PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Inna beczka z resztkami.. [obrazek nr 2]

autograf
02-01-2009, 22:14
Przedstawiam Wam kolejne zdjęcie z serii (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=81971). Oczywiście nie o beczkę tutaj chodzi ;)

Również chciałem prosić o wypowiedzi i wskazówki. Dziękuję.

Dwa pytania dodatkowe kieruję do Was:

1. Widać, że to jest kolorowe zdjęcie?
2. Uwierzycie, że tam tak było?

:)

http://iv.pl/images/w0s8cn07z66tlpw4jz7h.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=w0s8cn07z66tlpw4jz7h.jpg)

malibu
02-01-2009, 22:20
no nic szczegolnego tutaj nie ma ot badylek w fikuśnej ramce :)

autograf
02-01-2009, 22:22
no nic szczegolnego tutaj nie ma ot badylek w fikuśnej ramce :)

Acha, czyli do kosza z tym..

pawel.szczerba
02-01-2009, 22:27
Ad. 1 - u mnie tak.
Ad. 2 - czemu nie, ja mogę uwierzyć.

Na wskazówki raczej sobie nie pozwolę. Mogę napisać, co ja bym zrobił inaczej.
a) Stanąłbym tak, żeby te drzewa z tyłu były bardziej w prawo.
b) Chyba kucnął, żeby przednie i tylne drzewa jakoś ze sobą korespondowały. Bo teraz dla mnie nie mają związku (poza tym, że są jak młodszy i starszy brat ;-)).

Co do "obróbki" - nie da się tego przodu jakoś bardziej wydobyć? Za bardzo się zlewa z tyłem.

Generalnie bardzo mi się podoba - naprawdę te drzewa są jak starszy (w tle) i młodszy (z przodu) brat. Albo jak ta sama osoba jako malec i jako starzec. Jakoś tak mi się kojarzy.

Nemeth
02-01-2009, 22:27

W żadnym przypadku.
Zimne, minimalistyczne i surowe. Mnie się podoba.

malibu
02-01-2009, 22:29
ja tego nie powiedziałem :) zostaw zaraz przybiegnie parę osób i będzie im się podobało , ja mam wypaczony gust :D

borregaard
02-01-2009, 22:29
W żadnym przypadku.

No ba.....:mrgreen:

ja mam wypaczony gust :grin:
To nas dwóch,ale ja mam gorzej,bo mnie sie nawet badyl z miedzą nie podoba.....:mrgreen:

autograf
02-01-2009, 22:30
Generalnie bardzo mi się podoba - naprawdę te drzewa są jak starszy (w tle) i młodszy (z przodu) brat. Albo jak ta sama osoba jako malec i jako starzec. Jakoś tak mi się kojarzy.
Ciekawa interpretacja. Dziękuję :)

W żadnym przypadku.
No to niech jeszcze powisi. Przyjdą inni to powiedzą.

Piotr_ek
02-01-2009, 22:30

Naturalnie.
Bardzo ciekawa praca.
Obraz taki jakby te duże drzewka były odbiciem tych małych.
Nie wiem tylko po co ta śmieszna ramka ?

T_P_
02-01-2009, 22:35
Jeżeli tak tam było, to nieźle wypatrzyłeś... Oczywiście, że jak wskazuje pawel.szczerba można by pokombinować z kadrem, by była dosadniejsza "relacja" pomiędzy drzewami... ale i tak duży plus za pomysł... T_P_

harb
02-01-2009, 22:38
ja równiez na nie :-D nie obraz sie Dominik ale trzymaj poziom, taka fotkę kazdy moze pstryknąc - jezeli pokaze ja młody forumowicz to dostanie za nia baty :-D wiec dlaczego mam pisac ze jest fajnie jezeli nie jest - mz.zaden motyw, trochę mgły i mocno otwarta przysłona ......

pozdrawiam :-D

autograf
02-01-2009, 22:41
Nie wiem tylko po co ta śmieszna ramka ?

Szukam.

nie obraz sie Dominik

Na nikogo obrażać się nie będę :) Doceniam Twoją szczerość!

kulten
03-01-2009, 15:32
ja równiez na nie :-D nie obraz sie Dominik ale trzymaj poziom, taka fotkę kazdy moze pstryknąc - jezeli pokaze ja młody forumowicz to dostanie za nia baty :-D wiec dlaczego mam pisac ze jest fajnie jezeli nie jest - mz.zaden motyw, trochę mgły i mocno otwarta przysłona ......

Też tak uważam.