mnie jest jak produkt pewnego softu, o ile czasem z niego nie pochodzi. Mi takie plastelinowe kolory nie podchodzą. Sorry. Zwłaszcza niebo razi ale i z zielskiem nie jest dużo lepiej.
Coś sugerujesz z tym softem?
Jest wcześniej wypowiedź pewnego człowieka, który specjalizuje się w pejzażach...
Co Cię tak razi w tym niebie i zbożu?
Nostromo
16-01-2009, 09:47
Dobra kompozycja, Co do reszsty ... to sprawa indywidualna.
Yaaculek
16-01-2009, 21:40
Dobra kompozycja, Co do reszsty ... to sprawa indywidualna.
Twoja opinia wydaje mi się bardzo obiektywna,dzięki bardzo :)
autograf
17-01-2009, 00:15
Nienaturalny kolor trawy mi się zdaję.
Yaaculek
17-01-2009, 01:27
Nienaturalny kolor trawy mi się zdaję.
Nie mówisz o zbożu tylko o trawie? Bo tam w głębi jest też zboże,które pod wpływem polara się przyciemniło.Na pierwszym planie słońce świeciło troszkę mocniej,może dlatego różnica w kolorze trawy.
Ta trawa może jest lekko żółtawa,bo to zwyczajne zielsko.
Myślisz,że gdybym poprawił jej kolor zdjęcie zyskałoby na odbiorze?
autograf
17-01-2009, 01:43
Fakt. Źle napisałem.
To coś zielonego nie wygląda naturalnie. Moim zdaniem jest za "zimno" a nie za "żółto".
Ale to drobiazg. Sama fota nie zatrzymuje mnie na dłużej. Jeśli zechcesz, wyślij oryginał - najlepiej NEF na mój mail (znajdziesz w moim profilu).
Może coś pomajstruję...
Yaaculek
17-01-2009, 20:38
Fakt. Źle napisałem.
To coś zielonego nie wygląda naturalnie. Moim zdaniem jest za "zimno" a nie za "żółto".
Ale to drobiazg. Sama fota nie zatrzymuje mnie na dłużej. Jeśli zechcesz, wyślij oryginał - najlepiej NEF na mój mail (znajdziesz w moim profilu).
Może coś pomajstruję...
Zajmę się balansem bieli tej foty ale NEFa Ci nie podeślę bo to jeszcze z negatywu było wołane :)