PDA

Zobacz pełną wersję : Imagebank z dysku twardego 2.5''

kamil
24-07-2006, 20:58
Witam,

W szufladzie lezy mi dysk od notebooka. Czy ktos z Forumowiczow wie moze co i w jakiej cenie nalezy dokupic, aby dysku stworzyc Databank? Czy takie rozwiązanie ma sens?
Bedę wdzięczny za wszelkie porady.

Kamil

Wozik
24-07-2006, 21:21
Witam,

W szufladzie lezy mi dysk od notebooka. Czy ktos z Forumowiczow wie moze co i w jakiej cenie nalezy dokupic, aby dysku stworzyc Databank? Czy takie rozwiązanie ma sens?
Bedę wdzięczny za wszelkie porady.

Kamil

Obudowę OTG. Ja używam Welland 620, czy jakoś tak. Sprawdza się znakomicie.

Valdek_Tychy
24-07-2006, 21:55
Na allegro pełno jest tego

kamil
24-07-2006, 22:00
Dzieki, wlasnie czytam na temat OTG Wellanda.
To allegro wcale nie takie super-hiper - nie doliczajac nawet kosztow wysylki kupie na miasteczku studenckim w Krakowie taniej.

Mysle o
1. Welland ME-930U2 OTG, badz
2. Welland ME-940U2 OTG.

Cena sklepowa w Krakowie 87zl.

Ktos z Was moze posiada? I czym one sie roznia? :)

sadki
25-07-2006, 15:55
A masz jakiś dostęp do sprawdzonych i pewnych dostawców na miasteczku? Mnie się kilka lat temu kontakty urwały :/

Robert_P
25-07-2006, 21:21
To allegro wcale nie takie super-hiper
Świnta racja :lol:
Nie raz zdarzyło mi się kupić w innym miejscu taniej .
Ale nazwa ALLEDROGO zobowiązuje :D

szymony
26-07-2006, 00:02
To allegro wcale nie takie super-hiper
Świnta racja :lol:
Nie raz zdarzyło mi się kupić w innym miejscu taniej .
Ale nazwa ALLEDROGO zobowiązuje :D

Panowie patrzycie na problem z pozycji sporego miasta. Z małej pipidówy trochę inaczej widać. Ostatnio byłem zmuszony podpiąć HDD 2'5" do blaszaka. Niby nic skąplikowanego, jednak jak sie okazuje posiadanie w sprzedaży odpowiedniej przejscóweczki, stanowi dla lokalnych handlowców nie lada problem (zresztą wszystko im sprawia problem, no może po za płytką CD za 0,00001 grosza szt i tuszem zamiennym do plujki za niewiele więcej). Mogą (sic !)sprowadzić na specjalne zamówienie (cena specjalnych zamówień wiadomo jaka jest, a czas realizacji też taki nie bardzo zachęcający). Mogę się udać również do najbliższej metropolii (70-80km) i zanabyć ją za te przysłowiowe grosze. Jednak co najmniej pół dniowa wyprawa, transport, papu, czas itd. itp. skutecznie podnoszą koszt tego *******nika. Pozostaje Aledrogo i sklepy internetowe, z swymi zaletami i wadami.

kamil
26-07-2006, 14:53
Sklep Apollo, ul. Budryka, miasteczko studenckie AGH. Nie jest to moze najmilszy sklep ale naprawde tani.

mirwil
26-07-2006, 15:27
kamil -> sprawdź przed zakupem wielkość (wysokość) dysku bo nie każdy dysk pasuje do obudów OTG.

M.Szabelski
29-07-2006, 16:48
Ja mam 940 i działa bez zarzutu.