PDA

Zobacz pełną wersję : wyzwalanie radiowe - nie wyzwala

Zuzus
31-12-2008, 16:56
Hej.
Probuje wlasnie rozgryzc wyzwalanie chinskim radiem sb600 i cos mi nie wychodzi :(

Mam sb600 do ktorej mam podpiety odbiornik poprzez kostke statywowa z fotocela + mam radio na sankach w aparacie.. Niestety nie wspolpracuje to razem.

Czy mam miec wlaczone w aparacie czy sabinie jakies specjalne opcje? Jak wyzwolic lampe radiowo?
Oczywiscie wiem, ze moge wyzwolic sb600tke wbudowana lampka, ale nie tego potrzebuje..

Licze na Was :)
Pozdr i Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku :mrgreen:

push
31-12-2008, 17:37
ten odbiornik masz pod lampy studyjne czy lampy aparatowe (z sankami)?

tu masz przykładowego cactusa który odpala wszystkie lampy aparatowe :) http://gadgetinfinity.com/product.php?productid=16766&cat=0&page=1

całkiem możliwe że ta "twoja kostka" działa tylko w trybie fotoceli - ciężko mówić o czymkolwiek nie znając modelu twojego urządzenia... to takie wróżenie z fusów :)

Zuzus
31-12-2008, 20:07
wyzwalacz mam chinski, no name, wyzwala pieknie lampy blyskowe w studio, ale mialam nadzieje, ze po podlaczeniu do sb600 tez bedzie dzialac..
a fotocela to Tumax SS01 ..

life
31-12-2008, 20:19
widocznie coś nie tak z fotocelą jak masz zwykłą kostkę z PC to najlepiej było by tak sprawdzić :)

Zuzus
01-01-2009, 21:28
no nic, bedzie trzeba kupic kostke i sprawdzic..

gdyby komus jeszcze przyszlo do glowy co moze byc przyczyna nie wyzwalania to smialo :)