PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Strach się bać?

forbes
31-12-2008, 20:20
Witam!
Na wejściu wszystkim życzę wszystkiego naj w 2009!

Zdjęcie zrobione na starym cmentarzu o zachodzie słońca:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img253.imageshack.us/img253/7209/cementaryyg9.jpg)

Co sądzicie?

maddnes
31-12-2008, 20:31
Nie lubię fotek z cmentarza, ale to jest fajne.
Tylko szkoda że krzyż się styka z drzewem.

borregaard
31-12-2008, 20:32
Strach się bać?

No znaki na niebie też mówią za siebie....:wink:

Najlepszego w 2009 r.!
Pzdr
Andrzej

kedazi
01-01-2009, 04:53
przemyśl to jeszcze
pzdr :)

forbes
01-01-2009, 06:41
przemyśl to jeszcze
pzdr :)

Hmm, a co według Twoim zdaniem wymaga przemyślenia/poprawy?;)

Seeker
01-01-2009, 11:55
Kompozycja jakos ciazy na lewo...

timi
01-01-2009, 12:10
Wydaje mi się ze troszkę za pozno tam byleś, jak by tak chwile prędzej , gdy jeszcze słonce nie zaszło do końca. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Hlynur
01-01-2009, 12:12
To zdjęcie dla mnie, jest jak życzenie komuś kostuchy w nadchodzącym roku..............................

Guancho
01-01-2009, 12:23
Normalnie Master of Puppets :twisted:
Muszę powiedzieć że to foto ma klimat. Mimo że nie ima się zasad poprawnej kompozycji, naświetlenia i jeszcze kilku innych, to trudno się akurat do tego przyczepić. Może nieco przeszkadzają gałęzie porozrzucane w kadrze, ale w sumie dają one wrażenie pewnego chaosu.
Zdjęcie po prostu działa. Nie wiem czy świadomie to złapałeś, ale krzyż na niebie dodaje wszystkiemu smaczku.
Brawo!

malasana
01-01-2009, 12:28
Klimatyczne foto, nie ma co:) Nie powiem, ze mi sie podoba, ale przyznam, ze zdjecie dobre.

forbes
01-01-2009, 15:05
Kompozycja jakos ciazy na lewo...

Wiem, ale naprawdę nie miałem zbytnio wiele czasu przemyśleć kompozycji, bo uwierzcie mi nie uśmiechało mi się tam dłużej zostawać i myśleć co by tu jeszcze zmienić, czy w jaki inny sposób ująć to zdjęcie :)

Wydaje mi się ze troszkę za pozno tam byleś, jak by tak chwile prędzej , gdy jeszcze słonce nie zaszło do końca. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Zgodzę się z tym i nie, fakt może przy późno, wracałem do domu i akurat chciałem zrobić kilka ujeć. Ale w sumie o to mi chodziło, to chciałem uzyskać i jak na warunki cmentarne (zimno, i się cały czas rozglądałem czy mnie coś za kołnierz nie łapie) to jestem zadowolony;) Wiem, że nie jest to idealne foto, ale myśle że godne choć pokazania...
Dzieki i wzajemnie :mrgreen:

To zdjęcie dla mnie, jest jak życzenie komuś kostuchy w nadchodzącym roku..............................

No fakt optymistyczne foto, to nie jest ale to nie była kartka na nowy rok ;) A życzenia dołączyłem, bo aukrat nowy rok. Oczywiście Najlepszego w nowym roku!

Normalnie Master of Puppets
Muszę powiedzieć że to foto ma klimat. Mimo że nie ima się zasad poprawnej kompozycji, naświetlenia i jeszcze kilku innych, to trudno się akurat do tego przyczepić. Może nieco przeszkadzają gałęzie porozrzucane w kadrze, ale w sumie dają one wrażenie pewnego chaosu.
Zdjęcie po prostu działa. Nie wiem czy świadomie to złapałeś, ale krzyż na niebie dodaje wszystkiemu smaczku.
Brawo!

Wiem, wiem ale jak już pisałem nie miałem wiele czasu na zastanowienia się nad kompozycją, bo naprawdę nie jest tam za przyjemnie :mrgreen:. Te gałęzie troche i przeszkadzają ale i troche pomagają, zależy z której strony spojrzeć, no i ten krzyż niestety wtopił się prawie w drzewo, to mnie najbardziej wkurza. A zdjęcie wrzuciłem, bo jak napisałeś, fotka działa - myślę że to jest najważniejsze w fotografii, żeby zdjęcie "działało" niemniej jednak wszystkie inne aspekty typu kompozcyja, itp. też są mega ważne ale naprawdę potraktujcie mnie ulogowo pod tym względem przy tej fotografii;) A złapanie krzyża na tle nieba było głównym zamierzeniem, nie był to przypadek.

Klimatyczne foto, nie ma co Nie powiem, ze mi sie podoba, ale przyznam, ze zdjecie dobre.

dzieki!

A ja ze swojej strony mogę obiecać, że jeśli znajde chwile to przy najbliższej okazji powtórze tą fotke ale tym razem wezmę jakiegoś kumpla:twisted:

Najlepszego w nowym roku!
dzieki za wszystykie wypowiedzi! :)