Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] na piasku w Piaskach
<| MICHAŁ |>
05-01-2009, 11:29
dziekuje i zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img184.imageshack.us/img184/5124/dsc0457neik5.jpg)
Pozdrawiam,
Michal
ładne Michale - podobne troche w klimacie do ostatniej fotki Macka - Nemetha, gratki :-D
<| MICHAŁ |>
05-01-2009, 11:36
ładne Michale - podobne troche w klimacie do ostatniej fotki Macka - Nemetha, gratki :-D
a co najsmieszniejsze - obrobilem zdjecie dzien przed tym, jak Maciek wrzucil swoje na forum, wiec sie wstrzymalem, zeby tloku nie robic :-P
Ładnie jest, ale moje osobiste poczucie estetyki mówi mi, ze kadr jest brutalnie uciety (niedopełniony) z lewej i z dołu.
Zawarłbym nieco wiecej tych dołków. Być może powinno sie poprowadzić granice ujęcia brzegiem śladu raczej, niz przez środek.
Prawie Nemeth.Na mój gust trochę za kontrastowa/niebo i morze,widoczny szum, szkoda że wycięte metadane/.
Proporcje w kadrze mi "nie leżą". Jest ładnie ale za dużo tego badyla, nie ma czym oddychać. Razem z cieniem i wzruszonym piaskiem strasznie dominuje kadr, nie pozwalając na kontemplację dalszych planów. Tak na oko o 30% mniej bym wolał tej kłody.
Ale całość okazała.
borregaard
05-01-2009, 16:31
Nie jest zbyt ciasno,może jest takie wrażenie.Powstało ono,mz ,bo jest deko za ciemno i kontrastowo..zresztą było już na ten temat..
Czemu Michał z Maćkiem mają robić jednakowe foty...?
Szumy.../ Jakie szumy,a kogo takie obchodzą..? :-D
Pzdr
Andrzej
Jak na mój gust ciut za ciasno z lewej.
Ogólnie podoba mi się praca.
(...)
(...)
A kto tak mówi?
Nie jest zbyt ciasno,może jest takie wrażenie.Powstało ono,mz ,bo jest deko za ciemno i kontrastowo..zresztą było już na ten temat..
Jest za ciasno. W mojej opinii.
Nie mam pojęcia. Ja ich do tego nie namawiam. ;]
borregaard
05-01-2009, 16:57
Ja nie mówię,że ktoś tak twierdzi czy namawia,wyrażam tylko swoją opinię .Czemu wszyscy tacy drażliwi...? MZ...podświadomie dążymy do ujednolicenia obrazu tych zdjęć,ze względu na podobieństwo, i tyle...takie mam wrażenie...OK ... bo zacznę albo już bredzę..
EOT dla mnie....:mrgreen:
Rozbierajcie dalej sami do drobinek kwarcu włącznie..
Pzdr
Andrzej
<| MICHAŁ |>
05-01-2009, 18:03
Maciek jest w dalece uprzywilejowanej pozycji jesli chodzi o robienie takich zdjec, bo skad ja morze pod wawa wezme? Woda by sie znlazla, ale ze zgubieniem drugieego brzgu bedzie klopot :mrgreen:
Ja zrobilem slownie jedno zdjecie 30 kwietnia 2007. Pewnie dzisiaj bym je zrobil inaczej (co nie znaczy ze lepiej), ale jest jakie jest i inne nie bedzie.
To tak samo jak trawki z minimala 1 i 2 - tez maja po jednym ujeciu.
Zupelnie na czym innym bylem sfokusowny wtedy... :)
I zeby nie bylo - nie jest moja idea robienie zdjec takich samych jak Maciek - ot trafilo sie i tyle
Super zdjęcie.
I nie jest dla mnie za ciasno - chyba, że mówimy o atmosferze :-D.
Podoba mi się, ze wszystkimi "mankamentami" wypowiedzianymi poniżej. Celowo użyłem cudzysłowie.
Jest to bardzo dobre zdjęcie i nie potrzebnie porównywane.
Odnoszę wrażenie, że gdyby pojawiło się chwilę wcześniej gwiazdy zaświeciłyby na niebie.
Szczere gratulacje
<| MICHAŁ |>
05-01-2009, 18:31
Odnoszę wrażenie, że gdyby pojawiło się chwilę wcześniej gwiazdy zaświeciłyby na niebie.
Szczere gratulacje
dziękuję bardzo za gratulacje
wiesz, nie o gwiazdy tu chodzi - nie zalezy mi na nich.
Gdyby tak bylo, to biorac pod uwage skrzywienie tego forum w kierunku mnimala nic innego bym nie robil, tylko pomosty, kamienie i inny badziew wystajacy z wody :mrgreen:
Jeden kadr na 100 sposobow razy piec gwiazdek to juz spory kapital :razz:
luzik - jest cool
jesli chociaz jednej osobie zdjecie sie podoba, to juz osiagnalem swoj cel
borregaard
05-01-2009, 18:52
skrzywienie tego forum w kierunku mnimala nic innego bym nie robil, tylko pomosty, kamienie i inny badziew wystajacy z wody :mrgreen:
Skrzywieniem jest robienie byle czego ,byle jak,najlepiej bez koloru,w tym B&W i do tego "historia" i obrona "dzieła" do ostatniego guzika...:mrgreen:
Dobry minimal robi tu dosłownie parę osób i to okresowo..
Pzdr
Andrzej