Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na dobranoc
W panoramie tym razem. Co sądzicie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img101.imageshack.us/img101/2893/doobedit2ebaqjz5.jpg)
BSKraków
06-01-2009, 01:10
Fajniutko wyszła ci ta panoramka , bardzo mnie się podoba :)
mariobor
06-01-2009, 01:15
Podoba się. To samotne drzewo tworzy klimat te zdjęcia. Praca in plus!
Niezły kadr i kolor. Podłoga ,drzewo i góry majaczące w tle czynią tą fotkę przestrzenną. Podoba mi się.
Pershing
06-01-2009, 03:21
Powiedziałbym bardzo super, tylko jedno małe pytanie gdzie takie klimaty w realu można spotkać, bo mnie to matrixem pachnie trochę.
Idealna,wręcz "kalendarzowa" fotografia.Połączenie "szorstkosci" zaoranej gleby i masywów górskich otoczonych nisko położonymi chmurami i mgieł w średnim planie daje poczucie tak pożądanego w fotografii kontrastu.Ładny akcent samotnego drzewa.
borregaard
06-01-2009, 09:16
No niby ładne,ale tamto o to niebo z prawej ...zgrabniejsze...Wolę tamto.:-D
No niby ładne,ale tamto o to niebo z prawej ...zgrabniejsze...Wolę tamto.:-D
ubiegłes mnie Andrzeju - chcialem napisac to samo , tamto zdjecie jest bardziej scalone , robo wrazenie fotki definitywnie zakonczonej i na maksa dopracowanej - tutaj mimo ze to rowniez dobra fotka nie ma juz tej atmosfery
pozdrawiam :-D
jak dla mnie rewelacja i choć samotne drzewa nie bardzo mnie przekonują to tutaj jego wykorzystanie jest jak najbardziej na miejscu. Kolory...nic dodać, nic ująć. Zdjęcie bardzo mi sie podoba, gratulacje :)
Dzięki za wypowiedzi. Wiadomo - wersja z ukazanym ksieżycem lepsza (miałem farta). Ale jak mi się pokazało to co się pokazało to wypstrykałem całą kartę i stąd też i ta fota. Co do techniki: dwa naświetlenia na statywie, złaczone w ps'ie. Jaśniejszy dół odkryty gradientem, kontrast poprzez unsharp mask. Matrixow nie znam :)
Marcin T
06-01-2009, 09:58
Ładna panoramka, pozazdrościć miejscówki naprawdę.
Zapytam tylko o drzewo bo jakoś tak świeci...
Sowulus12
06-01-2009, 10:27
Wypas!!! Bardzo mi się podoba - może kiedyś też się tak nauczę ;)
[QUOTE=Marcin T;1053171]Ładna panoramka, pozazdrościć miejscówki naprawdę.
Zapytam tylko o drzewo bo jakoś tak świeci...[/QUOTE
Pewnie moje niedopatrzenie przy wywołaniu raw'a ;)
Piękne, ale ja również jestem za wczesniejszą wersją. Tamten kadr był bardziej zgrany i domknięty. Tu tak trochę zbyt duże przestrzenie i pustki jak dla mnie. Ale widok sam w sobie jest zniewalający. Pozdrawiam
irek6311
06-01-2009, 16:50
Ładna fotka :D
Gdyby nie ta poprzednia odsłona tego motywu to pewnie bym powiedział, że fantastyczne - jednak mając gdzieś w głowie poprzednie to jednak wolę tamto (sam fakt, że mi zostało gdzieś w głowie oznacza, że musiało mi się wybitnie podobać :) )
mariusz_777
06-01-2009, 19:16
Super bardzo mi się podoba :)
Pozdrawiam
zkrzysztof
06-01-2009, 20:39
mz bardzo dobre
Wspaniał fotka. Bardzo klimatyczna. Te chmury i to drzewo tworzą wspaniały nastrój
pozdrawiam
Czy to białe za drzewem to ślad maskowania?
Ładne, ale chciałbym trochę więcej z prawej, albo raczej dużo więcej, chciałbym całą pomarańczową chmurę.