Zobacz pełną wersję : [ Portret ] "rysy czasu"
Marek-frotka
05-01-2009, 23:56
Witam !
To chyba mój debiut w tym dziale. Pierwszy portret i pierwsza konwersja do B&W. Proszę o konstruktywną krytykę.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/01/PLN_036-1.jpg
źródło (http://www.frontera.com.pl/zdjecia/PLN_036.jpg)
Z góry dziękuję za opinie i rady.
Pozdrawiam
Marek
Dobra konwersja, udany portret. Podoba się.
Ja się nie znam, ale mi zdjęcie bardzo, bardzo się podoba. Patrzę na ten portret, na oczy, na każdą zmarszczkę i myślę o historii tego człowiek, kim był i co przeszedł. Nie wiem, czy tak powinno być, ale wzrok utkwiony chyba trochę powyżej obiektywu dodaje osobie fotografowanej zadumy i przez to wartości zdjęciu. Pozdrawiam :)
Dobre, konkret masz modela :)
Podoba mi się tytuł bardzo pasujący do zdjęcia.
Świetny portret, mz.
Model, też.
Pzdr.
Świetny, klasyczny portret pełną gębą (że tak się wyrażę :) ) - wzrok przyciąga. Do tego b/w jak dla mnie bez zastrzeżeń. Naprawdę dobra robota.
Polsar74
06-01-2009, 17:33
prof. Religa ?
;-)
a co do zdjęcia - faktycznie dobre.
Marek-frotka
06-01-2009, 22:41
Dzięki Wszystkim za odwiedziny.
Nie jestem pewien , ale czy twarz nie jest odrobinę za jasna?
Charakterny model, podoba mi się.
no, no, zaskoczyłeś mnie. Brawo. Mnie się podoba...............tytuł też, ha, ha, ha.
wybacz skojarzenie, ale jak dla mnie to jest Mistrz Joda w ludzkiej postaci:).
Bardzo podoba mi sie konwersja do BW.
mirektoja
07-01-2009, 16:05
Marku brawo.
Zacznij robić portrety - moja rada ( w te chłodne dni możesz zapomnieć o bagnach, o krajobrazach, o ptaszkach :))) Widze ze efekty jakie uzyskałeś są bardzo dobre. Świetne BW, Model pierwsza klasa. Pokaż wiecej zdjęc tego Pana. Jego twarz tyle opowiada o życiu.
gratulacje
Pozdrawiam
Marek-frotka
08-01-2009, 21:33
Marku brawo.
Zacznij robić portrety - moja rada ( w te chłodne dni możesz zapomnieć o bagnach, o krajobrazach, o ptaszkach :))) Widze ze efekty jakie uzyskałeś są bardzo dobre. Świetne BW, Model pierwsza klasa. Pokaż wiecej zdjęc tego Pana. Jego twarz tyle opowiada o życiu.
gratulacje
Pozdrawiam
Mirku - dzięki za dobre słowo , ale jak wiesz moją pasją jest przyroda " jak na razie " - portretu chyba jeszcze nie czuję. Ale … , może w niedługim czasie - kto wie.:)
Pozdrawiam
Marek
Firefighter
08-01-2009, 21:37
Zdjęcie jak na debiut (z tego co piszesz) BDB.... może troszeczkę przydało by się przyciemnić twarz ... ale to moje subiektywne zdanie :D
Mimo wszystko na PLUS !!
wróciłem tu po raz trzeci !! A rzadko wracam... :P
świetnie uchwycona. A i konwersja - well well - chylę czoła :)
Brawo !! Ja daję 4 gwiazdki